?️ یکشنبه ۲۸ مرداد ۱۴۰۳
◾به مناسبت روز خبرنگار، رسانه خورشید لارستان با چند نفر از مدیران رسانههای محلی منطقه گفتگو داشته است. در سومین گفتگو پای حرفهای مهدی وفائیفرد سردبیر پایگاه خبری پندری مینشینیم. وفائیفرد دانشآموخته رشته خبرنگاری از دانشکده خبر تهران و سردبیر پایگاه خبری پندری است. در حال حاضر در یک کار تولیدی مشغول است و مدیر شرکت تولیدی «ایل و ویل» هست که انواع ادویه و چاشنی را تولید میکند. در کنار این شغل، کار خبری را هم پیگیری میکند.
۱. بهترین خبری که در این مدت درج کردهاید و بازخورد خیلی خوبی داشته؟ چند روز پیش همزمان آب و برق و تلویزیون و خطوط تلفن همراه در گراش قطع بود؛ یک گزارش خبری کوتاه با عنوان «اینجا همه چیز قطع است» منتشر کردیم که بازخورد خوبی داشت.
۲. بدترین خبری که منتشر کردهاید؟ بدترین خبرها معمولا خبر درگذشتهاست. اما شاید تلخترین خبر، انتشار خبر شهادت سارا و صبا سعادت در حادثه هواپیمای اوکراینی بود.
۳. بیشترین انتقادها معمولا نصیب کدام مسئول، ارگان یا نهاد شده؟ شوربختانه آن مسئولانی که بیشتر انتقادها از آنان میشود، پوستِ کلفتتری دارند؛ به خصوص اداره شهرکهای صنعتی و مخابرات. فکر میکنم مخابرات، شهرکهای صنعتی، شهرداری، نماینده مجلس، برق و آبفا بیشترین سهم را از انتقادها داشتهاند.
۴. کدامیک از رسانههای منطقه را بیشتر دنبال میکنید؟تقریبا همه رسانههای گراش را پیگیری میکنم، اما در منطقه آفتاب و نخل.
۵. کار کدامیک از رسانههای محلی را از نظر پوشش اخبار، تولید محتوا، تنوع مطالب و… بیشتر میپسندید؟ برای من یک خصوصیت اصلی برای رسانهها، داشتن سایت است. رسانههایی که سایت ندارند، یعنی آرشیو ندارند و دسترسی به آرشیو آنها سخت است و نمیشود به خبرهای آنان ارجاع داد. همچنین مطالب آنان در جستوجوی گوگل هم نمایش داده نمیشود. اما در پاسخ به سوال شما باید گفت رسانههای منطقه به نوعی مکمل همدیگر هستند و هریک خلا دیگری را پر میکنند.
۶. آیا میتوان خبرنگاری را شغل نامید؟ من چند سالی در تهران شغلام خبرنگاری بود و راضی هم بودم. اما معتقدم در سایر شهرها، و بهخصوص شهرهای کوچک انتخاب خبرنگاری به عنوان یک شغل تقریبا محال است، مگر اینکه خیرین پا پیش بگذارند و حمایت بلندمدت داشته باشند.
۷. چند نفر به طور مستقیم و غیرمستقیم با رسانه شما همکاری دارند؟ تعداد همکاران ما متغیر است؛ اما میتوانم بگویم حدود ۱۰ نفر با ما به عنوان عکاس، خبرنگار و سایر بخشها همکاری میکنند.
۸. بودجه خاصی برای رسانهتان دارید و حامیان مالی شما چه کسانی هستند؟ در این سالها سعی کردهایم استقلال خودمان را حفظ کنیم و وابسته به نهادهای دولتی و شبهدولتی نباشیم. بخشی از هزینههای سایت را با تبلیغات و بخشی را با هزینه شخصی دوستان تامین میکنیم.
۹. با توجه به تجربهای که دارید مردم بیشتر چه اخبار و مطالبی را بیشتر میپسندند؟ خبرهای جنجالی مثل نقد تند مسئولین، خبرهای محرمانه و همچنین حوادث بیشترین اقبال را دارند.
۱۰. بعنوان یک رسانه مطالبهگر، آیا درج خبری باعث شده فرد یا ارگانی از شما شکایت کنند؟ بله دو سه باری از ما شکایت شده، اما به صدور حکم منتهی نشد.
۱۱. اگر بخواهید سه مساله عمده شهر خودتان را که به نوعی مطالبه عمومی مردم باشد را بگویید چه میگویید؟ امروز جاده چکچک مهمترین مطالبه مردم گراش است. استقلال ادارات، تامین آب پایدار با خط دوم سد سلمان، سرعت بخشیدن به پروژههای نهضت ملی مسکن هم جزو دغدغههای مردم گراش است.
۱۲. به نظر شما رسانهها چقدر میتوانند در اصلاح مشکلات و حل مسائل جامعه اثربخش باشند؟ رسانهها حتما اثرگذار هستند. گاهی اوقات برخی مسئولین از واقعیتهای جامعه و مشکلات مردم بیاطلاع هستند، گاهی هم از برخی مشکلات رو برمیگردانند؛ این رسانهها هستند که این مشکلات را پررنگ میکنند.
۱۳. سه رسانه داخلی که برای کسب اطلاعات و اخبار معمولا به آنها مراجعه میکنید؟ سعی میکنم روزانه صفحه اول روزنامهها را ببینم. گزارشهای روزنامه فرهیختگان که معتقدم امروز حرفهایترین رسانه مکتوب کشور است، را دنبال میکنم. همچنین فارس، انتخاب، دانشجو، اعتماد و … را هم پیگیر هستم.
۱۴. سه رسانه خارجی که معمولا اخبار و اطلاعاتشان را دقیقتر و منصفانهتر میدانید. از رسانههای خارجی بیبیسی، سیانان، الجزیره، میدلایستنیوز، یورونیوز، نیویورکتایمز و چند رسانه تحلیلی دیگر را دنبال میکنم.
۱۵. اگر بخواهید یک جایگزین خوب برای خودتان انتخاب کنید چه کسی را در نظر دارید؟ این روزها همکارانم به خصوص آقا مجتبای بنیاسدی بار اصلی تحریریه را به دوش میکشند و با حضور این دوستان نگرانی ندارم.