دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳
خورشید لارستان: محمد کجکلاه فرزند عبدالغفار کجکلاه و محبوبه پیوند، کلاس اول ابتدایی را در مدرسه محمد طالب خور و کلاسهای دوم ابتدایی تا نهم را در شهر لطیفی گذرانده و دبیرستان را در هنرستان ابوذر غفاری مشغول به تحصیل بوده است. سپس در دانشگاه شهیدچمران کرمان تحصیلات خود را ادامه داده و در حال حاضر نیز برای ادامه تحصیل کارشناسی دانشگاه ملی و مهارت بندرعباس را انتخاب کرده است.
۱. نام چند نفر از معلمانی که تصور میکنید در پیشرفت و موفقیت شما نقش داشتهاند. هر معلمی میتواند در رسیدن به موفقیت و پیشرفت دانشآموزان نقش بسیار مهمی داشته باشد. بهترین معلم زمان تحصیل من در هنرستان ابوذر غفاری مهندس سید مسلم کشفی و مهندس کامل امینی که جرقه الکترونیک را در دل ما روشن کرد و به ما امید و انگیزه داد.
۲. چه شد به رشته مهندسی الکترونیک علاقهمند شدید؟ من از حدود ۶ سالگی به کارهای فنی و مهندسی علاقه داشتم و همیشه اسباببازیها را از هم میپاشیدم که ببینم چگونه کار میکنند! در سن کم از سختافزار و نرمافزار گوشی موبایل سر در میآوردم و به دنبال وسایلی بودم که خراب بودند و میخواستم تعمیر کنم. حدودا از سال دهم تا قبل از زمان دانشجویی در شهر خور به تعمیر و عیبیابی انواع بُرد الکترونیکی مشغول شدم و مهارت فنی خودم را ارتقا دادم و تجربه های زیادی را کسب کردم.
۳. اگر بخواهید خیلی خلاصه بازار کار رشته مهندسی الکترونیک رو توصیف کنید. رشته مهندسی الکترونیک به دلیل پیشرفت علم و داشتن فرصتهای شغلی زیاد، دارای بازار کار نسبتا خوبی نسبت به دیگر گرایشهای مهندسی برق است. رشته مهندسی الکترونیک یکی از بهترین و پردرآمدترین رشتهها محسوب میشود. مهندسین الکترونیک میتوانند در بحث تعمیرات تخصصی بُرد و موبایل و لپتاب، نیروگاهها، تولیدیهای دولتی و خصوصی، صنعت تولید برق، خودروسازی، ذوبآهن، سازمانهای مخابراتی، صنایع نظامی و… مشغول به کار شوند.
۴. کمی از دانشگاه ملی و مهارت بگویید و حضور در این دانشگاه و رشتههای آن را برای چه دانشآموزانی پیشنهاد میکنید؟ دانشگاه ملی و مهارت یا همان دانشگاه فنی و حرفهای سابق یکی از بهترین دانشگاههای کشور محسوب میشود. بازار کار رشتههای دانشگاه ملی و مهارت خیلی زیاد است چه در بخش دولتی و چه خصوصی. البته برای ادامه تحصیل باید علاقه و استعداد رشته را داشته باشید چون سختیهای خودش را دارد. هم باید مهارت فنی آموزش ببینید و هم تئوری. مثلا رشته مهندسی الکترونیک از نظر تئوری هیچ تفاوتی با ریاضی فیزیک ندارد و یکی از سختترین رشتههای فنی و مهندسی محسوب میشود.
۵. آیا پروژه یا دست ساختهای از خودتان هم دارید؟ بله من دست ساختههایی از خودم دارم. مثل پاور بانک خورشیدی، ابزار دفاع شخصی، سیستم صوتی حرفهای، منبع تغذیه متغیر، هیتر، هویه، سیستم امنیتی و هوشمندسازی، تقویتکننده آنتن، پروژکتورهای کمپی و…
۶. پیشنهاد شما به نوجوانان امروز برای ادامه تحصیل و رفتن به دانشگاه چیست؟ ببینید ادامه تحصیل و داشتن هدف و انتخاب درست رشته تحصیلی و داشتن پشتکار و تلاش قطعا نتیجه آن موفقیت و سربلندی را به همراه دارد. خیلی از رشتهها هستند که هیچ جایگاه شغلی ندارند و ما باید حتما قبل از انتخاب رشته اول به دنبال علاقه باشیم و سپس رشتهای را انتخاب کنیم که آینده شغلی خوبی داشته باشد. معمولا کسانی هم پیدا میشوند که میگویند ترک تحصیل کنید. یا دانشگاه به چه درد میخورد؟ ما رفتیم لیسانس یا فوق لیسانس فلان رشته گرفتیم ولی الان شغل مناسب رشته خودمان را نداریم! معمولا اینگونه افراد کسانی هستند که رشتههایی را انتخاب کردهاند که جایگاه شغلی مناسب ندارند یا بدون علاقه و از روی این ذهنیت که فقط مدرکی بگیرند تحصیل کردهاند. شما اما اینگونه نباشید. بدانید ادامه تحصیل در دنیای امروزی حرف اول را میزند.
۷. و سخن پایانیتان.. بنده بسیار خوشحال میشوم که به نوجوانان شهرم کمکی کرده باشم تا در مسیر تحصیل و بر اساس علاقه و آینده شغلی، رشتهای را انتخاب کنند که جایگاه شغلی و آینده خیلی خوبی داشته باشد. که هم باعث پیشرفت و افتخار خودشان و خانوادهشان و هم شهرشان باشند.