خطیب نماز جمعه این هفته خور( ۲۹ آبان )، دکتر سید احمد هاشمی استاد دوره فوق لیسانس و عالی مدارس اهل سنت و جماعت بود.
خلاصه خطبه ایشان که توسط سید محمد نور دانش امام جمعه خور تهیه شده است را در ادامه می خوانید:
در هفته ی گذشته در منطقه خودمان شاهد نزول رحمت الهی بودیم. خدا را شاکریم که به ما نظر لطف و رحمت کرد و امیدواریم ادامه داشته باشد. نزول رحمت خداوند از طرف خداوند مقتضی یک سری کارهایی از طرف ما هم هست. وقتی خداوند رحمتش را به سوی ما می فرستد لازمه ی آن از طرف ما هم این است که دست توبه و استغفار و بازگشت به سوی خداوند داشته باشیم. و اگر این رابطه یک طرفه باشد دوام نخواهد یافت. اصولا انسان در این دنیا با جهات مختلفی ارتباط دارد. با خودش، با اطرافیانش، با خداوند با موجودات دیگر هم ارتباط دارد. گاهی اوقات در این ارتباط یکی از طرفین کاری می کند که این ارتباط دچار یک نوع کدورت می شود. مثلا با دوست خیلی صمیمی اش کدورتی به وجود می آید. آن چیزی که مهم تر است این است که این کدورت نباید برای مدت طولانی بر جای بماند و ادامه داشته باشد. باید تبدیل به صلح شود…در ارتباط بین انسان و خداوند هم کدورت بوجود می آید؛ متاسفانه این کدورت از طرف بنده اتفاق می افتد نه از طرف خدا.. یعنی بنده رابطه اش با خدا مکدر می کند. چطوری مکدر می کند؟ با گناه و نافرمانبری… گاهی با انجام ندادن واجبات و گاهی اوقات در قالب انجام چیزهایی که خداوند آن را حرام کرده است.. مثلا: ربا، شراب خواری، دزدی و…
همه ی این موارد می تواند ارتباط بین انسان و خدا را تیره و مکدر سازد…
رسول الله می فرماید: خداوند از این بنده و از توبه بنده خوشحال تر می شود. این است که خداوند اگر چه از گناه بنده اش ناراحت می شود اما درهای رحمتش را به سوی بنده می گشاید. خداوند به صراحت بیان می کند ” وتوبوا إلى الله جمیعا ایها المؤمنون لعلکم تفلحون”این است که خداوند از بیشتر از همه برای ما امنیت ایجاد می کند. اما شرایط توبه کردن که خدا از آن به نام توبه نصوح یاد کرده است،شرایط آن بدین صورت است که: ۱٫ انسان از گناهی که توبه می کند عملا دست بکشد.۲٫ نیت بازگشت به آن گناه را قلبا نکند.۳٫ از آن گناه پشیمان باشد. این سه شرط زمانی است که انسان با خدا طرف باشد. اگر انسان توبه خود را بشکند و متصور شود که راهی دیگر به درگاه خدا نیست این از القائات شیطانی ست و این بهترین استجابت برای دعوت شیطان است. در توبه کردن صادق باشیم بدین منظور که زمانی که توبه می کنیم فکر انجام گناه را در ذهن نداشته باشیم که گناه می کنم و سپس توبه و به همین صورت تکرار گناه و توبه ..نه اینگونه نباشد، چون طرف ما خداست؛ به همین خاطر در لحظات آخر عمر توبه انسان پذیرفته نمی شود بلکه در لحظه و لحظه عمر خود توبه و استغفار کنیم چرا که خداوند از توبه ما خوشحال می شود…از رحمت خدا نا امید نشویم چون امید ما خداست، لذا ما با امید به خدا زنده هستیم و لازمه توبه کردن این است که ما به رحمت خداوند امید داشته باشیم…
نکته: متاسفانه به دلایلی درج این خطبه در سایت با تاخیر انجام شد که از همشهریان عزیز و به ویژه امام جمعه محترم خور و خطیب محترم دکتر هاشمی پوزش می طلبیم.