?️ پنجشنبه ۲۵ مرداد ۱۴۰۳
◾️به مناسبت روز خبرنگار، رسانه خورشید لارستان با چند نفر از مدیران رسانههای محلی منطقه گفتگو داشته است. در دومین گفتگو پای حرفهای حمید منشی مدیر محترم رسانه آفتاب لارستان مینشینیم. حمید منشی متولد سال ۱۳۵۹ در لار، دانشآموخته مهندسی شیمی و شاغل در کارخانه سیمان لارستان است و بیش از دو دهه است که فعالیت رسانهای در حوزه رسانههای متعدد مکتوب و برخط محلی دارد.
۱. بهترین خبری که در این مدت درج کردهاید و بازخورد خیلی خوبی داشته؟ موارد زیادی بوده اما مطالب و اخباری که در پی آن گشایشی برای مردم ایجاد میشود بنده را خوشحال و برای ادامه فعالیت دلگرم میکند. مثل تأمین اعتبار برای چند مدرسه مناطق محروم توسط خیرین، تأمین هزینه درمان چند بیمار، تهیه مسکن برای یک خانواده درمانده و ساماندهی سریع وضعیت کمبودهای شهری و منطقهای توسط مدیران پس از رسانهای شدن توسط آفتاب لارستان.
۲. بدترین خبری که منتشر کردهاید؟ اخبار تلخ هم کم نداشتیم، خبر درگذشت دوست عزیزم و شاعر برجسته لارستان «خلیل روئینا»، خبر سرنگونی هواپیمای اوکراینی و درگذشت فرزندان خانوادههای اسدیلاری و سعادت، اخبار تلخ قربانیان جادههای لارستان و…
۳. بیشترین انتقادها معمولا نصیب کدام مسئول، ارگان یا نهاد شده؟ بهحسب نوع فعالیت نهادها و عمومیتر بودن آنها بیشتر از نمایندگان مجلس، فرمانداری، شهرداری، علوم پزشکی، راه و شهرسازی و… انتقاد کردهایم.
۴. کدامیک از رسانههای منطقه را بیشتر دنبال میکنید؟رسانههای تولیدکننده محتوا و رسمی منطقه (نه شبهرسانههای کپیکار!) مثل میلاد لارستان، خورشید لارستان، هفت برکه و پندری گراش، صدای صحرا، رسانههای اوز و…
۵. کار کدامیک از رسانههای محلی را از نظر پوشش اخبار، تولید محتوا، تنوع مطالب و… بیشتر میپسندید؟ شماره اول این لیست، هفت برکه گراش است.
۶. آیا میتوان خبرنگاری را شغل نامید؟ بله، هرچند در منطقه ما هنوز فعالیتی جنبی و در بهترین شکل موازی حرفه اصلی محسوب میشود.
۷. چند نفر به طور مستقیم و غیرمستقیم با رسانه شما همکاری دارند؟ تیم اصلی آفتاب لارستان چهار نفر شامل بنده و خانمها «زینب دلام»، «ریحانه دوستکامی» و «سارا جمشیدینسب» هستیم اما جمع زیادی از نویسندگان، تحلیلگران و منتقدان منطقه نیز با ما همکاری دارند.
۸. بودجه خاصی برای رسانهتان دارید و حامیان مالی شما چه کسانی هستند؟ برای مدتی محدود کمکهایی از تعدادی از دوستان همفکر و بزرگوار جذب شد اما در مدتی طولانی از جیب شخصی مدیرمسئول و در چند سال اخیر خوشبختانه با جذب آگهیهای تبلیغاتی هزینههای اصلی رسانه تأمین شده است. همین جا لازم است تأکید کنم بهترین کمک برای تداوم رسانههای غیردولتی و مردمی سپردن آگهیهای تبلیغاتی به آنهاست که بهنوعی یک فرایند بُرد بُرد است.
۹. با توجه به تجربهای که دارید مردم بیشتر چه اخبار و مطالبی را بیشتر میپسندند؟ پس از اخبار مربوط به حوادث و درگیری و شگفتیها معمولا مطالب انتقادی اعتراضیِ با صراحت.
۱۰. بعنوان یک رسانه مطالبهگر، آیا درج خبری باعث شده فرد یا ارگانی از شما شکایت کنند؟ بله، تاکنون چند نوبت شکایت از ما انجام شده است.
۱۱. اگر بخواهید سه مساله عمده شهر خودتان را که به نوعی مطالبه عمومی مردم باشد را بگویید چه میگویید؟ جدای از اینکه این مطالبات عمومی اولویتهای ما در آفتاب باشد یا خیر میتوان به ارتقای لارستان به استان، دوبانده شدن جاده لار_جهرم و لار_بندر و ارتقای دانشکده علومپزشکی به دانشگاه اشاره کرد.
۱۲. به نظر شما رسانهها چقدر میتوانند در اصلاح مشکلات و حل مسائل جامعه اثربخش باشند؟ بیشک رسانهها در عرصه تصمیمسازی برای تصمیمگیران موثرند همچنین میتوان با ایجاد پویشهای عمومی اولویتها را تعیین کرد.
۱۳. سه رسانه داخلی که برای کسب اطلاعات و اخبار معمولا به آنها مراجعه میکنید؟ رسانههای متعدد از جریانهای مختلف را پیگیری میکنم. مثل هممیهن، شرق، انتخاب، تسنیم، فارس، خبرآنلاین و…
۱۴. سه رسانه خارجی که معمولا اخبار و اطلاعاتشان را دقیقتر و منصفانهتر میدانید. منهای خط مشی و راهبردهای قابل انتقاد بیبیسی، روش و تکنیکهای ژورنالیستی این بنگاه خبری واقعا آموزنده است.
۱۵. اگر بخواهید یک جایگزین خوب برای خودتان انتخاب کنید چه کسی را در نظر دارید؟جایگاه ویژه و منحصر بهفردی ندارم که جایگزینی برای بنده دشوار باشد. برای نمونه همین خانم دلام که همکار بنده است در خیلی موارد از بنده دقیقتر و حرفهایتر هستند.