جمعه ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ ساعت ۹:۵۹
سرویس: گزارش ویژه
 |  15/ آگوست/ 2015 - 6:21
  |   نظرات: بدون نظر
بازدید

پوراسد رییس سابق میراث فرهنگی لارستان: مواظب ورود افراد سودجو به انجمن های میراث فرهنگی باشیم

 

ایوب محمودی: حسین پوراسد تنها هشت ماه بر کرسی ریاست میراث فرهنگی لارستان تکیه زد و خیلی زود جای خود را به ریاست سابق میراث فرهنگی سپرد که از سوی عده ای به کم کاری یا عدم نفوذ کافی در مراجع عالی تر متهم بود. از این رو گفتگویی را با وی انجام داده ایم تا به برخی شبهاتی که در این مدت مطرح بود پاسخ دهد.

***

مختصری از سوابق کاری خود بگویید.

 

معاون اطلاعات و جانشین فرماندهی یگان سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس، ناظر عالی کارگاه های مرمتی جنوب استان و ناظر عالی کارگاه های مرمتی شمال شرق استان و شیراز همه سمتهای قبلی من بودند.

 

پیشنهاد ریاست اداره میراث فرهنگی لارستان چه زمانی مطرح شد و چه شد که آن را پذیرفتید؟

 

موضوع از اواسط تابستان ۹۳ از طرف اداره کل و معاونت آن مطرح شد که در ابتدا نپذیرفتم که این موضوع حدودا چهار ماه به طول انجامید که با اصرار مسئولین اداره کل و تعدادی از دوستان لارستانی که نسبت به سوابق بنده آشنایی داشتند و با توجه به اینکه حقیقتا در حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لارستان جای کار بسیار بود و اینکه دوست داشتم این امور را پیگیری و به نتیجه برسانم نهایتا این پیشنهاد را پذیرفتم.

 

پیش از اینکه ریاست میراث فرهنگی لارستان را بپذیرید تا چه حد با منطقه لارستان و فضای اجتماعی و سیاسی آن آشنا بودید؟

 

حدود چهار سال ناظر عالی کارهای مرمتی جنوب استان شامل جهرم، جویم، قیروکارزین، خنج، مهر، وراوی، لامرد، اشکنان، اوز، لار و… بودم که با توجه به وجود دوستان لارستانی شناخت خوبی نسبت به منطقه لارستان داشتم.

 

آیا هیچ وقت پیش از پذیرش ریاست اداره میراث لارستان با ریاست قبلی اداره میراث لارستان(خانم علویه) صحبتی داشتید؟

 

خیر.

 

دقیقا چه مدت بر صندلی ریاست اداره میراث فرهنگی لارستان تکیه زدید و احساس می کنید توانسته اید اثرگذار باشید؟

 

دقیقا هشت ماه در این مسئولیت بودم و قضاوت را باید بر عهده مسئولین و عزیزانی که ارتباط نزدیکی با میراث فرهنگی داشتند بگذاریم اما از نظر خودم سعی کردم با همه کمبودها، مشکلات و کمبود نیرو در شهرستان موثر باشم.

 

مهم ترین کار شما در طول این مدت (ریاست در لارستان) چه بود و دوست داشتید چه کاری را می کردید که موفق به انجام آن نشدید؟

 

مهمترین کارهایی که در این مدت کوتاه انجام شد را به اختصار می گویم: ۱- ساماندهی و قانونمند نمودن استعلامات بافت تاریخی با هماهنگی به عمل آمده با شهرداری محترم لار ۲- برچیدن و جمع آوری الحاقات نصب شده در کاروانسراهای نو و گلشن طی سالیان گذشته با تعامل و هماهنگی به عمل آمده با شهرداری محترم لار ۳- شرکت در کلیه جلسات کمیته فنی و کمیسیون ماده پنج در اداره کل راه و شهرسازی لارستان و نظارت دقیق بر فعالیتهای عمرانی در محدوده بافت تاریخی لارستان، گراش، خنج، لامرد و مهر۴- کارشناسی و بازدید کلیه استعلامات شهرداری درخصوص ساخت و سازها در محدوده بافت تاریخی ۵- پیگیری از طریق اداره کل و کارشناسان اعزامی از معاونت میراث فرهنگی کشور و تامین اعتبار مبلغ ۳۵۰ میلیون تومان از محل اعتبارات ملی جهت مرمت بازار قیصریه،کاروانسراهای نو و گلشن و باغ نشاط لار ۶- تهیه برنامه مرمت بناهای تاریخی لار، اوز، عمادده، جویم، بنارویه، بیرم و لامرد جهت ارایه به استان و پیگیری جهت تامین اعتبار که اغلب آنها در مرحله مناقصه و واگذاری به پیمانکار می باشد ۷- ساماندهی و آماده سازی مجموعه تاریخی فرهنگی باغ نشاط جهت ایام نوروز ۸- اجرای برنامه های مختلف فرهنگی در ایام نوروز با همکاری شهرداری و تشکل لارستان بیدار که گزارش مصور آن به اداره کل و فرمانداری ویژه لارستان ارائه شده است ۹- اجرای برنامه های بزرگداشت روز لارستان بزرگ در مجموعه تاریخی فرهنگی باغ نشاط لار با همکاری شهرداری و شورای محترم اسلامی لار ۱۰- دعوت از بخش های لارستان جهت راه اندازی غرفه های توانمندی های بخش های لارستان در روز لارستان بزرگ ۱۱- پیگری جهت گرفتن تجهیزات و راه اندازی فاز دوم موزه آقای آیت الهی در سومین سالگرد بزرگداشت ایشان ۱۲- احیا و راه اندازی انجمن های میراث فرهنگی در لار و بخش ها و تلاش جهت احیای انجمن های سایر بخش ها ۱۳- پیگیری و هماهنگی از طریق اداره کل و یگان حفاظت کشور جهت جذب سه نفر سرباز وظیفه جهت حفاظت مجموعه تاریخی فرهنگی باغ نشاط ۱۴- پیگیری و اخذ موافقت استان و خرید دوربین مداربسته جهت مجموعه تاریخی فرهنگی باغ نشاط که هم اکنون در اداره موجود می باشد و بایستی رئیس جدید فقط جهت نصب و راه اندازی آن پیگیری نمایند که با این کار امکان نمایش اشیا تاریخی بسیار با ارزش جهت بازدید عموم و خصوصا مردم شریف لارستان ممکن می شود ۱۵- پیگیری اعتبارات از محل دو درصد نفت و گاز و تکمیل جدول اعتبارات درخواستی به صورت تخصصی و با جزییات و ارائه به فرمانداری محترم  جهت اختصاص بودجه برای مرمت آثار تاریخی لارستان.

لازم به ذکر است اعتبارات جذب شده جهت مرمت آثار تاریخی لارستان منتج به عقد قرارداد با پیمانکاران شده و عملیات اجرایی آنها هم شروع شده است.

 

فضای لارستان را در این مدت چگونه ارزیابی کردید؟ نگرش مردم به مسأله میراث؟ یا توجه مسئولان به این مهم؟ یا همکاری نهادهای مختلف با شما؟

 

مردم لارستان مردمی فرهنگ دوست و میراث دوست هستند. البته بعضا نظرهای غیرکارشناسی و احساسی هم وجود دارد که این موضوع باید به سمت و سوی صحیحی هدایت شود. توجه مسئولین به نسبت خوب بود که با شفاف سازی، آگاه سازی و آشنایی بیشترشان با میراث فرهنگی، توجه شان بیشتر شد. در خصوص همکاری نهادهای مختلف به نسبت خوب بود البته بعضا مواردی هم بود که فعالیت هایی بدون هماهنگی با میراث صورت می گرفت. اما در کل خوب بود.

 

در یک مدت انتقادهای بسیاری به میراث وارد شد. مخصوصا پس از تخریب بناهای قدیمی در شهر قدیم. مانند خانه تاریخی مجیدی یا بادگیر گودرزی. عکس العمل شما چه بود؟

 

انتقادهایی که شما می فرمایید در خصوص خانه مجیدی بود که طبق بازدید اینجانب و با توجه به شرایط و وضعیت موجود بنا، قابلیت نگهداری آن نبود و جواب استعلام مالک را منوط به حفظ بادگیر آن از طرف اداره کل لارستان صادر کردیم که البته مالک مدعی بود که بادگیر نیز قابلیت حفظ و نگهداری را ندارد و درخواست کارشناسی مجدد نمود و طبق ضوابط و سیستم اداری، نامه ایشان به استان ارسال شد که در استان طی تشکیل کمیته کارشناسی اعلام نمودند که کل بنا با بادگیر قابلیت نگهداری ندارد. وقتی هم گروه کارشناسان استان نظر می دهد دیگر آن ملاک عمل خواهد بود. اما در خصوص خانه مجیدی برنامه ای را دنبال می کنم که نتیجه نهایی را بعدا اعلام خواهم کرد.

 

و اما قلعه اژدها پیکر؛ گویا از زمان ریاست خانم علویه تلاش برای اخذ بودجه برای بازسازی قلعه چیزی بالغ بر ۱۰۰ میلیون تومان شروع شده بود. این مسأله در نهایت به کجا انجامید و بازسازی قلعه چرا هنوز آغاز نشده است؟

 

درخصوص قلعه اژدهاپیکر از ماده ۱۸۰ نماینده محترم اعتباری معادل ۹۰ میلیون تومان که ۷۰ میلیون آن بابت تهیه طرح مرمت قلعه و ۲۰ میلیون تومان بابت مرمت اضطراری در نظر گرفته شده بود که با پیگیری مکرری که انجام دادیم از کل مبلغ فوق، ۷۰ درصد آن تخصیص داده شد. اکنون طرح مرمت تهیه گردیده و کارهای آن برای مناقصه و مشخص شدن مشاور و پیمانکار از اداره کل انجام شده است و برای مرمت اضطراری هم که مبلغ ناچیزی است باید مسئول جدید پیگیری کند.

 

یکی از مشکلات اساسی ادارات میراث فرهنگی، بودجه بسیار پایینی است که در اختیار آن ها قرار می گیرد. این گمانه همیشه وجود دارد که سازمان میراث فرهنگی علاوه بر این بودجه پایین به نسبت نهادهای دیگر، از قدرت لازم هم برخوردار نیست و همیشه در برابر نهادهای قوی تری چون شهرداری ها، راه و شهرسازی، شوراها و…کوتاه می آید. در این باره چه نظری دارید؟

 

اینکه بودجه میراث فرهنگی پایین است بله تا حدودی اینچنین است اما در خصوص کوتاه آمدن میراث در برابر نهادهایی که شما می فرمایید با توجه به ضوابط و قوانین قوی در حوزه میراث فرهنگی اینچنین نبوده است.

 

در طول دوره ریاست تان در لارستان آیا به موردی برخوردید که احساس کنید از حمایت لازم از طرف شهرداری و شورا و… برخوردار نیستید؟

 

خیر مورد خاصی نبوده است.

 

بزرگ ترین مشکلی که در این مدت در اداره میراث فرهنگی لارستان مشاهده کردید چه بود؟

 

مشکلات که با توجه به گستردگی و وسعت لارستان و پراکندگی آثار و موقعیت جغرافیایی زیادند. که باید کمبود پرسنل اداری اعم از کارشناس و متخصص، نیروی مراقبت آثار تاریخی، مکان اداری مناسب، وسیله نقلیه مناسب جهت رفت و آمد به مناطق صعب العبور و کوهستانی را هم به آن ها افزود.

 

در این مدت رسانه های خبری منطقه خبر رفتن شما از میراث و سرپرستی مجدد خانم علویه را چندان پوشش ندادند. و حتی شایعاتی وجود داشت که یک عده زمینه های لازم را برای رفتن شما فراهم کرده اند. نظر خودتان چیست؟

 

موضوع رفتن من از لارستان به دلیل اینکه سهمیه استخدامی من شهرستان بوانات بود، دیوان محاسبات اداره کل را موظف و تحت فشار قرار داده بود که سهمیه های شهرستان بایستی در محل پذیرش مشغول به کار باشند که تنها بنده هم نبودم. چند نفر از همکاران دیگر هم بودند که به شهرستان های خودشان منتقل شدند.

 

در ارتباط با تشکیل انجمن دوست داران میراث فرهنگی و نقش آن ها چه نظری دارید؟ آیا تجربه های این چنینی توانسته اند به یاری میراث بیایند؟

 

تشکیل انجمن های میراث فرهنگی در شهرستان اعم از شهرها، بخش ها، دهستان ها و روستاها می تواند کمک بسیار خوبی جهت حفظ آثار تاریخی باشد که البته باز منوط به عضوگیری از افراد معتمد و دلسوز می باشد چرا که بعضا مشاهده گردیده همین افراد از این موقعیت سواستفاده کرده و توسط افراد سودجو مورد غفلت قرار گرفته و در تخریب، حفاری های غیرمجاز و جرایم علیه میراث فرهنگی شرکت داشته اند. اما باز هم تاکید می کنم می توانند بازوی قوی برای میراث فرهنگی باشند.

 

و سخن پایانی تان.

 

ورود من به میراث فرهنگی به صورت امریه سربازی بوده است و سعی کرده ام همیشه به عنوان یک سرباز، خدمتگزار میهن و مردم سرزمینم باشم و همیشه در هر مسئولیتی که هستم خود را سرباز کوچکی برای ایران عزیز می دانم. از این رو امیدوارم بتوانم به عنوان یک سرباز به وظایف خود عمل کنم و از خداوند نیز می خواهم که مرا در این راه یاری کند.

 

نکته: این گفتگو دیروز در سایت آفتاب لارستان منتشر شده است. 


این مطلب را به اشتراک بگذارید sms whatsapp

آخرین نظرات شما
  • سلام. اوقات شرعی خور روزانه در کانال واتساپ و اینستاگرام خورشید قرار داده میشه....
    admin در: ارسال مطلب
  • نباید همه را به یک چشم نگاه کنیم افراد شریفی هم هستند که چندین سال در کنار ما بزرگ شدن و زندگی کردند وما از ایشان هیچ گونه کار خلافی ندیدیم...
    در: ماجرای حضور پرتعداد افاغنه در خور مردم را به دفتر شورای‌شهر کشاند/ شورا: باید قبول کرد که تناسب جمعیتی در شهر برقرار نیست/ جز با همکاری مردم امکان ساماندهی اتباع وجود ندارد.
  • احسنت همکار گرامی قدیمی...
    Seyed در: گفت و گو با مهرنوش فربودی مدیر دبیرستان دخترانه حاج عبدالله خوری
  • با سلام در آن زمان میخانه بود که خانواده ها اسیر بودند اکنون گیم نت ها جایگزین آنها شدند زمانیکه نانوایی سه چهار ساعت کار میکند و می بندد چطور یک گیم نت از اول صبح تا پاس...
    در: گزارش مردمی از وضعیت گیم نت های خور: هیچ کس جوابگو نیست!
  • احسنت بر شما همکار قدیمی...
    سید در: گفت و گو با مهرنوش فربودی مدیر دبیرستان دخترانه حاج عبدالله خوری
  • سلام لطفا اوقات شرعی شهر خور را در سایت بزارید یا آدرس سایتی که اوقات شرعی رو داره در پیوند قرار دهید ضمنا آدرس سایت انجمن خیریه صابرین خور رو که در سایت گذاشتید به نظر ا...
    در: ارسال مطلب
  • با اینکه مدت طولانی ای گذشته اما باز هم به شما تبریم عرض میکنم و امیدوارم به صمت های بالاتر برسید چون شما لیاقتش را دارید . به شما افتخار میکنیم....
    حاجی زاده در: دکتر علی خوشنود عضو شورای پژوهشی دانشگاه پیام نور هرمزگان شد
  • سپاسگزارم از خانم فاطمه گل حقیقت بخاطر زحمات ایشان در امروز و امشب واقعا ایشان من نزدیک مشاهده کردم برای این برنامه چندین روز تلاش کردن و برنامه ریزی کردن برای پرآوازه کر...
    شهروند فیشور در: جشنواره بازی های بومی ومحلی لارستان در اوز برگزار می شود
  • خودش پول از تو کجاش بیاره مقبره بسازه...
    در: چرا این روحانی اسیری، سه بار آرامگاه حافظ را تخریب کرد؟!
  • ممنهه...
    در: قطار ۵ ستاره شیراز به تهران با امکان سرعت ۲۰۰ کیلومتر آغاز به کار کرد + تصاویر
نیازمندی ها
آمار بازدید:

بازدید امروز: 63 بازدید

بازدید دیروز: 106 بازدید

بازدید کل : 5386086 بازدید