به گزارش ایرنا از روابط عمومی آب منطقه ای فارس، این استاد دانشگاه، اقیانوس شناس و اقلیم شناس در نشست کارگروه سیل استان فارس با موضوع پدیده ال نینو افزود: نقش اقیانوس ها در زندگی ما از اهمیت بالایی برخوردار است و از آنجایی که بسیاری از تغییرات در خشکی ناشی از انرژی ذخیره شده در اقیانوس هاست برنامه ریزی در جهت مدیریت کردن رها سازی این انرژی در خشکی ضرورت دارد.
دکتر ناظم السادات به نقش و اهمیت مناطق حاره و اقیانوسی به عنوان منبع ذخیره انرژی اشاره کرد گفت: پدیده ال نینو به عنوان رخداد گرم شدن آبهای نزدیک ساحل تا نزدیکی اقیانوس آرام و ایجاد ناهنجاری در اقیانوس، شناسایی مکانیزم ذخیره انرژی اقیانوس های هند، آرام و اطلس است و این شرایط با توجه به موقعیت بارشی که برای کشور ما ایجاد می کنند بسیار قابل توجه است.
وی با بیان اینکه بسیاری از شرایط آب و هوایی در کشور قابل پیش بینی است، به احتمال وقوع پدیده ال نینو در سال جاری در طول پاییز و زمستان در کشور ایران اشاره کرد و افزود: این پدیده در برخی کشورها سبب خشکسالی می شود اما خوشبختانه در کشور ما پدیده بارش را به دنبال دارد و وقوع این پدیده فرصتی مناسب در مدیریت صحیح بارش، کنترل سیلاب و ذخیره آبهای سطحی برای استان فارس به وجود می آورد.
در این جلسه که با حضور نمایندگان پدافند غیرعامل صنعت آب و برق استان برگزار گردید؛ برنامه ریزی و پیش بینی به منظور آمادگی برای پدیده ال نینو در پاییز و زمستان سال جاری مورد تاکید قرار گرفت.
مهندس محمدرضا خاندشتی مدیر دفتر حفاظت و مهندسی رودخانه ها و سواحل آب منطقه ای فارس نیز، برنامه ریزی برای آمادگی با پدیده های سیل و خشکسالی را ضروری برشمرد و مدیریت فرایندهای طبیعی را از جمله موضوعات مهم کمیته سیل استان عنوان کرد.
و البته زمستان سرد! البته برای کل کشور
در نامه وزیر نیرو به یکی از معاونانش تاکید شده بود که مثل سال ۸۶ مردم مجبور خواهند شد برای گرمایش به وسایل برقی متوسل بشن