?️ پنجشنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۰
◾به گزارش خورشید لارستان، چندی پیش در یک نظرسنجی که این رسانه داشت ۶۸ درصد مخاطبین اعلام کردند که وقتی برای مطالعه کتاب در طول هفته ندارند. آماری تکان دهنده که البته تفسیر آن و بررسی دلایل آن در این گزارش کوتاه نمی گنجد.
▪️با این حال واقعیت جامعه ما چیزی به غیر از این نیست. بسیاری از مردم حتی قشر تحصیل کرده تمایلی به مطالعه کتاب ندارند. فضای مجازی آنچنان سرگرم کننده شده و جذابیت دارد که دیگر جایی برای کتاب خواندن نگذاشته است. فضایی مملو از اطلاعات و اخبار جدید آمیخته به انواع دادههای دروغ و درست که برای جذب مخاطب(بویژه نوجوان و جوان) از هیچ تلاشی کوتاهی نمیکنند.
▪️نتیجه آن میشود اینکه ۶۸ درصد مردم منطقه بگویند فرصتی برای کتاب خواندن ندارند! یعنی این فرصت را فضای مجازی و اینترنت و موبایل از آنها گرفته است. به عبارتی بهتر ۶۸ درصد مردم چنان به این فضای مجازی سرگرم هستند که کتاب خواندن به حاشیهای بیاهمیت تبدیل شده است. و از همین رو ما با والدینی روبرو هستیم که خودشان کتاب نمیخوانند اما به هر راهی دست میزنند که فرزندانشان کتابخوان بار بیایند!
▪️نکته دیگری که باید به آن اشاره کرد انبوه اطلاعات و اخباری است که روزانه از سوی کانالها و گروههای مختلف به سوی ما سرازیر میشود. نتیجه آن میشود ذهنی پر از اخبار و اطلاعات بیاهمیت یا کم اهمیت که دانستنشان دردی را از ما دوا نمیکند اما مشتاقانه هر روز به دنبال این خبرهای زرد و کماهمیت هستیم و عمده اشتراکات روزانه ما و بیشترین آثاری که مثلا در واتساپ به عنوان ارسال شده به تعداد زیاد دیده میشود یا کلیپهای سرگرمکننده همراه با شوخی و تمسخر است یا خبری عجیب بدون منبعی معتبر…
▪️خلاصه کلام آنکه برای رها شدن از این فضایی که ایجاد شده باید زمان حضور خود را در شبکههای به شدت جذاب مجازی مدیریت کنیم. کار سختی است اما شدنی است. کافیست لیستی از کتابهای خوب را تهیه کنیم و روزانه فقط ۱۰ دقیقه کتاب بخوانیم. در پایان هفته شما ۷۰ دقیقه مطالعه داشتهاید. و در یک ماه ۵ ساعت مطالعه مفید! البته این برای دوستانی هست که برای مطالعه واقعی ارزش قایل هستند. وگرنه کسی که به دنبال بهانه است و نمیخواهد کتاب بخواند در جواب شما خیلی راحت میگوید: توی این گرانی و بدبختی و بیکاری و… کتاب سیخی چند!!