?️ دوشنبه ۲۸ خرداد ۱۴۰۳
✍? مسعود شمسایی: اگر به تاریخ بنگریم مرزها همواره دستخوش تغییر بوده و سرنوشت انسانها را تحتالشعاع خود قراردادهاند. تصور کنید در زمانی که گستره قلمرو ایرانزمین، فراتر از مرزهای کنونی بود و مردمانی که اکنون ملیت دیگری دارند، آن زمان ایرانی بودهاند. آن انسانها همان همکیشان، هموطنان و همنوعان ما هستند که امروزه در شناسنامهشان ملیت دیگری نوشته شده است. اما آنها همواره همان مردمان قبل از تغییر مرزها هستند.
▪️امروز که تاریخ و سیاست حاکم بر جهان باعث شده است که همنوعان افغان ما و هموطنان قدیمی ما از کشورشان مهاجرت کرده و در کشور ما و شهر ما سکنی گزینند، باید این موضوع را در نظر بگیریم که این شرایط میتوانست برعکس باشد و ما بهجای آنان مجبور به ترک دیار خود بودیم و به شهرهای آنها میرفتیم. در آن حالت توقع چه برخورد و رفتاری داشتیم؟
▪️از قدیم شهر خور میزبان این خواهران و برادران افغان بوده و در کنار ما درس میخواندند، در صف نماز میایستادند، در شادیها و مراسم ما حضور داشتند، در کار همکار ما بودند و در بسیاری از صحنهها همراه هم بودهایم. با این حال امروزه با افزایش جمعیت افغانیها نیاز به هماهنگی و مدیریت فرهنگی از اهمیت بالاتری برخوردار گشته است. از این جهت به عنوان یک شهروند در جهت افزایش سطح فرهنگی و اجتماعی جامعه خور از اعضای محترم شورای شهرمان درخواست داریم که با ایجاد تعاملات بیشتر در جهت مدیریت و هماهنگی بهتر مسائلی که به اختلافات فرهنگی -اجتماعی افغانها با شهروندان خوری دامن میزند، برنامههایی را مدنظر قرار دهند تا از مشکلات بیشتر جلوگیری شود. مسائلی چون اختلافات قومی، پسرفت فرهنگی، مشکلات اجتماعی، جرائم قضایی و بسیاری مسائل دیگر که پتانسیل بروز این مشکلات ناشی از همین اختلاف فرهنگ مردم خور با مهاجرین است.
▪️پیشنهاد ما به شورای محترم شهر این است که یک شورا یا یک هیات امنا و یا همچین گروههایی از این برادران و خواهران که به انتخاب خودشان باشند، گزینش کرده تا با تعاملات شورای شهر خور و شورای افغانها در جهت مدیریت بهتر امور فرهنگی و اجتماعی شهر تلاش کنند. تا هم مدیریت مسائل اجتماعی و فرهنگی شهروندان افغان به خود آنها واگذار شود و هم از ایجاد تنش در سطح شهر به طور نمونه در مدارس، عروسیها، پارکها و بوستانها و… جلوگیری شود.
▪️از سویی دیگر آمارها نشان میدهد که در خور بالغ بر ۳ هزار افغانی ساکن هستند که بسیار بیشتر از ظرفیت واقعی این شهر است که همین مساله خودش میتواند به مرور زمان مشکلات فراوانی را برای مردم ایجاد کند. اما تشکیل شورایی متشکل از افراد معتمد از همین افغانیها میتواند به شورای شهر و مسئولین در جهت مدیریت بهتر این مساله یاری برساند.