سید محمد نور دانش، امام جمعه خور، خطبه نماز جمعه این هفته (۱۰ مهر ۹۴) را به حج و اهمیت و نتایج آن در زندگی انسان اختصاص داده بود. ایشان ضمن دعوت همه مردم به تقوای الهی مطالبی را در باب حج ایراد کرد که عینا نقل می شود:
حج در اصطلاح شرع به معنای قصد و آهنگ مسافرت فرد مسلمان به سوی خانه ی خداست. عبادتی است که قلب، جسم و جان و مال انسان در ادای آن باهم هماهنگ می شوند. حج با نیت خالصانه و بابیرون آوردن لباس های دوخته شده و همه ی مظاهر آراستگی و اشرافی گری آغاز می شود و با طواف به پایان می پذیرد. پیش از اسلام مصریان و یونانی ها ودیگر ملت های قدیم به زیارت و طواف مجسمه ها و بت های مقدس خود می پرداختند. و هم مکان هایی خاص را برای زیارت در راستای تقرب به خداوند معبودخود در نظرگرفته بودند. این وضعیت تا زمانی که خداوند زمینه رابرای ارسال پیامبر ابراهیم فراهم نمود ادامه داشت. و خداوند به او دستور داد که در مکه به بنای بیت الله الحرام اقدام نماید تا مردم ذکر و یاد معبود خود را زنده نگه دارند. اما مردم جاهلیت در طول قرن ها بسیاری از مناسک و شعائر حج را تغییر دادند. اما بار دیگر محمد(ص) احیاگر رسالت ابراهیمی گردید با این پیام الهی:(قُلْ إِنَّنِی هَدَانِی رَبِّی إِلَىٰ صِرَاطٍ مُسْتَقِیمٍ دِینًا قِیَمًا مِلَّهَ إِبْرَاهِیمَ حَنِیفًا ۚ وَمَا کَانَ مِنَ الْمُشْرِکِینَ).
شخص مسلمان در سفر حج احساس می کند که این سفر غیر از سفرهای دیگر است زیرا تمام تمام فکرش متوجه الله است. عاطفه ی عشق و محبتش بیشتر می شود. دلش از گناه و معصیت بیشتر بیزار می شود و از گناهان گذشته پشیمان می گردد. و به خدا نزدیک می شود و می خواهد که او را برای طاعت و عبادت روزگار آینده اش توفیق دهد. وقتی شخصی وارد سرزمین حجاز می شود تاریخ صدر اسلام جلوی نظرش مجسم می شود و آثار وجود یاران پیامبر در هر یک از نقاط سرزمین مقدس مشاهده می کند. همان جایگاهی که اسلام از آنجا سر در آورد و نور این آفتاب درخشان از آن ساطع شد. و انسان مسلمان پس از آنکه به وطنش باز می گردد آنچنان اثری از آثار اسلام در دلش احساس می کند که تا زنده است محو نمی شود. مکه معظمه برای همه ی مسلمانان مرکزی است که دل های تمام مسلمانان جهان با همه ی اختلافات نژادی و ملی یکسره عاشق آن جاست و همه احساس می کنند که با یکدیگر برادرند و جمعا جز یک امت چیز دیگری نیستند.
مجمع و انجمن جهانی سالیانه مسلمانان بر اساس اتحاد و محبت و صلح و برابری و همکاری، بزرگترین وسیله برای تربیت اخوت جهانی است. یک منبع و مولد نیروی معنوی و عاطفی بزرگ است. منبع فرهنگی و مشق و تمرین است. سفر حج در بردارنده درس تحمل سختی ها، دوری از وطن، جدایی از خویشان و چشم پوشی از آسایش و فراغت زندگی در میان خانواده و دوستان است. همچنین دارای منفعت بازرگانی هست برای ملت ها. توحید اساسی ترین رکن حج است وتمام مناسک حج از ابتدا تا انتها توحید و یگانگی خدا را کاملا احساس می کند.
در پایان با توجه به حادثه ی ناگوار منا تقاضا می شود این حادثه پیگیری و علت یابی شود تا دوباره تکرار نگردد و مردم بتوانند حج بیت الله را با کمال آرامش و بدون اضطراب انجام بدهند. ما برای مصدومین و مجروحین شفای عاجل را از درگاه خداوند متعال خواهانیم و برای کسانی که جان خود رادر این حادثه از دست داده اند مغفرت و علو درجات را خواهانیم. روایت است در زمان رسول خدا فردی در صحرای عرفات از حیوانش افتاد و مردکه پیامبر فرمود چنین شخصی در روز قیامت باهمین حالت لبیک مبعوث می شود. و این را بدانیم طبق فرموده ی رسول خدا کسی که حج خودش را کامل گرداند بدون اینکه مرتکب شهوت نفس و سخن بد و ناسزا شود از گناهان پاک می شود مانند روزی که از مادر متولد شده است. حج در واقع هجرت است و کسی هم که هجرتش به خاطر خدا باشد هر اتفاقی برای او بیفتد اجرش بر خداونداست. (….. وَمَنْ یَخْرُجْ مِنْ بَیْتِهِ مُهَاجِرًا إِلَى اللَّهِ وَرَسُولِهِ ثُمَّ یُدْرِکْهُ الْمَوْتُ فَقَدْ وَقَعَ أَجْرُهُ عَلَى اللَّهِ ۗ وَکَانَ اللَّهُ غَفُورًا رَحِیمًا).