🗓️ پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳
◾خورشید لارستان: یکی از مسائلی که امروزه مبتلا به زیادی دارد و بسیار چالشبرانگیز است، مدیریت و عضویت در گروههای واتساپی است که بعضا به دردسر مدیران میانجامد. در ادامه به بررسی انواع گروهها و حقوق پیرامون آن میپردازیم:
۱. گروههایی که صرفا و از ابتدا به قصد فعالیت مجرمانه و خرابکاری و فعالیتهای معاند، تشکیل و راهاندازی میشوند: مدیریت این گروهها جرم و عضویت در آن تحت شرایطی میتواند جرم باشد.
۲. گروههایی که با هر هدفی مثل فعالیت خبری و اطلاعرسانی، هماندیشی و تعامل، دوستانه و سرگرمی ایجاد و راهاندازی میشود اما در ادامه فعالیت خود را صرفا و انحصارا به مجرمانه و اعمال خرابکارانه تغییر میدهد: مدیریت آن جرم و عضویت در آن تحت شرایطی میتواند جرم باشد.
۳. گروه و کانالهایی همچون گروه دسته دوم که گاهی اعضا و مدیریت آن تحت عنوان انتقاد یا بحث و مطالبهگری یا هر عنوان دیگر، به سایر اعضایی که عضو هستند یا در گروه عضویت ندارند، بصورت موردی انجام میدهند، شامل توهین، افترا، نشر اکاذیب و سایر عناوین مجرمانه میباشند. مسئولیت کیفری آن با مرتکب جرم میباشد، اما چنانچه مدیران گروه، فضا را به نحوی مدیریت کرده که بستر اعمال مجرمانه فراهم گردیده میتوانند تحت شرایطی بعنوان معاونت، متهم گردند. در غیر اینصورت، هر شخص مسئول افعال مجرمانه خود میباشند و افراد در پناه اصل آزادی بیان مجازند محترمانه به ارایه نظریات و عقاید خود بپردازند.
👈🏻 نکتهای که در این موارد جالب توجه میباشد، بعضا در قالب دفاع از خود یا حیثیت فردی که در گروه نیست و مورد هتک حرمت قرارگرفته، اقدام به توهین و افترا متقابل میکنند، یا حتی مرتکب سایر جرایم میگردند که خود جرمی مجزا و قابل پیگیری میباشد. با این تصور که چون فرد مقابل ابتدا اقدام کرده، پس برای ایشان مسئولیتی قابل تصور نیست.
✍️ فاطمه صفاییراد (وکیل پایه یک دادگستری)