🗓️ پنجشنبه ۲۹ شهریور ۱۴۰۳
◾خورشید لارستان: محمد شمسی فرزند بدر شمسی و فهیمه مهربان است. او توانسته رتبه ۲۲۴ کشوری در کنکور کارشناسی ارشد مهندسی عمران را کسب کند و پس از اخذ پذیرش ارشد مستقیم از دانشگاههای شیراز، صنعتی اصفهان، باهنرکرمان، شهیدبهشتی و صنعتی خواجه نصیر، با اعلام نتایج کنکور کارشناسی ارشد و قبولی در رشته مهندسی زلزله دانشگاه صنعتی امیرکبیر این دانشگاه را برای ادامه تحصیل انتخاب کند. محمد دبستان را در مدرسه محمد خور و شهید ارغوان خوانده و پس از آن برای مقاطع دبیرستان دوره اول و دوم وارد مدرسه شهید بهشتی لار شده است. مقطع کارشناسی را نیز در دانشگاه شهید باهنر کرمان گذرانده است.
۱. مطالعه کنکور سراسری در دوره لیسانس و ارشد چه تفاوتهایی با هم دارند؟ بصورت کلی مطالعه برای کنکور کارشناسیارشد تاحد زیادی چالش برانگیزتر از کنکور کارشناسی هست چرا که دانشجو باید در طول هر ترم به مدت ۴ ماه تعداد قابل توجهی از دروس تخصصی را مطالعه کند و در این حین باید دروسی که در ۴ سال مطالعه داشته را مرور کند و از منابع مختلفی تست حل کند. این موضوع زمانی دشوارتر میشود که بعضی از این دروس هنوز تدریس نشدهاند و برای کنکور ارشد باید مطالعه شوند.
۲. آخرین فیلمی که دیدهاید و آخرین کتاب غیردرسی که خواندهاید و از آن لذت بردهاید؟ بیشتر از دیدن فیلمهای مرتبط با فیزیک لذت میبرم و فیلم میان ستارهای ( interstellar ) را خیلی دوست دارم و به طبع آن آخرین کتاب غیردرسی که برایم جالب بود زندگینامه اوپنهایمر مخترع بمب اتم بود.
۳. زمینه کار در رشته عمران در کشور چگونه است و مطالعه این رشته را به چه کسانی پیشنهاد میدهید؟ مهندسی عمران شامل دامنه گستردهای از موارد شامل محاسبات و اجرای ساختمانها، سدها، راهها، کانالهای انتقال آب و همچنین مدیریت منابع آب و مدیریت حمل و نقل شهری هست که همه این موضوعات شما را ملزم به داشتن پایه خیلی قوی در دروس ریاضی و فیزیک میکند. افرادی که علاقهمند به این موضوعات باشند و همچنین توانایی کار کردن در محیطهای نسبتا دشوار را دارند میتوانند با احتمال بیشتری در این رشته به موفقیت برسند.
۴. برای آنکه بتوان نوجوانان خوری را به ادامه تحصیل در رشتههای مختلف تشویق کرد چه راهکاری پیشنهاد میدهید؟ بنظر بنده مهمترین مقطع برای پرورش افراد مفید برای یک جامعه فارغ از اینکه آن فرد بخواهد تحصیلات عالیه را ادامه بدهد یا نه، مقطع ابتدایی هست. چراکه در این مقطع تفکرات و عقاید دانشآموز شکل میگیرد و تغییر تفکرات شکل گرفته در مقاطع و سنین بالاتر بسیار دشوار است. متاسفانه در کشور اهمیت بیشتری برای مقاطع دبیرستان بدلیل نزدیک بودن به کنکور سراسری قائل هستند و به این موضوع توجه ندارند که اگر دانشآموزی پایه علمی قوی داشته باشد و تربیت شده در یک مسیر درست باشد قطعا بازدهی بالاتری در آینده خواهد داشت. همانطور که برای یک رشته ورزشی استعدادیابی میشود میتوان از همان مقطع دبستان فرآیند استعدادیابی دانشآموزان انجام شود تا استعدادهای نهفته جامعه را به سمت و سوی درستی هدایت نماییم و این خود سبب افزایش انگیزه خواهد بود.
۵. با اینکه سالها از دوران دانشآموزیتان گذشته اما حتما معلمانی داشتهاید که در موفقیت شما نقش داشتهاند. از آنها بگویید. قطعا همه معلمانی که داشتم در برههای از زمان الگوی بنده بودند. از این بین تاثیرگذارترین دبیرانی که داشتم آقایان علیرضا رجبنیا، ناصر حقیقت لاری، هادی اعلایی، کمال فولادی و هدایتاله اخوت که بسیار دلسوزانه و خالصانه در مسیر تحصیلی راهنمای من بودهاند.
۶. اگر فرصت کاری خوبی در خارج از کشور برای شما فراهم شود چه تصمیمی میگیرید؟ این موضوع به پارامترهای مختلفی وابسته هست، یکی از مهمترین این پارامترها دوری از وطن و خانواده هست. به هرحال هر فردی تمایل دارد همیشه بهترین زندگی را در کنار خانواده خودش داشته باشد اما اگر نتواند در جایی که قرار دارد به آن نقطه مطلوب برسد و شرایط مطلوبش را در مهاجرت ببیند قطعا این کار را انجام خواهد داد.
۷. با توجه به کاهش پیوسته ارزش پول ملی و مشکلات معیشتی و… آیا وسوسه نشدهاید تحصیل را رها کنید و برای کار به کشورهای حوزه خلیج فارس بروید؟ خیر، بنده واقعا به تحصیل در زمینه تخصصی خود علاقهمندم و موفقیت خود را در گرو علائق و پشتکار خود میدانم.
۸. چگونه میتوان با وجود مشکلات اقتصادی فراوانی که در کشور وجود دارد و بویژه آینده شغلی نامشخص، بچهها را کماکان به ادامه تحصیل ترغیب کرد؟ مشکلات همیشه و در هرجامعهای وجود دارد اما همانگونه که مستحضرید جهان امروز کاملا وابسته به سطح دانش و تخصص افراد است و امروزه مدرک فرد خیلی ملاک مناسبی برای قیاس نیست بلکه دانش و تخصص او است که تفاوت او را با سایرین رقم میزند. اگر جامعه امروز از این موضوع آگاهی مناسبی داشته باشند قطعا شرایط بهتری حاصل خواهد شد.
۹. در کنار رشته تحصیلی تخصصیتان به چه حوزههای دیگر علاقهمند هستید و یا در آن ورود پیدا کردهاید؟ بجز موارد تخصصی بنده از کودکی به ورزش فوتبال علاقهمند بودم و حتی در تیمهای پایه هم فوتبال بازی میکردم. همچنین در سالهای اخیر مسابقات فرمول ۱ را هم دنبال میکنم.
۱۰. اگر بخواهید خیلی خلاصه رشته عمران را به عنوان یک شغل به دانشآموزان معرفی کنید چه میگویید؟ مهندسی عمران یکی از گستردهترین رشتههای مهندسی هست که همانطور که از اسم آن هم انتظار میرود به مسائل آبادانی هرکشور مربوط میشود. برای اینکه افراد بتوانند در جامعهای پیشرفتهتر و به راحتترین شکل ممکن زندگی کنند نیاز به مهندسی عمران برای ایجاد زیرساختهای موردنیاز غیرقابل انکار است.
۱۱. ده سال دیگر خودتان را در چه جایگاهی میبینید؟امیدوارم در سالهای آینده بتوانم به یاری خدا به درجات عالی در مهندسی زلزله برسم و بتوانم خدماتی را به جامعه ارائه کنم و برای کشورم مفید واقع بشوم.
۱۲. و سخن آخرتان… در آخر لازم میدانم از همه اساتیدی که در تمام این سالها یاریرسان بنده بودند تشکر کنم به خصوص از عموی گرامیم مهندس حسین شمسی، مهندس امیر مهاجری و مهندس امین مهربانی و اساتید محترم مقطع کارشناسیام آقایان دکتر ندیمی و دکتر شجاعی. تشکر ویژهای هم از خانواده عزیزم دارم که همیشه بیمنت یاور و پشتیبان من بودند. مخصوصا پدر و مادر عزیزم که برای موفقیت فرزندانشان در مسیر هدفشان، زندگی خود را وقف ما کردند و برای یک پسر همیشه اولین الگوی او پدرش خواهد بود و امیدوارم بتوانم روزی بخشی از زحماتشان را جبران کنم.