عارف رفیعی: هشتمین نشست کتاب خوانی “کافه کتاب” طبق برنامه قبلی، در روز پنجشنبه ۳۰ فروردین ۹۷ ساعت ۲۱:۳۰ در دفتر کمیته دانش پژوهان خور برگزار شد اما این بار با حضور سه مهمان ویژه: سه دانش آموز کتاب خوان از دبیرستان خواجه نصیر خور.
در ابتدای نشست این سه مهمان یعنی عرفان حمیده، حفیظ الله رضایی و سهیل کاشفی، از علایق مطالعاتی خود گفتند و علت ایجاد انگیزه خود به کتاب خوانی را بیان کردند. از صحبت های هر سه آنها می توان برداشت کرد که نقش اطرافیان بویژه خانواده در این زمینه، انکار نشدنی است.
عرفان حمیده که اولین نوجوانی است که در طرح کتاب من شرکت کرده است، بیشتر به کتاب های تاریخی علاقه مند است.
وی همچنین از علاقه خود به کتاب “ورونیکا تصمیم می گیرد بمیرد” نوشته پائولو کوئیلو گفت.
حفیظ الله رضایی که به همراه پدر اهل کتاب خود، احمد رضایی، در نشست شرکت کرده بود، از علاقه خود به کتاب های تخیلی و فانتزی گفت. وی همچنین سابقه نوشتن چندین داستان را دارد که یکی از آنها با نام “آنا بِل” را برای جمع خواند. نام شخصیت های این داستان، از نام شخصیت های سریال ها و فیلم های معروف کودک و نوجوان گرفته شده است. این داستان، شرح سرگذشت دختری است از یک خانواده فقیر که با سعی و تلاش ثروتمند می شود و سعی می کند با ساخت یک یتیم خانه، دین خود به جامعه را ادا کند.
پس از خواندن این داستان، پیشنهادهایی برای بهبود کار داستان نویسی این نویسنده نوجوان، مطرح شد.
در ادامه سهیل کاشفی، زمینه “اطلاعات عمومی” را به عنوان علاقه مطالعاتی خود اعلام کرد.
در ادامه نشست، احمد رضایی چند مطلب در مورد ابوالعلا معری، را که از چند منبع گوناگون، جمع آوری کرده بود برای جمع خواند.
موسی پورپلاش، کتاب گلستان سعدی (ویژه دانش آموزان ) را معرفی کرد و چند حکایت از گلستان را به زیبایی برای جمع خواند. به همین بهانه، بحثی با موضوع اهمیت نقش سعدی در تاریخ نثر پارسی، مطرح شد.
عالیه تاجدار، که همچنان مشغول خواندن رمان ده جلدی کتاب کلیدر است، بخشی از این رمان را برای جمع خواند که به توصیف ویژگی های دو قوم بلوچ و کرد از دید یکی از شخصیت های داستان می پردازد.
وی همچنین، این اواخر کتاب جامعه شناسی خودمانی نوشته حسن نراقی، را خوانده است.
از آنجا که فاطمه صفایی، دیگر شرکت کننده در نشست، همین کتاب را برای معرفی انتخاب کرده بود، بحثی در مورد ریشه های آسیب های اجتماعی-فرهنگی جامعه ما، در گرفت.
همچنین با توجه به این که فاطمه صفایی، کتاب “نبرد من” نوشته هیتلر را در طرح “کتاب من” به عنوان انتخاب خود مطرح کرده است، مباحثی مختصر در مورد هیتلر نیز مطرح شد.
حامد شفیعی، کتاب گلوله برفی را معرفی کرد. این کتاب نوشته آلیس شرودر است و به نوعی زندگینامه و بررسی ریشه های موفقیت شخصیت ثروتمند معاصر “وارن بافت” است.
عارف رفیعی کتابی با عنوان چگونه می توانیم با کودکمان رفتار کنیم را معرفی کرد که البته چند سال پیش به اشتباه! همین کتاب را با عنوان مشابه ولی با ترجمه یک فرد دیگر خریده بود. از این رو، آن کتاب دیگر را به اسماعیل افتخار، هدیه داد!
و در پایان، اسماعیل افتخار، کتاب “شاهکارهای خطاطی اسلامی ” نوشته عبدالکریم خطیبی را معرفی کرد که مورد توجه جمع قرار گرفت.
نهمین نشست کتاب خوانی “کافه کتاب” در تاریخ ۱۳ اردیبهشت برگزار خواهد شد.
________
به کانال نشریه خورشید لارستان بپیوندید