🗓️ سهشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴
◾ خورشید لارستان: خانوادههای ایرانی در سامانه شاد قربانی یک کلاهبرداری سازمانیافته شدهاند. کلاهبرداران با جعل هویت مسئولان مدرسه و ارسال لینکهای جعلی با عناوینی نظیر کمک هزینه آموزشی، اقدام به برداشتهای حسابشده از حساب بانکی والدین میکنند.
▪️اما چطور ممکن است کسی بتواند خود را به جای مسئولان مدرسه جا بزند؟ چرا با وجود نیاز گوشیها به ثبتنام شدن برای نصب شاد، چنین اتفاقی میافتد؟ پاسخ این سؤال در ضعفهای امنیتی سامانه شاد نهفته است. بخشی از دانشآموزان و کاربران هم احراز هویت دو مرحلهای را انجام ندادهاند.
▪️در هفته گذشته، مشکلات زیرساختی و ناکارآمدی پلتفرم شاد منجر به اعتراض کارشناسان و نمایندگان مجلس شد تا جایی که تعداد ۵۳ نفر از نمایندگان به وزیر آموزش و پرورش تذکر جدی دادند. آنها تذکری رسمی از وزیر آموزش و پرورش خواستهاند که هرچه سریعتر به مشکلات زیرساختهای آموزش مجازی و نرمافزار شاد رسیدگی کند. این تذکر بهویژه به ضعفهای فنی و عدم کارایی شاد در روند آموزش مجازی اشاره دارد که تأثیرات منفی بر کیفیت یادگیری دانشآموزان داشته است.
▪️متخصصان به خانوادهها توصیه میکنند به هیچ پیام دریافتی در سامانه شاد که حاوی لینک باشد اعتماد نکنند و قبل از هر اقدامی، مستقیماً با مدرسه تماس بگیرند. همچنین در صورت مواجهه با چنین مواردی، موضوع را سریعاً به پلیس فتا گزارش دهند.
▪️شبکهٔ آموزشی دانشآموز با سرواژهٔ شاد نرمافزاری ارتباطی و آموزشی است که در پی فراگیری کرونا در ایران و عدم امکان حضور دانشآموزان در مدارس توسط تیم برنامهنویسان همراه اول راهاندازی شد.