◾به گزارش خورشید لارستان، هیات ده نفری باستانشناسی اعزامی به لارستان به سرپرستی دکتر علیرضا سرداری از تاریخ ۲۸ فروردین تا ۴ اردیبهشت ۹۸ در منطقه لارستان در راستای تهیه نقشه باستانشناسی کشور مشغول به کار بودند. متاسفانه عدم تامین اعتبار مالی و اتمام مجوز و شروع بیماری کرونا باعث شد تا کاوش در این منطقه ناتمام باقی بماند.
▪️دکتر علیرضا سرداری متخصص باستانشناسی دورۀ پیش از تاریخ و نوسنگی در گفتگو با ایرنا درباره قدمت لارستان گفته شواهد باستانشناسی نشان میدهد که منطقه لارستان در دوران اشکانی، ساسانی و اسلامی یکی از پرجمعیت ترین سرزمینهای ایران بوده که شناسایی آثار تاریخی لارستان و حضور بقایای زیادی از شهرها و بناهای این دوران مانند قلعهها، آتشکدهها، قناتها، آبانبارها، پلها و همچنین گورهای سنگچین که منتسب به عشایر کوچ نشین میباشد دلیلی بر این امر بوده و همچنین با مدارک تاریخی و زبانشناسی نیز همخوانی دارد.
▪️دکتر سرداری افزوده منطقه لارستان یک ناحیه بینابینی و دالان ارتباطی بین فرهنگهای پیش از تاریخ و تاریخی حوزه مرکزی فارس است که در ارتباط با سواحل و پسکرانههای خلیج فارس قرار داشته است.
▪️از سوی دیگر این منطقه از دیدگاه تاریخی، به عنوان حوزه فرهنگی و تاریخی مستقلی نیز محسوب میشود. در منطقه لارستان آثار دوره پارینهسنگی وجود دارد که نشان میدهد یکی از کانونهای حضور انسان در حدود ۳۰ هزار سال پیش بوده است. یعنی در این منطقه کهن، در غارها و محوطههای باز زندگی همراه با تحرک وجود داشته است.
▪️عضو هیأت علمی پژوهشکده باستان شناسی گفته تاکنون تنها نیمی از این منطقه وسیع(سه بخش شمالی لارستان) بررسی شده و حدود ۳۰۰ اثر تاریخی ارزشمند نیز شناسایی شده است.