?️ دوشنبه ۷ شهریور ۱۴۰۱
◾به گزارش خورشید لارستان، شاید کمتر کسی فکر میکرد چندتا از آبادترین و پرآبترین مناطق کشور(خوزستان، شهرکرد و همدان) روزی دچار بیآبی شوند و مردم برای داشتن آب به دردسر بیفتند. اما واقعیت همین است که میبینیم. بارش کم باران، بیآبی و خشک شدن منابع زیرزمینی و صد البته مدیریت غلط منابع آبی باعث شده، چالش کمبود آب به پرآبترین استانهای کشور برسد.
▪️این مشکلات، زنگ خطری جدی برای منطقه لارستان است. منطقهای بیابانی با آب و هوای گرم و خشک و بارش اندک باران که آب مردمانش از منابع آب زیرزمینی فراهم میشود. تصور کنید روزی یکی از همین چاههای آب شیرین مثلا در خور دچار مشکل شود یا خشک شود. بنظر شما چگونه میتوان این دردسر بزرگ را مدیریت کرد؟ آیا مسئولان میتوانند در کوتاه مدت چارهای برای حل این معضل پیدا کنند؟ مسلما خیر.
▪️از همین رو باید بیش از پیش به نعمت آب شیرینی که فعلا در دسترس مردم است بها داد. از هدررفت آب شیرین به هر نحوی که شده جلوگیری کرد. جلوی سواستفاده برخی همشهریان که از این نعمت خدادادی برای مصارف دیگر بهره میگیرند را گرفت. باید مردم و در وهله اول مسئولان را نسبت به ارزش و اهمیت آب شیرین آگاه کرد. هر قطره این آب شیرین ارزشمند است. اگر بیآبی به منطقه لارستان برسد، بیشک هیچکس نمیتواند در کوتاهمدت به داد مردم برسد. نمونه آن بحران بیآبی در بیرم است. مطالبه چندین سالهای که هنوز بیپاسخ مانده است. آن هم برای بیرمی که در گذشتهای نه چندان دور، شیرینی آبش زبانزد بوده است.
▪️پس خود مردم باید هشیار باشند. قدردان آب شیرینی باشند که فعلا وجود دارد. از منابع آب شیرین به خوبی محافظت کنند. نگذراند حتی یک قطره آب به غیر از مصارف ضروری، به پای درخت و زمین و باغ شهری و حیوانات و شستن حیاط و ماشین و… برسد. بیآبیهای شهرهای پرآب مملکت، تلنگری است برای ما که در یکی از کمبارشترین و خشکترین مناطق کشور زیست میکنیم. علاج واقعه قبل از وقوع باید کرد!