?️ دوشنبه ۲۸ تیرماه ۱۴۰۰
◾به گزارش خورشید لارستان، این روزها اخبار نگرانکنندهای از بحران بیآبی در خوزستان منتشر شده که میتواند تلنگری باشد برای منطقه خشک لارستان. در بحث بیآبی و خشکسالی مطالب فراوان هست و گزارشهایی دقیق بسیار نوشته شده است. روزی که برخی پژوهشگران ادعا میکردند جنگ جهانی سوم شاید جنگ آبها باشد عدهای به این حرفها میخندیدند اما امروزه شاهد آن هستیم که تالاب هورالعظیم در ایران و عراق خشکیده و مردم دو سوی مرز را دچار چالشی جدی کرده است. واقعیت آن است که گرمایش زمین و افزایش دمای هوا معضلی جهانی است که شاید خاورمیانه به علت شرایط جغرافیاییاش، بیشتر تحت تاثیر آن قرار بگیرد. فارغ از خوزستان، به گفته مسئولین، بیش از سیصد شهر کشور دچار تنش آبی شدهاند و ۱۰۱ شهر در وضعیت قرمز قرار دارند. به گفته کارشناسان در نتیجه استفاده بیرویه از آب، به ویژه در بخش کشاورزی، سطح آب سفرههای زیرزمینی در کشور به شدت پایین آمده است. خشکیدن دریاچه ارومیه و تالاب هورالعظیم تلنگری است جدی که مساله آب میتواند باعث بحرانی اساسی در کشور شود اگر مسئولین آن را جدی نگیرند. جنوب فارس هم جدای از این مشکلات بیآبی نیست. کاهش بارندگی و ذخیره آب های زیرزمینی روزی گریبان چاههای آب شیرین خور را هم خواهد گرفت. چاههای آبی که تامین کننده آب آشامیدنی بخش بزرگی از مردم لارستان است.
▪️با این حال گزارشهای بسیاری از سومصرف برخی افراد از این آبهای شیرین همیشه در دسترس به گوش میرسد. عدهای که ناجوانمردانه این آبهای شیرین را به باغهای شهری خود میبرند یا خانوادههایی که هفتهای دوبار آب شیرین را برای سیراب شدن درختان منازلشان رها میسازند. در برابر این اخبار ناراحتکننده اما اقدامات قانعکنندهای از سوی مسئولین شهر برای مدیریت این مساله صورت نگرفته است. وجود شیرآب درب منازل مردم خور و بازگشایی آب به مدت دو روز در هفته باعث شده یک عده متاسفانه این آب شیرین خدادادی را همیشگی تلقی کنند و فکر کنند که حق آنان است در طول هفته دوبار از آن استفاده کنند حتی اگر برای سیراب کردن درختان منازلشان باشد! باید پذیرفت که متاسفانه مدیریت چندانی بر نحوه مصرف آب آشامیدنی خور صورت نمیگیرد. آن هم در شرایطی که کشور دچار تنش آبی و بحرانهای ناشی از کاهش باران و نبود آب شیرین شده است. ضرورت دارد شورای اسلامی شهر خور و متولیان آب شیرین شهر، پیش از آنکه دیر شود هرچه زودتر تدابیری برای مدیریت مصرف آب شیرین در خور بیاندیشند و مردم را در جریان اقدامات خود قرار دهند.
▪️کمبود آب شیرین در بخش بیرم نمونهای از بحرانی است که در سالهای اخیر در لارستان شاهد آن بودهایم و با وجود وعدههای بسیار هنوز هم حل مشکل آب این بخش به سرانجام نرسیده است. مثال دیگر را باید در روستای مارمه جست. جایی که کمتر از دو دهه قبل از آب قنات و چشمه بهرهمند بوده و بیشتر مردم آن از طریق کشاورزی امرار معاش میکردند اما با ریزش قناتها و تمام شدن ذخیره آب آبانبارهای روستا، اهالی مارمه امروز برای تامین آب آشامیدنی باید منتظر تانکرهای آبرسانی باشند.
پیشنهاد شما بعنوات راه حل چیه
شما فقط اومدین یه مشکل رو متذکر شدین بدون هیچ چاره ای
اگررفقط نمایش خطر به شهروندان بود که خیلی وقته این روال بدون نتیجه مونده
بهتره به حای تمرار مردن چند تا راه حل ذکر کنید