?️ سهشنبه ۱۲ تیرماه ۱۴۰۳
◾به گزارش خورشید لارستان، نخستین مناظره دونفره بین پزشکیان و جلیلی روز دوشنبه از شبکه اول صدا و سیما پخش شد. در این مناظره دو ساعته نامزدها درباره مسائل مختلفی از جمله نقش اقوام و مذاهب در مدیریت کشور، اینترنت و فیلترینگ، برجام و FATF، فروش نفت، رشد اقتصادی ۸ درصدی و سیاست خارجی به بحث پرداختند. شما میتوانید به طور خلاصه ۱۴ مورد از سخنان برگزیده هر دو نامزد را در این گزارش مطالعه کنید. در اولین گزارش به سراغ گزیده حرفهای مسعود پزشکیان میرویم…
?️ برگزیده سخنان پزشکیان
▪️وقتی حقوق انسانها را نادیده بگیریم، پای صندوق نمیآیند. ما زنان جامعه و اقوام را در جامعه بازی نمیدهیم. قابل قبول نیست که ۶۰ درصد مردم در انتخابات مشارکت نکنند. وقتی صدا و خواستههای مردم را نمیشنویم طبیعی است که به ما رأی ندهند و خلاف خواستههای آنها اقدام کنیم پس حضور پیدا نمیکنند.
▪️روز به روز داریم پشتوانه اجتماعی را به خاطر رفتارهایمان، گرانی، برخورد با دختران و برخورد با اینترنت را از دست میدهیم. مردم از ما ناراضی هستند و تا این مشکل را حل نکنیم هیچ مشکلی حل نخواهد شد.
▪️اگر من سُنی[مذهب] باشم، در این مملکت توان علمی داشته باشم، آیا حق دارم در این مملکت در جایگاه خودم قرار بگیرم یا نه؟ یک بار گفتم ما در میان مسئولان رده بالا فرد سُنی نداریم اسم سه نفر را آوردند اما کرد بودند ولی سُنی نبودند. ما اینها را در دانشگاه و مدرسه و استخدام در ردههای بالا قرار نمیدهیم مردم از این تنوع چیزی مشاهده نمیکنند. اکثر قدرت دست یک جناح خاص است.
▪️معلم برای حقوق خود به خیابان میآید با باتوم از او قدردانی میکنیم. بازنشسته میآید میگوید زندگیام نمیچرخد او را به زندان میاندازیم. ما به جای اینکه صدا و نقش مردم را در این روند وارد بازی کنیم، بازی نمیدهیم در نتیجه من مدیری که عرضه ندارم و حق آن طرف را ندادهام، جای خود مینشینم و او هم که زیادی حرف زد میگویم او را بگیرید زیادی حرف میزند!
▪️با کفر میشود مملکت را نگه داشت ولی با ظلم نه. ظلم این است که حق و سهم یکی را به دیگری بدهی. یک عده را استخدام کنی و دیگری را استخدام نکنی. به یک عده یک جور حقوق دهی و به دیگری جور دیگر. تا دلت بخواهد از این کارها میکنیم. باید حق و عدالت را در کشور اجرا کنیم.
▪️در همین دولت بسیاری از دانشجویان که خواستهاند اعتراض کنند تعلیقشان کردهاند. اساتید را بازنشسته و بیرونشان کردهاند. ما در جو دانشگاه، در جامعه و در اداره کاری میکنیم که هر کسی خواست حرفی بزند، بیروناش میکنیم، اما از این طرف میآییم میگوییم مردم باید بیایند حرف بزنند.
▪️قرار بود ما در سال ۱۴۰۴ اول بشویم در منطقه. مگر غیر از این است. خب چه شد؟ شدیم؟ خب بگوییم آن دولتها مقصرند. دولت فلانی مقصر است. دولت این یکی چه؟
▪️ الان مردم بیش از اینترنت، پول فیلترشکن میدهند و در این فیلترشکن تازه آن محدودیت و کنترل هم دیگر نیست. نمیتوانید بگویید در یک قفس میخواهیم زندگی کنیم و اینترنت نداشته باشیم.
▪️از چرخه تکنولوژی دنیا داریم خارج میشویم. ماشینهایی که قیمتشان ۲۰ هزار دلار است به مردمی که ۱۰۰ تا ۳۰۰ دلار حقوق میگیرند، میفروشند ۱۰۰ هزار دلار. چه بلایی سر مردم آوردیم با این ماشینهایی که تولید می کنیم؟! لندکروز ۲ میلیاردی را در این مملکت ۲۰ میلیارد میفروشند. مردم چه گناهی کردهاند که ما با آنها این کار را میکنیم؟
▪️آیا دوبی و امارات خودشان به این حد از رشد رسیدهاند؟ خیر؛ رفتهاند بهترین متخصصان دنیا را پیدا کرده و از آنها نظر تخصصی و نسخه گرفته و عمل کردهاند. ما هم باید چنین کنیم.
▪️سلامت حق مردم است. قرار نیست مادری که بچهاش دارد میمیرد به خاطر اینکه پول ندارد ما به او سرویس ندهیم. قرار نیست یک روستایی که مدرسه خوبی ندارد و پول هم ندارد در مدرسه بدی درس بخواند.
▪️میدانید همین حالا چقدر داریم ضرر میکنیم به خاطر FATF و برجام؟ شاید این عدد روزانه به دهها هزار میلیارد تومان برسد.
▪️۱۰۰ میلیارد و ۲۰۰ میلیارد دلار را که با تهاتر نمیشود معامله کرد. عراق، ترکیه و چین پول ما را نمیدهند. جنس را گرفتهاند و پول نمیدهند.
▪️در مملکتی که دومین گاز دنیا را دارد، زمستانها گاز کارخانهاش را قطع میکنند. دولتهای قبلی بد بودند؟ خب زمان آقای رئیسی درست میکردند. اما اینکه بدتر شده.