🗓️ چهارشنبه ۳۰ آبان ۱۴۰۳
◾ خورشید لارستان: به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی، گفتوگویی با فریبا جمالپور مسئول کتابخانه عمومی ادیبان خور داشتهایم. جمالپور مدرک کارشناسی مدیریت دولتی دارد و از سال ۱۳۸۱ در حرفه کتابداری مشغول به کار هست.
۱. لطفا آماری از وضعیت اعضای کتابخانه، تعداد کتابهای موجود و کتابهایی که به تازگی به کتابخانه افزوده شده ارائه بفرمایید؟ با عرض سلام و ادب. تعداد کتابهای موجود در حال حاضر ۱۲۳۰۰ جلد کتاب است که طبق سهمیهبندی نهاد کتابخانههای عمومی کشور هر ماه تعدادی به مجموعه افزوده میشود.
۲. اگر بخواهید آماری دقیق از اعضای فعال کتابخانه که بطور مستمر کتاب به امانت میگیرند و مطالعه میکنند ارائه دهید؟ ۵۷۶ نفر عضو کتابخانه هستند که از این تعداد ۱۰ % بزرگسالان ۲۰ % نوجوان و مابقی کودکان و خردسالان هستند. که سعی کردهایم با انجام فعالیتهای فرهنگی و تعامل با مدیران و معلمان با محبت دارالتحفیظ، کودکستان آسمان و مکتبخانه خاتم الانبیاء و به تازگی مؤسسه نوای زندگی، زمینه را برای رشد فرهنگ کتابخوانی از سنین کودکی فراهم کنیم. جهت آگاهی از این فعالیتها میتوانید صفحه مجازی khour_adiban_lib را دنبال کنید.
۳. مکان کتابخانه عمومی ادیبان شهر خور سالهاست که محل بحث و مناقشه هست. از انتقال به ساختمان آمفیتئاتر یا ساخت مکان جدید. برنامه اداره کتابخانهها برای اینکار چیست؟ بنده از سال ۱۳۸۴ متقاضی مکان مناسب برای کتابخانه هستم ولی مسئولین میگویند زمینی برای ساختن کتابخانه در خور وجود ندارد. ای کاش مثل همیشه خیری پیدا میشد تا معلوم شود آیا مشکل فقط زمین است یا چیز دیگر!
۴. آیا شهرداری بودجه فرهنگی متعلق به کتابخانهها را به شما پرداخت میکند و این مبلغ سالیانه چقدر هست و صرف چه مواردی میشود؟ اگر منظورتان نیم درصد واریزی شهرداریها به انجمن کتابخانههای سطح شهرها میباشد باید بگویم بله و صرف هزینههای جاری کتابخانه مثل برق، تلفن، تعمیرات و گاهی وقتها امور فرهنگی میشود.
۵. آمار سرانه مطالعه در شهری مثل خور را به نسبت آمار کشوری چگونه میبینید؟ آمار سرانه مطالعه در بیشتر شهرها قابل قبول نیست. در خور هم چنین است. کارشناسان مشکل را استفاده بیحد از فضای مجازی، نبودن امکانات کافی، کمبود نیروی انسانی برای افزایش کتابخانههای تمام وقت، نبودن حس رقابت و موارد دیگری عنوان میکنند که واقعیت دارد. بنده براساس تجربیات خودم بر این باور هستم که میتوان بعضی از محدودیتها را با برنامهریزی به حداقل رساند و کنترل کرد.
۶. کتابخانه چه روزهایی و چه ساعاتی باز است و شرایط عضویت در آن به چه شکل است؟ ساعت فعالیت کتابخانه عمومی ادیبان شهر خور بصورت تک شیفت در روزهای زوج، شیفت صبح ۷:۳۰ الی ۱۴ و روزهای فرد شیفت عصر ۱۳ الی ۱۹:۳۰ میباشد. مراجعین می توانند با ثبت اطلاعات فردی خود توسط کتابدار در برنامه سامان و صدور کارت عضویت، از منابع و امکانات کتابخانه استفاده کنند.
۷. آخرین کتابی که خودتان خواندهاید و به دیگران هم پیشنهاد میکنید بخوانند… آخرین کتابی که خواندهام تابستان آن سال نوشته دیوید بالداچی بوده ولی اگر بخواهم از مجموعه کتابهایی که مطالعه کردم کدام آموزندهتر بوده کتاب خانه مغایرت نوشته محمد علی جعفری را میتوانم نام ببرم.
۸. کتابخوانترین عضو کتابخانه خور از نظر تعداد کتابهای به امانت گرفته یا حضور در کتابخانه برای مطالعه به ترتیب در بخش آقایان، بانوان و کودکان و نوجوانان چه کسانی هستند؟ از بین آقایان احمد رضایی، موسی پورپلاش(همیار کتابخانه) از میان بانوان انسیه فخری، معصومه تکاپوی(همیار کتابخانه)، عذری اخضری از لار، فاطمه اژدری از شهرک صنعتی و مریم نوربخش. از بین کودکان یلدا تنگدست، مصطفی رازقی، نیما کارگر، نایف باقری(همیار کتابخانه)، مروا خرمی، سلما رضوانی و از میان نوجوانان، مریم محمودی، علیا مهربان، بنیامین حیدرنیا، سهیل فخری و یوسف قطبا را میتوانم نام ببرم.
۹. و در پایان اگر سخنی دارید… از همه انتظار دارم کتابخوانی را از زندگی خود حذف نکنند. امکان دارد کل زندگی آنها فقط با یک کتاب تغییر کند!