?️ سهشنبه ۱۹ تیرماه ۱۴۰۳
◾به گزارش خورشید لارستان، اینروزها در دست بچههای دبستانی هم میتوانید بهترین برند موبایلها را ببینید. پدری که احساس میکند آمده تا فقط خواستههای بچههایش را تامین کند. برخی خانوادهها پا را از این هم فراتر گذاشتهاند و یک موتور هم زیرپای کودکانشان گذاشتهاند. کودکی که هنوز پایش به پدال نمیرسد! دودستی بچههای خودمان را به مسیری بردهایم که در آوردنشان غیرممکن شده است. از قدیم شوگوته: یَک آدم گِنا سَنگی اَچا اَبی که صدتا عاکِل اوشناشا شَدَر بِیاره!
▪️ اگر خوب دقت کنیم بیشترین مشکلاتی که امروز بچههای ما را درگیر کرده همین دو وسیله هستند. از یکسو موبایل و اینترنت و فیلترشکن برای ورود به دنیایی پر از چیزهایی که برای بچهها سم هست و موتور برای آنکه اوقات فراغت را به بدترین شکل ممکن و با ولچرخیدن و ویراژ دادن پر کنند. این پدیدهای هست که مختص شهرما و منطقه ما هم نیست. اما تصور میشود هیچجا به اندازه ما در این مورد سهلانگاری نکرده باشند.
▪️اما راهکار چیست و چه باید کرد؟ خانوادههایی که درگیر این مسائل شدهاند چگونه میتوانند همچنان نقش پدر و مادری خود را در کنترل و نظارت فرزندانشان ایفا کنند؟ در بخش اول این مقاله به چهار مورد اشاره میشود و امید است که بتواند کارساز باشد:
۱. برای خانه و خانوادهمان قوانینی مشخص کنیم. اینکه بچهها تا چه ساعتی میتوانند با موبایل کار کنند و از اینترنت استفاده کنند. اینکه پسرها تا چه ساعتی باید به خانه برگردند. اینکه زمان استفاده از موتور چقدر باشد و چه ساعاتی فقط میتوانند از آنها استفاده کنند. در ضمن، اول از خودمان شروع کنیم. وقتی ما بهعنوان پدر و مادر تا دیروقت بیداریم و مشغول موبایل و فیلم و… نباید توقع داشته باشیم فرزندانمان به حرفهای ما گوش کنند.
۲. شما به عنوان پدر و مادر موظفید در قبال در اختیار گذاشتن این ابزارها، نحوه استفاده درست از آنها را به بچهها یاد بدهید. اما اگر بچهها رعایت نکردند قاطعیت نشان دهید و برای مدتی آنها را از آن وسایل محروم کنید. اصلا چه نیازی هست کودکان ما فیلترشکن داشته باشند؟ شبانهروز در فضای مجازی نامناسب و افسارگسیخته چرخ بزنند. یا تا دو نیمهشب با موتور در کوچهها بچرخند و مردمآزاری کنند؟
۳. هیچ کودکی امروزه نیازی ضروری به موبایل ندارد. نه کرونایی وجود دارد و نه کلاسهای آنلاین. موبایل برای بچهها صرفا وسیلهای هست برای بازی کردن و تماشای فیلم و چت و چرخیدن در اینستاگرام و تلگرام و هزار کار دیگر که شما پدر و مادرها از آن خبر ندارید. به کودکی که برای گوشی خود رمز گذاشته باید شک کرد. کودکی که تا دو و سه نیمهشب مشغول موبایل است همچنین. و کودکی که میکوشد چیزی را از شما پنهان کند! در بسیاری از کشورهای پیشرفته جهان برای کودکان و حضورشان در فضای مجازی قوانینی محکم گذاشتهاند. اگر در و پیکر فضای مجازی در کشور ما باز هست شما به عنوان پدر و مادر باید مراقبت کنید. نگذارید کودک شما معتاد اینستاگرام و تلگرام و… شود. بعد هم همه را مقصر بدانید جز خودتان را.
۴. به آه و ناله بچهها اهمیتی ندهید و به چشم و همچشمیها بیتوجه باشید. پدر همسایه برای دختر هفت سالهاش آیفون خریده! فلانی برای پسر دبستانیاش موتور خریده! زندگی خود و بچههایتان را با زندگی دیگران مقایسه نکنید. آنها شاید متوجه کار اشتباهشان نباشند اما شما آگاه باشید. ممکن است مدتی بچهها غر بزنند و گریه کنند و لجبازی کنند اما در نهایت میپذیرند و برنده این مبارزه شمایید!
ادامه دارد…