به گزارش دریافتی روز دوشنبه ایرنا از روابط عمومی مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری، کاربران می توانند از طریق مراجعه حضوری به این مرکز به نشانی شیراز، بلوار جمهوری اسلامی، خیابان جام جم از مزایای این خدمات بهره مند شوند.
محدوده زمانی ارایه خدمات علمی این مرکز (به جز روزهای پنجشنبه و تعطیل) از ساعت ۸ صبح تا ۱۶بعدازظهر اعلام شده است.
دانشجویان نیز می توانند با مراجعه به کتابخانه مرکزی دانشگاه محل تحصیل خود و دریافت کد کاربری و رمز عبور از مدیریت کتابخانه از پایگاه های اطلاعاتی مرکز منطقه ای به صورت رایگان استفاده کنند.
کاربرانی که قادر به مراجعه حضوری در محل مرکز منطقه ای برای دریافت خدمات پایگاه های این مرکز نمی باشند، می توانند از طریق نام کاربری و رمز عبور زیر به وب سایت مرکز به نشانی www.ricest.ac.ir مراجعه و از مزایای این پایگاه ها استفاده کنند.
نام کاربری: fajr42 و رمز عبور: hgk55put
سنگ بنای مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری سال ۱۳۶۹در تفاهم نامه ای بین وزارت آموزش عالی وقت و فرهنگستان علوم جهان سوم نهاده شد و فعالیت آن تحت عنوان کتابخانه مرکز اطلاع رسانی علوم با مصوبه هیات وزیران در شهر شیراز آغاز شد.
در سال ۱۳۸۷این کتابخانه به مرکز پژوهشی ارتقا یافت و ماموریت هایی همچون ایجاد نظام مبادله الکترونیک اطلاعات بین محققان ایرانی و منطقه ای در همه حوزه های علوم و فناوری، ساماندهی دانش مکتوب داخلی، برقراری ارتباط علمی با سازمان های بین المللی همچون سازمان علمی، فرهنگی و تربیتی ملل متحد (یونسکو)، سازمان همکاری های اقتصادی(اکو) و کنفرانس اسلامی، انتشار نشریات علمی، پژوهش در حوزه کتب و فناوری را دنبال کرده است.
این مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری علاوه بر ایجاد زیرساخت های ارائه خدمات به پژوهشگران دانشگاهی و غیردانشگاهی کشور، از طریق پایگاه اینترنتی http://ricest.ac.ir به بازدیدکنندگان به صورت اینترنتی خدمات ارائه می کند.
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) نیز در ساختمان این مرکز مستقر است. این پایگاه استنادی پس از پایگاه های موسسه اطلاعات علمی (ISI) و اسکوپوس، سومین نظام استنادی جهان است که به ابتکار جمهوری اسلامی ایران و با تفاهم کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی (کنفرانس اسلامی سابق) شکل گرفته و به محققان منطقه، جهان اسلام و دیگر نقاط جهان خدمات علمی ارائه می کند.