جمعه ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ ساعت ۱۰:۰۳
 |  6/ نوامبر/ 2017 - 2:33
  |   نظرات: بدون نظر
بازدید

بازنشر: گفتگوی ویژه با محمدسعید دستپاک شهردار سابق خور

 

 

ایوب محمودی: با سلام و خسته نباشید خدمت شما. با توجه به اینکه شش سال به عنوان شهردار جناح و چهار سال هم به عنوان شهردار خور فعالیت کرده اید؛ چه تفاوتی بین کار در شهر خودتان و فعالیت در خور مشاهده کردید؟

محمد سعید دستپاک: سلام و عرض ادب دارم خدمت شهروندان فهیم شهر خور. خداوند را شاکرم که در بهترین دوران عمرم توفیق شش سال خدمت در زادگاهم جناح و چهار سال خدمت در شهر خور را نصیبم فرمود. فعالیت در شهرداری در تمام نقاط ایران در یک راستا و برابر وظایفی است که تحت عنوان وظایف و قوانین شهرداری ها به شهرداری ها ابلاغ شده است. اما به طور کلی وظایف به سه دسته اداری ـ مالی، خدمات شهری و فنی و عمرانی تقسیم می شود.  اما خواسته ها ومطالبات شهروندان براساس اقلیم و فرهنگ و نیازهای آنان و نوع نیازهایشان متفاوت خواهد بود. در شهر خور بیشترین تقاضاها در راستای اراضی و املاک شهری می باشد که مشکلات بسیار زیادی نیز به دلیل مغایرت های فراوان در نقشه مصوب شهر به وجود می آورد.

شهرداری در زمینه اطلاع رسانی فعالیت های خود از طریق پایگاه اطلاع رسانی شهرداری خور هم کم کاری می کرد. به طوری که گاهی اوقات در طول یک یا دوماه سایت شهرداری بروزرسانی نمیشد. همین اواخر کلا از کار افتاده بود. علاوه بر این برخلاف شهرداری لار و شورای آن شهر، در زمینه روابط عمومی بسیار ضعیف عمل می کردید. به طوری که هیچ وقت هیچ بیانیه و یا اطلاعیه ای برای روز خبرنگار، یا روز معلم یا هفته وحدت و…توسط روابط عمومی شهرداری و حتی شورای دوره چهارم صادر نشد. چه پاسخی برای این کم کاری رسانه ای دارید؟

در خصوص روابط عمومی از آنجایی که  شهرداری فاقد واحد روابط عمومی و نیروی متخصص در این خصوص بود متاسفانه نتوانستیم پل ارتباطی قوی بین شهرداری و شهروندان برقرار نماییم. البته لازم می دانم از تلاش های مهندس حقیقی که زحمت این واحد به عهده ایشان بود تقدیر و تشکر نمایم. با این حال شهرداری به منطور اطلاع رسانی اقداماتی همچون خرید و نصب تلویزیون شهری، نصب بنر در تمامی مناسبت ها انجام داده است و اطلاعات امورات عمرانی نیز از طریق فضای مجازی اطلاع رسانی می شده است.

مردم خور همیشه از مهندس شاه حسینی به عنوان نماد یک شهردار موفق و کاری یاد می کنند. به نوعی می توان گفت همه شهردارهای بعد از ایشان عملا زیر سایه فعالیت های وی قرار می گیرند. آیا شما هم همچنین احساسی داشته اید در این مدت؟

اگر نگاهی گذرا به شهر خور از سال ۸۲ تاکنون بیندازیم مشاهده خواهیم کرد که این شهر در زمینه های مختلف توسعه یافته است. مطمئنا تک تک شهرداران در خشت خشت این توسعه و آبادانی برابر منابع تعریف شده سهیم بوده اند. بنده با تمام احترامی که برای همکارانم قائلم اعلام می کنم خود دارای برنامه مصوب بوده و مکلف به انجام آن بوده ام. مهمترین برنامه دوره چهارم، مطالعه، اجرا و تکمیل زیرساخت های شهر بود که متاسفانه با وجود اعتبار کلانی که هزینه می شود دیده نخواهد شد. به عنوان مثال تهیه و تصویب طرح مطالعاتی بلوار جوان تحت مدیریت مهندس شجاعیان و اجرای پل و دور برگردان بلوار جوان با اعتبار حدود ۵ میلیارد ریال و یا اجرای بلوار جوان با اعتبار بالغ بر ۲۳میلیارد و۳۰۰ میلیون ریال که در زمان ما صورت گرفته است.

کمی از نحوه انتخاب خود به عنوان شهردار خور بگویید. این روند چگونه طی شد و صحبت های اولیه توسط کدامیک از اعضای شورا با شما انجام شد؟

به استناد قانون شوراها هر صحبت اعضا چه در مجامع عمومی وچه با اشخاص حقیقی باید با هماهنگی کلیه اعضا و به منزله صحبت کل شورا تلقی خواهد شد. بنابراین در پاسخ به این سوال باید عرض کنم توسط شورای دوره چهارم به عنوان نوزدهمین گزینه دعوت شدم و پس از ارائه برنامه هایم با جمع بندی اعضا شورا به عنوان شهردار خور معرفی و انتخاب شدم.

آیا همه اعضای شورای اسلامی خور پس از شنیدن برنامه های شما و سابقه کاری تان در جناح، با انتخاب شما به عنوان شهردار خور موافق بودند؟

بله پس از ارائه برنامه هایم خدمت اعضا شورای اسلامی دوره چهارم با پنچ رای به عنوان شهردار معرفی شدم.

مهم ترین برنامه های شما پیش از انتخاب به عنوان شهردار خور برای توسعه این شهر چه بود؟

داشتن شهری پاک، سبز و روان. که با توجه به اقدامات علمی انجام شده در هر سه مورد کارهای بزرگی در شهر انجام شد. در خصوص شهر پاک ۱- نسبت به تهیه و تصویب طرح پسماند شهر خور توسط دانشگاه شیراز اقدام نمودیم تا بتوانیم یکی از بزرگترین دغدغه های ساکنین شهرک عمران که جابجایی سایت زباله بود (که در ۵۰ متری محدوده شهر قرار داشت) اقدام نماییم. ۲- یک دستگاه خودرو حمل زباله مکانیزه از سازمان شهرداری ها ودهیاری های کشور تحویل و به ناوگان خدمات شهری اضافه نمودیم. ۳- نسبت به خرید و نصب مخازن زباله در سطح شهر اقدام شد. ۴- سایت زباله را به مکان پیشنهادی مشاور در بست فاریاب انتقال دادیم. در خصوص شهر سبز: ۱- در زمان تحویل شهرداری، درختان بلوارها بسیار بزرگ و جنگلی بودند که با همت همکارانم در واحدهای مربوطه درختان در ارتفاع های مشخص قطع و هرس گردید و امروز شاهد درختانی با فرم بسیار زیبا در بلوارهای شهر هستیم. ۲- نسبت به تهیه و تصویب طرح مطالعاتی آبیاری فضای سبز اقدام شد تا با روش علمی فضای سبز آبیاری شده و از هدر رفت آب و اتلاف نیروی انسانی خودداری شود. ۳- خدمات فضای سبز به بخش خصوصی واگذار گردید. ۴- حدود ۱۵۰۰۰ متر مربع چمن واکاوی و کشت شد. ۵- نسبت به گُلکاری در میادین در فصل بهار به صورت سالانه اقدام نمودیم. ۶- مهمترین اقدام انجام شده جداسازی کامل آب شرب از خام می باشد. در خصوص شهر روان و در راستای روان سازی ترافیک و رفع نقاط حادثه خیز نیز اقدامات اساسی صورت گرفته است: ۱- پیگیری دو بانده نمودن ورودی شهر خور از سمت هرمزگان که با حمایت نماینده محترم جناب آقای دکتر جعفرپور، فرمانداران وقت جناب آقای نجیب زاده و جناب آقای حسنی و مدیران کل  اداره کل راه و شهر سازی مهندس نصر و مهندس باقری فرد این محور به طول ۳ کیلومتر زیر سازی و آسفالت شد. ۲- با توجه به گره ترافیکی خیابان آزادگان اقدام به مطالعه – طراحی و اجرای بلوار جوان نمودیم. ۳- به منظور روان سازی ترافیک در محلات پایین و ندا نسبت به اجرای بلوار ندا به طول یک کیلومتر نمودیم. ۴- تملک حدود ۸۰۰۰ متر مربع اراضی واقع در مسیر به منطور بازگشایی محور بلوار جوان نیز از دیگر اقدامات ما در این راستا بود.

 در پایان فعالیت تان در خور، اگر بخواهید محاسبه کنید، به چند درصد از اهداف از پیش مشخص شده تان برای شهر خور دست یافته اید؟

با همکاری و تلاش همکاران و نیروهای خدوم شهرداری نتایج حاصل رضایت بخش بوده و برای تحقق صددرصد باید روند اجرایی پیگیری و ادامه یابد. به عنوان مثال با توجه به تصویب فاز یک و دو مطالعه طرح آبیاری فضای سبز شهرداری اگر در راستای اجرای سیستم تحت فشار اقدام نماید به هدف نهایی خود که همانا صرفه جویی در مصرف آب و نیروی انسانی است به طور کامل و صد در صد خواهد رسید.

بیشترین مشکلاتی که در خور با آن ها مواجه بودید چه بود؟

مشکل خاصی وجود نداشته و مواردی که شاید بعضی از صاحب نظران آن را مشکل بدانند مواردی است که در تمام شهرهای کوچک وجود داشته و خواهد داشت. مردم همکاری بسیار خوبی با مجموعه شهرداری داشتند و جا دارد از تک تک کسانی که در راستای تحقق اهداف شهرداری با مجموعه شهرداری همکاری داشته اند تقدیر و تشکر نمایم.

آیا حقیقت دارد که در اواسط فعالیت شما در خور، اختلافی بین اعضای شورا مبنی بر ماندن یا رفتن شما وجود داشته است؟

بنده در جریان اختلاف بین اعضا شورا نبوده و نیستم و فکر می کنم شورا هماهنگ بودند. گواه این موضوع صورت جلساتی بود که به شهرداری ابلاغ می شد و اکثر صورت جلسات نیز با امضا هر ۵ نفر بوده است.

 می فرمایید همه اعضای شورا تا پایان این ۴ سال از شما حمایت کرده اند؟

بنده از همکاری صمیمانه تک تک اعضا شورا تا آخرین ساعات پایانی دوره چهارم شورای اسلامی تقدیر و تشکر می کنم.

کمی به مسائل ریزتر بپردازیم. یکی از انتقادات مردم به شما این بود که بنا به خواسته خودتان در خور ساکن نشدید و هر هفته به شهر خود بر می گشتید. چه صحبتی در این باره دارید؟

با توجه به اینکه دو تن از فرزندانم پیش دانشگاهی و سال سوم دبیرستان بودند و از آنجایی که منطقه بستک منطقه ۳ و منطقه لار منطقه ۲ محسوب می شود به دلیل استفاده از این سهمیه امکان اسکان خانواده در شهر خور برای بنده فراهم نشد و این موضوع را با اعضا شورا هماهنگ نموده بودم.

ایراد دیگری که به شما گرفته می شد عدم حضور شما در دفتر شهرداری در روزهای متمادی و حضور در سفرهای مستمر به تهران و…بود.

یکی از وظایف شهردار، رایزنی جهت جذب اعتبارات است و از آنجایی که شهرداری از واحدهای مختلف تشکیل شده اگر کار طبق روال و قانون پیگیری شود تمام درخواست های مردمی قابل حل است. معمولا شهرداران به دلیل تکریم ارباب رجوع در هفته دو روز را تحت عنوان ملاقات مردمی در نظر می گیرند. در خصوص سفر تهران با تدابیر مدیر کل محترم دفتر امور شهری و شوراهای استانداری فارس، نماینده شهرداران در تهران جهت پیگری امورات اداری انتخاب گردیدند و بنده از معرفی ایشان جز در مواردی بسیار محدود هیچ گونه مسافرتی به تهران نداشتم.

برگزاری جلسات پرسش و پاسخ به غیر از چند مورد که همان اوایل حضورتان انجام شد کلا در دستور کار شما نبود. حتی با انتقاداتی که در فضای مجازی در این باره روبرو شدید اما ترجیح دادید که به پرسش و پاسخ با مردم یا منتقدین جواب رد دهید. چرا؟

در مورد جلسات پرسش و پاسخ کلا هفت جلسه مردمی در طول دوره برگزار شد که این جلسات کافی نبود. از این رو در این مورد از شهروندان پوزش می طلبم.

چند تا از پروژه هایی که شما اجرا کرده اید پس از مرحله دعوت از سرمایه گذار پروژه ها با مشکل مواجه شد.  یکی بازارچه شهرداری بود که سرمایه گذار وارد شد و حمایت کرد ولی در ادامه با مشکل سند و مسکن و شهرسازی مواجه شد. چرا پیش از حل این مشکلات شما استارت کار رو زدید و باعث دلسردی سرمایه گذاران شدید؟ در حالیکه آقای جمالیان در لار پروژه های سنگینی را با حمایت شهرداری لار انجام داد اما دیگر رغبتی برای کار در خور پیدا نمی کرد. پروژه بعدی هم پروژه تجاری جنب میدان امام شافعی بود با سرمایه گذاری محمدرضا اکرمی که حتی بنر افتتاحیه هم زده شد و بروشور معرفی آن هم بین مردم منتشر شد اما بعدا مشخص شد تکلیف زمین هنوز نامشخص است. و حتی زمین مورد نظر شهرداری به مزایده گذاشته شد. به نظر شما هزینه این دلسردی ها را چه کسی باید بپردازد؟

در خصوص جذب سرمایه گذار، این را باید در نظر گرفت که شهرداری در دوره چهارم برای اولین بار موفق به جذب سرمایه گذار شد. کما اینکه شهرداری موجود بوده و برابر اظهارات شما سرمایه گذاری های فراوانی در شهر لار انجام داده است اجرای این پروژه یکی از اقدامات بزرگی بود که با حمایت مسئولین استانی و شهرستانی انجام شد. در زمان تهیه این بسته سرمایه گذاری، تمام مستندات از جمله سند ثبتی به نام شهرداری موجود بود. سایر اقدامات منجمله تغییر کاربری زمین نیز انجام شد و پس از اخذ مجوزات لازم اقدام به برگزاری تشریفات شناسایی سرمایه گذار نمودیم که پس از شناسایی زمین به نامبرده تحویل و عملیات اجرایی آغاز گردید. سرمایه گذار نیز در مدت زمان حدود چهار ماه پروژه را به اتمام رساندند. در مراحل پایانی پروژه اداره کل راه و شهرسازی شاکی شهرداری شدند که مراحل قانونی اخذ سند من جمله پرداخت حقوق دولت صورت نگرفته که با پیگیری های فراوان و جلسات متعدد پس از پرداخت حق و حقوق دولت، موضوع صورتجلسه و مختومه گردید و پروژه افتتاح و به بهره برداری رسید.  بنابراین شهرداری در دوره چهارم در خصوص این پروژه: ۱- مشکل مالکیت زمین را حل کرد۲- تغییر کاربری را طی مراحل قانونی انجام داده است ۳- اولین پروژه سرمایه گذاری را نیز در شهر خور انجام داده است ۴- با تغییر کاربری زمینی به مساحت ۱۶۱۶ متر مربع در مجاورت پروژه به پارکینگ، مشکل پارکینگ پروژه را حل نموده است. جا دارد از حمایت های سرمایه گذار محترم نیز تقدیر وتشکر نماییم.

و اما در خصوص پروژه جنب بانک ملت با توجه به اولویت درخواست های مردمی مبنی بر احداث کانال هدایت آب های سطحی و بلوار جوان که برابر سابقه موجود به سال۱۳۷۱ برمی گردد شورا تصمیم بر فروش و اجرای این پروژه نموده است که در حال حاضر شاهد مراحل پایانی این پروژه هستیم. در ضمن به دلیل حمایت از سرمایه گذاران در خصوص این زمین برابر درخواست نامبردگان مجوز احداث واحد تجاری صادر گردیده است.

پروژه کانال ندا بدون اینکه مثلا روشنایی آن تامین شده باشد، یا تابلوگذاری شده باشد و در حالی که ادامه خیابان نیمه خاکی و نیمه آسفالت بوده، در زمان شما افتتاح شد. چه معنایی دارد که یک پروژه نیمه تمام و ناقص را افتتاح کردید؟

تامین روشنایی و احداث شبکه برق بلوار ندا با پیگیری های به عمل آمده درحال اجراست که با توجه به حمایت های جناب مهندس دامن کشان جا دارد از حمایت های هم جانبه ایشان در طول این دوره چهار ساله تقدیر و تشکر نمایم. در خصوص حدود بلوار ندا برابر نقشه طراحی شده ابتدا بلوار ندا ازمحل شروع جدول اجرا شده می باشد و قسمت خاکی مربوط به بلوار جوان می باشد. لازم به ذکر است پروژه احداث شبکه برق و تامین روشنایی جزو پروژه های شرکت توزیع برق لارستان می باشد که با مشارکت شهرداری در حال اجرا می باشد.

بحث بعدی در ارتباط با سایت نخاله خور هست. در این مورد که شما سایت نخاله خور را بعد از سال ها از خور انتقال دادید و کار بزرگی بود شکی نیست اما انتخاب همین سایت نخاله آیا با کار کارشناسی صورت گرفته چون همسایگان زیر گرد و خاک گرفتارند. دفع زباله ها هم به صورت بسیار بدی انجام می شود(بدون هیچگونه نظمی). الان هم تمام سطح شهر به ویژه پارک جنگلی و پدز و تنگ خور مملو از نخاله شده است. چرا در این ۴ سال فکری اساسی برای این مشکل نشد؟

در خصوص سایت شهرک عمران در حال حاضر هیچگونه زباله ای در آن مکان دفن نمی گردد و نظارت بر سایت به عهده شرکت خدماتی می باشد و دفن هرگونه زباله درآن مکان ممنوع شده است. در خصوص تخلیه نخاله ساختمانی با اخذ بها مصوب از مصوبات شورای اسلامی بوده که با توجه به پایان دوره شورای اسلامی دور چهارم اعضا شورای اسلامی دوره پنجم می توانند در خصوص سایت نخاله ساختمانی  تصمیم گیری لازم را اتخاذ نمایند.

در ابتدای خدمت شما پروژه ورودی حسین آباد شروع شد و مردم حسین آباد در ابتدای کار با شور و شعف به استقبال پروژه آمدند و حتی خیرینی نیز برای همکاری اعلام آمادگی کردند. دلیل مسکوت ماندن این پروژه چه بود؟

در پروژه زیر سازی و آسفالت معابر، خیراندیش گرانقدر جناب حاجی ابراهیم حاجی یوسف خوری مبلغ ۴۵ میلیون تومان در مورخ ۲۶ اسفندماه ۱۳۹۳ خودیاری به شهرداری پرداخت نموده اند که جا دارد از حمایت های خیر محترم و پیگیری های نماینده محترم خیر جناب آقای  امیر افخمی  تقدیر و تشکر نمایم. پروژه حسین آباد با آسفالت کوچه ۸ آغاز و سپس با آسفالت کوچه ۹ و کوچه های فرعی در سال ۹۵ ادامه یافت. در حال حاضر نیز عملیات زیرسازی در کوچه های حسین آباد در حال اجراست و پروژه فعال می باشد.

مساله بعدی بر و کف خیابان هاست. با توجه به اینکه اواخر سال ۹۲ تا ۹۳ گزارش عملکردی بین مردم توزیع شد که حتی گفته شده بود تمام بروکف تمام خیابان ها و کوچه های سطح شهر به مبلغ ۴۹ میلیون در اختیار شرکت مشاور قرار داده شد اما عملا هیچ بازدهی نداشت چون بعدا مشخص شد این شرکت عملا اینکاره نبوده و شما نیز به شرکت دیگری موکول کردید. علت این هدررفت هزینه و زمانی که تلف شد چیست. به طوری که هنوز نقشه بر و کف برای خیابان و کوچه های خور نداریم.

یکی از معظلاتی که از بدو شروع به کار شهرداری در دوره چهارم با آن مواجه شدیم عدم وجود اطلاعات لازم در خصوص  بر و کف بود که محله محمد نور آباد طرح آماده سازی آن توسط شرکت مهندسین مشاور شهر و دیار تهیه گردید که عملا در این مطالعات اطلاعات بر و کف نیز موجود می باشد. در کنار این پروژه با توجه به توپوگرافی خاص شهر و آبگرفتگی شدید در زمان بارندگی با مجوز شورا اقدام به تهیه طرح هدایت و دفع آب های سطحی توسط شرکت مهندسین مشاور آب شدیم. قرارداد این شرکت علاوه بر مطالعات مرحله اول و دوم هدایت و دفع آب های سطحی شامل نقشه برداری شهر به جز محله محمد نور آباد به مبلغ ۴۵۹۸۲۸۵۷۶ریال می باشد. این برداشت مربوط به نقشه برداری لازم جهت مطالعه و طراحی هدایت و دفع آبهای سطحی می باشد ولی مشاور اعلام نموده بود با توجه به دقت برداشت های انجام شده امکان برداشت اطلاعات بر و کف از برداشت به عمل آمده وجود دارد که در حال حاضر واحد شهرسازی با شرکت مشاور هماهنگ و در صورت نیاز بر و کف را به شهروندان اعلام می کنند.

یکی از شعارهای اعلام شده شورای چهارم، اعمال دقیق عقب نشینی های شهر بود. ولی عملا مشاهده شد که بازهم طبق روال سابق، با اخذ تعهد و مقاومت مالکین، در مواردی این مهم اتفاق نیفتاد و در دوران شما خانه هایی ساخته شد که از نظر عقب نشینی با دادن تعهد اجتناب کردند و متاسفانه روند سابق کم و بیش ادامه پیدا کرد. و کوچه های نامنظم همچنان ساخته شد. (بویژه در محله های نوساز شهر). تعدادی از مهندسین ناظر شهر نیز در این زمینه گزارش هایی به شهرداری دادند، اما مقاومت مالکین بر قوانین چربید. دلیل عدم سختگیری لازمه در این موارد چه بود؟

درخصوص عقب نشینی شورای اسلامی دوره چهارم الزام رعایت آن را صورتجلسه نمودند و شهرداری نهایت تلاش در جهت اعمال عقب نشینی داشته است و مواردی نیز تخریب داشته ایم. مردم شهر خور قانونمند هستند اما در مواردی اصرار بر عدم رعایت عقب نشینی می نمایند که بدلیل عدم برداشت وضع موجود واعمال آن در طرح پیشنهادی می باشد. بعضی از کوچه ها بالای ۹۰ درصد آن شکل گرفته و نوساز هستند و مردم درخواست می کنند با تعهد یعنی تخریب در زمان اجرای طرح شهرداری عملیات ساخت و ساز را انجام دهند که این موضوع به یک چالش برای شهرداری تبدیل شده است.

اگر بخواهید با توجه به فعالیت هایی که در این ۴ سال انجام داده اید به خودتان نمره ای بین صفر تا ۲۰ بدهید چه نمره ای در نظر می گیرید؟

اگر فعالیتی انجام شده امیدوارم مورد رضای حق و مردم فهیم شهر خور واقع شده باشد و نمره و قضاوت را به مردم شریف شهر خور می سپارم.

ممنون از شما بابت پاسخگویی تان و سخن پایانی تان را می شنویم.

در پایان ضمن تقدیر از نشریه خورشید لارستان بر خود لازم می دانم از حمایت های دکتر جعفر پور نماینده کوشا و ساعی لارستان، خنج و گراش، امام جمعه محترم لارستان، حسنی معاون محترم استاندار و فرماندار محترم فرمانداری ویژه لارستان، امام جمعه محترم شهر خور،  اعضای محترم شورای اداری و شورای تامین لارستان، اعضای محترم شورای اسلامی دوره چهارم و تک تک کسانی که این خدمتگزار را در راه تحقق اهداف مجموعه شهرداری یاری نمودند تقدیر و تشکر نموده و برای کسانی که هدفشان ایجاد انسجام، آبادانی و توسعه  هر چه بیشتر شهر خور می باشد از درگاه ایزد منان توفیقات روز افزون را خواهانم.


این مقاله پیش تر در شماره ۵ نشریه خورشید لارستان منتشر شده است. 


این مطلب را به اشتراک بگذارید sms whatsapp

آخرین نظرات شما
  • سلام. اوقات شرعی خور روزانه در کانال واتساپ و اینستاگرام خورشید قرار داده میشه....
    admin در: ارسال مطلب
  • نباید همه را به یک چشم نگاه کنیم افراد شریفی هم هستند که چندین سال در کنار ما بزرگ شدن و زندگی کردند وما از ایشان هیچ گونه کار خلافی ندیدیم...
    در: ماجرای حضور پرتعداد افاغنه در خور مردم را به دفتر شورای‌شهر کشاند/ شورا: باید قبول کرد که تناسب جمعیتی در شهر برقرار نیست/ جز با همکاری مردم امکان ساماندهی اتباع وجود ندارد.
  • احسنت همکار گرامی قدیمی...
    Seyed در: گفت و گو با مهرنوش فربودی مدیر دبیرستان دخترانه حاج عبدالله خوری
  • با سلام در آن زمان میخانه بود که خانواده ها اسیر بودند اکنون گیم نت ها جایگزین آنها شدند زمانیکه نانوایی سه چهار ساعت کار میکند و می بندد چطور یک گیم نت از اول صبح تا پاس...
    در: گزارش مردمی از وضعیت گیم نت های خور: هیچ کس جوابگو نیست!
  • احسنت بر شما همکار قدیمی...
    سید در: گفت و گو با مهرنوش فربودی مدیر دبیرستان دخترانه حاج عبدالله خوری
  • سلام لطفا اوقات شرعی شهر خور را در سایت بزارید یا آدرس سایتی که اوقات شرعی رو داره در پیوند قرار دهید ضمنا آدرس سایت انجمن خیریه صابرین خور رو که در سایت گذاشتید به نظر ا...
    در: ارسال مطلب
  • با اینکه مدت طولانی ای گذشته اما باز هم به شما تبریم عرض میکنم و امیدوارم به صمت های بالاتر برسید چون شما لیاقتش را دارید . به شما افتخار میکنیم....
    حاجی زاده در: دکتر علی خوشنود عضو شورای پژوهشی دانشگاه پیام نور هرمزگان شد
  • سپاسگزارم از خانم فاطمه گل حقیقت بخاطر زحمات ایشان در امروز و امشب واقعا ایشان من نزدیک مشاهده کردم برای این برنامه چندین روز تلاش کردن و برنامه ریزی کردن برای پرآوازه کر...
    شهروند فیشور در: جشنواره بازی های بومی ومحلی لارستان در اوز برگزار می شود
  • خودش پول از تو کجاش بیاره مقبره بسازه...
    در: چرا این روحانی اسیری، سه بار آرامگاه حافظ را تخریب کرد؟!
  • ممنهه...
    در: قطار ۵ ستاره شیراز به تهران با امکان سرعت ۲۰۰ کیلومتر آغاز به کار کرد + تصاویر
نیازمندی ها
آمار بازدید:

بازدید امروز: 63 بازدید

بازدید دیروز: 106 بازدید

بازدید کل : 5386086 بازدید