یکشنبه ۰۴ خرداد ۱۴۰۴ ساعت ۲:۵۳
سرویس: گزارش ویژه
 |  9/ نوامبر/ 2015 - 4:46
  |   نظرات: بدون نظر
بازدید

چه کنیم تا فرزندان ما در مدرسه موفق باشند؟

 

بهادر دوستکامی: خوب و موفق بودن دانش آموز نه تصادفی است و نه ارتباطی صرف به معلم و دانش آموز دارد. بلکه رمز موفقیت فرزندمان، پشتکار داشتن او در امر یادگیری و رعایت کردن رفتارها و عادات سودبخشی است که کمک می کند تا در تحصیل، هرچه بیش تر موفق شود.

⬅ این رفتارهای سودمند عبارتند از:

۱- سعی کنید همیشه فرزندتان به موقع در کلاس درس حاضر شود و چنان چه مسیر او تا مدرسه دور است از وسیله نقلیه مطمئن استفاده شود تا بهتر بتواند زمان خود را تنظیم کند.
اگر در کلاس درس  دیر حاضر شود تمرکز کلاس و معلم به هم می ریزد. به یاد داشته باشید که همیشه به موقع و زود حاضرشدن درکلاس درس، بسیار سودمندتر از دیر رسیدن است.

۲- اگر می خواهید فرزندتان احیانا به خاطر نارسایی ها، صحبت های معلم خود را بهتر بشنود و تخته را نیز بهتر ببیند، در ردیف های جلو بنشیند.

۳- برنامه درسی و تیتر مطالبی را که معلم قرار است تدریس کند برای او تهیه کنید. او باید برنامه درسی خود را گم نکند تا هر زمانی که نسبت به برگزاری و نحوه برگزاری کلاسی برایش سوالی پیش آمد بتواند به آن مراجعه کنید.

۴-هنگامی که فرزندتان، آماده درکلاسی حاضر می شود وقت معلم نیز برای چیزهای پیش پا افتاده کم تر گرفته می شود و معلم با مشکلات کم تری مواجه می شود.

۵-سعی کنید کودکتان را عادت دهید که وقتی که در کلاس درس حاضر می شود تمرکز خود را فقط بر روی یادگیری مطالب بگذارد و نه چیز دیگر.
همیشه سعی کنید قبل از کلاس،  فرزندتان خوب غذا بخورد. همچنین تمام وسایلی را که لازم دارد با خود سرکلاس بیاورد.

۶-یکی از چیزهایی که باعث درک مطلب بهتر دروس می شود نکته برداری از صحبت های معلم است. او را تشویق نمائید تا سعی کنید مطالب مهم و کلیدی را یادداشت نماید و برای خود از هر درسی یک جزوه درست کند. نکته برداری و مطالعه ی آن ها کمک شایانی در فراگیری مطلب به دانش آموز می کند.

۷-گاهی اتفاق می افتد که فرزندتان به علت بیماری و یا مشکلی نتواند در یک کلاس درس حضور یابد. در چنین حالتی تکلیف چیست؟؟❗
-بهترین کاری که می توانید انجام دهید، این است که در شروع سال تحصیلی سعی کنید شماره تلفن حداقل دو نفر از همکلاسی های او را داشته باشید تا در مواردی که مشکل دارید، با تلفن زدن به دوستانش از اوضاع و احوال کلاس باخبر شوید و مطالبی را که لازم است اخذ و  مطالعه کند(درنظر داشته باشید که کمتر معلمی پیدا می شود که یک درس را دوباره برای دانش آموزی که غایب بوده تدریس کند)

اگر شما کمی خجالتی هستید و با کسی زیاد صحبت نمی کنید، بهتر است برای مواقع ضروری هم که شده شماره تلفن تعدادی از همکلاسی های خود را داشته باشید و از آن ها کمک بگیرید.

۸-  مراقبت نمایید تا اگر در درسی تکلیفی برای انجام دادن دارد ، در انجام دادن آن درنگ نکند و  کار امروز را به فردا نیندازید.
ممکن است بعداً مشکلی غیرقابل پیش بینی اتفاق بیفتد و نتواند تکلیف خود را به درستی و به دقت انجام دهد.

۹-اگر می خواهید فرزندتان شاگرد زرنگ و خوبی باشد و بهترین نتیجه را نیز کسب کند پس باید با پشتکاری زیاد و یک برنامه ریزی خوب کارهای خود را انجام دهد.
اگر در درسی با مشکل مواجه شد، آن مشکلات را به حال خود نگذارد و به سادگی از آن ها نگذرد. سعی کنید  مشکلات درسی  او را با کمک معلم و یا دوستانی که دراین زمینه تبحر دارند برطرف کنید. در حقیقت نابرده رنج گنج میسر نمی شود.

۱۰- شاگرد خوب معمولاً فقط به کتب درسی اکتفا نمی کند و سعی می کند که کتاب های متفرقه مربوط به درس مورد نظر را نیز مطالعه کند. اگرچه عده ای از دانش آموزان به ابتکار زیاد رغبت نشان نمی دهند، ولی مطالعه اضافی کتب دیگر، کمک زیادی به درک و فهم مطالب دروس او خواهد کرد.

۱۱- یکی دیگر از کارهایی که شاگردان خوب و موفق انجام می دهند، این است که این دسته از شاگردان ، قبل از این که معلم بخواهد درسی را تدریس کند، آن ها این درس را خوب مطالعه می کنند و با آمادگی کامل سرکلاس می روند.
این افراد با این کارشان درحقیقت با حضور در کلاس فقط اشکالات خود را برطرف می کنند و به خوبی درس موردنظر یاد می گیرند و برآن تسلط پیدا می کنند.

۱۲- به او بیاموزید زمانی که کاری را به صورت گروهی انجام می دهند، تمام تلاش خود را به کار گیرد تا یک عضو خوب در گروه خود باشد. کار را به نحوی انجام دهد که گویا خود به تنهایی باید این کار را انجام بدهد . ایده ها و نظرات خود را با جمع مطرح کند و در انجام تکالیف نیز جدی باشید.
در کار گروهی از زیر کار در نرود. اگر کسی درجمع پیدا شود و مدام بگوید که «من برای این که طرح و ایده ای ندارم و فکر می کنم شما بهتر از من هستید و…» این فرد با مطرح کردن این صحبت ها درحقیقت می خواهد از انجام دادن کارشانه خالی کند و تنبلی خود را به اثبات برساند.
توجه داشته باشید که درکار گروهی باید یاد بگیرد که نظر جمع مهم است و نه فرد.

۱۳- او را تشویق نمایید تا همیشه  از اشتباهات خود درس بگیرد و نسبت به آن ها بی تفاوت نباشد. گاهی اوقات معلم درپای برگه امتحانی او نکاتی را ذکر می کند که شما باید این ها را جدی بگیرید و درپی رفع اشکال های درسی او باشید.

فرزندتان باید یاد بگیرد که همیشه ازخود سوال کند که اشتباه او چه چیزی بود که در درس مورد نظر نتوانسته نتیجه خوبی را کسب کند؟ «گاهی اوقات در امر یادگیری زحمت می کشد ولی مسیر درستی را انتخاب نمی کند و با مشکل مواجه می شود.  باید بداند که در چنبن مواقعی هیچ گاه از تلاش و کوشش دست برندارد. از اشتباهات خود درس بگیرد و  امیدوار باشد وسعی کند درجلسات بعد بهترین باشد. (معلم بهترین کسی است که در زمینه رفع اشکالات می تواند به او کمک کند.)

۱۴- دانش آموز خوب نه تنها باید در درس و تحصیل نمونه باشد. بلکه باید در رفتار با دیگران نیز خوب و نمونه باشد و اخلاق پسندیده داشته باشد. سعی کنید فرزندتان مشکلات خانه را با خود به مدرسه نبرد و با دیگران خوش برخورد باشد و رفتار پسندیده و نیکو داشته باشد . در امر تحصیل اگر کمکی از دستش برمی آید به دوستانی که مشکل دارند کمک کند.

۱۵- به یاد داشته باشید که هم خود و هم فرزندتان هیچ گاه فقط برای کسب نتیجه درس نخواند. در درجه اول سعی کنید برای یادگیری مطلب، آن را بخواند. فقط به فکر نمره و نتیجه نباشد. بهتر است  همیشه پیگیر این  باشین که چگونه  می توانید کمک کنید تا فرزندتان دروس را بهتر مطالعه کند و آن ها را یاد بگیرد و با تلاش و پشتکار بیشتر بهترین نتیجه را نیز کسب کنید.»


این مطلب را به اشتراک بگذارید sms whatsapp

آخرین نظرات شما
  • سلام. اوقات شرعی خور روزانه در کانال واتساپ و اینستاگرام خورشید قرار داده میشه....
    admin در: ارسال مطلب
  • نباید همه را به یک چشم نگاه کنیم افراد شریفی هم هستند که چندین سال در کنار ما بزرگ شدن و زندگی کردند وما از ایشان هیچ گونه کار خلافی ندیدیم...
    در: ماجرای حضور پرتعداد افاغنه در خور مردم را به دفتر شورای‌شهر کشاند/ شورا: باید قبول کرد که تناسب جمعیتی در شهر برقرار نیست/ جز با همکاری مردم امکان ساماندهی اتباع وجود ندارد.
  • احسنت همکار گرامی قدیمی...
    Seyed در: گفت و گو با مهرنوش فربودی مدیر دبیرستان دخترانه حاج عبدالله خوری
  • با سلام در آن زمان میخانه بود که خانواده ها اسیر بودند اکنون گیم نت ها جایگزین آنها شدند زمانیکه نانوایی سه چهار ساعت کار میکند و می بندد چطور یک گیم نت از اول صبح تا پاس...
    در: گزارش مردمی از وضعیت گیم نت های خور: هیچ کس جوابگو نیست!
  • احسنت بر شما همکار قدیمی...
    سید در: گفت و گو با مهرنوش فربودی مدیر دبیرستان دخترانه حاج عبدالله خوری
  • سلام لطفا اوقات شرعی شهر خور را در سایت بزارید یا آدرس سایتی که اوقات شرعی رو داره در پیوند قرار دهید ضمنا آدرس سایت انجمن خیریه صابرین خور رو که در سایت گذاشتید به نظر ا...
    در: ارسال مطلب
  • با اینکه مدت طولانی ای گذشته اما باز هم به شما تبریم عرض میکنم و امیدوارم به صمت های بالاتر برسید چون شما لیاقتش را دارید . به شما افتخار میکنیم....
    حاجی زاده در: دکتر علی خوشنود عضو شورای پژوهشی دانشگاه پیام نور هرمزگان شد
  • سپاسگزارم از خانم فاطمه گل حقیقت بخاطر زحمات ایشان در امروز و امشب واقعا ایشان من نزدیک مشاهده کردم برای این برنامه چندین روز تلاش کردن و برنامه ریزی کردن برای پرآوازه کر...
    شهروند فیشور در: جشنواره بازی های بومی ومحلی لارستان در اوز برگزار می شود
  • خودش پول از تو کجاش بیاره مقبره بسازه...
    در: چرا این روحانی اسیری، سه بار آرامگاه حافظ را تخریب کرد؟!
  • ممنهه...
    در: قطار ۵ ستاره شیراز به تهران با امکان سرعت ۲۰۰ کیلومتر آغاز به کار کرد + تصاویر
نیازمندی ها
آمار بازدید:

بازدید امروز: 91 بازدید

بازدید دیروز: 51 بازدید

بازدید کل : 5391726 بازدید