?️ دوشنبه ۲۲ مرداد ۱۴۰۳
◾️به مناسبت روز خبرنگار، خورشید لارستان با چند نفر از مدیران رسانههای محلی منطقه گفتگو داشته است. در اولین گفتگو پای حرفهای محمد خواجهپور مدیر محترم رسانه هفتبرکه گراش مینشینیم. محمد خواجهپور، کارشناسی زبان و ادبیات فارسی و به گفته خودش ۱۸ سال تجربه کار خبر و رسانه را دارد.
۱. بهترین خبری که در این مدت درج کردهاید و بازخورد خیلی خوبی داشته؟ در این مدت را باید تعیین کنیم. در حال حاضر سابقه خبری من به ۱۸ سال میرسد و خبرهای زیادی منتشر کردهام. ویژگی خبر، زمانمند بودن است به خاطر همین، خبرها بعد از مدتی از ذهن فرد و جامعه حذف میشود. خبر شهرستان شدن گراش یکی از خبرهای بود که بازخورد زیادی داشت اما جالبترین خبرهای ما یک سری خبرها بود که سیزده فروردین منتشر میکردیم و به صورت طنز خبرهای جعلی میساختیم!
۲. بدترین خبری که منتشر کردهاید؟ خبرهای حوادث، همیشه تلخ و جانکاهترین خبرها است و همیشه از نوشتن آن گریزانیم. از جمله خبر حادثه مِنا که عمویم هم در آنجا حضور داشت.
۳. بیشترین انتقادها معمولا نصیب کدام مسئول، ارگان یا نهاد شده؟ در شهرهای کوچک شهرداری و شوراها بیش از سایر نهادها با مردم مرتبط هستند و مطلب بیشتری هم درباره آنها نوشته میشود.
۴. کدامیک از رسانههای منطقه را بیشتر دنبال میکنید؟خواندن همه رسانههای رسمی و غیررسمی منطقه کار روزانه من است و تقریبا همه مطالبشان را دنبال میکنم.
۵. کار کدامیک از رسانههای محلی را از نظر پوشش اخبار، تولید محتوا، تنوع مطالب و… بیشتر میپسندید؟ همه رسانههای ما از شبکههای اجتماعی عقب افتادهاند و تولید محتوا در شبکههای اجتماعی متنوعتر و خلاقانهتر است. بین رسانههای رسمی میلاد لارستان جامعیت بیشتری دارد هر چند شکل محتوای آن باید بروزرسانی شود. آفتاب تاثیرگذاری فوریتر دارد و خورشید هم سعی دارد ویژگیهای یک رسانه محلی را نشان دهد. در سالهای پیش وبلاگ مربوطی و سایت ستارههای اوز از نظر نحوه پوشش اخبار جذابتر بودند.
۶. آیا میتوان خبرنگاری را شغل نامید؟ بله
۷. چند نفر به طور مستقیم و غیرمستقیم با رسانه شما همکاری دارند؟ ۵ نفر به صورت مستقیم، حدود ۱۰ نفر به صورت ناپیوسته و موردی و حدود ۲۰ نفر از همکاران قدیمی و دوستان که برخی مواقع برای ما مطلب ارسال میکنند.
۸. بودجه خاصی برای رسانهتان دارید و حامیان مالی شما چه کسانی هستند؟ در سالهای قبل حمایت مالی منظم داشتیم ولی در چند سال اخیر بخش عمده درآمد از طریق تبلیغات است. در کنار آن یارانه دولتی و کمکهای موردی از همشهریان هم به استمرار ما کمک میکند.
۹. با توجه به تجربهای که دارید مردم بیشتر چه اخبار و مطالبی را بیشتر میپسندند؟ خبرهایی که یا در مورد خودشان باشد یا در زندگیشان تاثیر داشته باشد. هر چند بازخورد خبرهای حوادث بیشتر است اما تلاش ما تولید محتوای مرتبط با سبک زندگی است.
۱۰. بعنوان یک رسانه مطالبهگر، آیا درج خبری باعث شده فرد یا ارگانی از شما شکایت کنند؟ من ترجیح میدهم یک رسانه گزارشگر باشم تا رسانه مطالبهگر. بله در طی این سالها شکایتهای زیادی داشتیم که سعی میکنیم که پیش از رسیدن به دادگاه با مصالحه آنها را حل کنیم. تا حالا دو مورد هم کار به دادگاه مطبوعات کشیده است که خوشبختانه هیات منصفه رای به برائت داد.
۱۱. اگر بخواهید سه مساله عمده شهر خودتان را که به نوعی مطالبه عمومی مردم باشد را بگویید چه میگویید؟ مطالبه اصلی در کل کشور مشترک است که شامل رفع ابرچالشهای اقتصادی مانند تورم و ارزش پول ملی است. اما در سطح شهرستان تکمیل پروژههای نیمه تمام دولتی، تامین آب و انرژی پایدار و افزایش استخدام نیروهای بومی از مطالبههای اصلی است.
۱۲. به نظر شما رسانهها چقدر میتوانند در اصلاح مشکلات و حل مسائل جامعه اثربخش باشند؟ نه در حدی که بعضیها فکر میکنند. رسانهها تنها میتوانند توجه را به سمت مشکلات جلب کنند.
۱۳. سه رسانه داخلی که برای کسب اطلاعات و اخبار معمولا به آنها مراجعه میکنید؟ تمرکز من بیشتر روی خبرهای محلی و منطقه است اما در سطح ملی فوتبال ۳۶۰، خبرآنلاین و تسنیم و حدود ۱۵ کانال خبری دیگر را چک میکنم.
۱۴. سه رسانه خارجی که معمولا اخبار و اطلاعاتشان را دقیقتر و منصفانهتر میدانید.رصد خبرهای انگلیسیزبان در موسسه با دکتر مسعود غفوری است من خبرهای خودم را بیشتر از X میگیرم و بین کانالهای خبری هم وحیدآنلاین و بیبیسی را دنبال میکنم!
۱۵. اگر بخواهید یک جایگزین خوب برای خودتان انتخاب کنید چه کسی را در نظر دارید؟ من و دکتر مسعود غفوری در حال حاضر هم به طور مشترک کار میکنیم و در خیلی جایگاهها جایگزین یکدیگر هستیم.