?️ پنجشنبه ۳۱ خرداد ۱۴۰۳
◾به گزارش خورشید لارستان، چهارشنبه ۳۰ خرداد ۱۴۰۳ به مناسبت هفته قوه قضاییه جلسهای با حضور برخی از اصحاب رسانه لارستان، در محل دفتر ریاست دادگستری لار برگزار شد.
▪️مدیر مسئول خورشید لارستان پنج پرسش مطرح کردند.
۱ . آیا این ادعای برخی مسئولین که بیشترین تعداد پروندهها در کلانتری لطیفی و شورای حل اختلاف مربوط به خور هست واقعیت دارد؟
۲. علت عدم استقرار دفتر شورای حل اختلاف در خور چیست؟ چون این کار باعث شده پروندههای مردم برای بررسی به لطیفی یا شهرجدید ارجاع داده شود.
۳. آیا امکان ارجاع پروندههای مردم خور بجای کلانتری لطیفی به شهرجدید وجود دارد؟ با توجه به بعد مسافت و مشکلاتی که وجود دارد.
۴. آب شیرین و سواستفاده برخی از مردم از این آبها دغدغه مردم هست. برای کنترل و نظارت بر این مساله چه باید کرد؟
۵. طبق آمارها حدود سه هزار افغانی در خور زندگی میکنند که میتواند مشکلات بسیاری را بوجود بیاورد. آیا راهکاری برای کنترل و محدودیت پذیرش این اتباع در لارستان اندیشیده شده است؟
▪️روانبین رئیس دادگستری لارستان در جواب پرسش اول با صراحت و اطمینان اعلام کرد که در این دهسالی که بنده در این منطقه هستم. برخلاف این آمارها و ادعاها ما شاید کمترین پروندههای کیفری و حقوقی را در خور داشته باشیم. و هیچگاه این شهر از نظر مسائل قضایی برای ما چالش نبوده است. و یکی از علل عدم تشکیل شورای حل اختلاف در خور، کمبود پرونده مردم این شهر بوده است. گرچه از دلایل دیگر آن هم بحث ساماندهی و تعدیل نیرو بوده بجای بسط و گسترش شوراهای حل اختلاف.
▪️ در مورد ارجاع پرونده خوریها به کلانتری لطیفی هم طبق نظر و تصمیم مرجع نیروی انتظامی و تقسیم کار داخلی این کار انجام شده است. از جمله به علت کمبود نیروی انسانی و یا حجم پروندههای بیشتری که در کلانتری شهرجدید است. اما هیچ منع قانونی وجود ندارد که از همین فردا هم نیروی انتظامی تصمیم بگیرد پروندههای خور به شهرجدید منتقل شود. از اینرو این مساله قابل بازنگری هست و بنده پیگیر آن خواهم بود که اگر بشود برای سهولت مردم این کار انجام شود.
▪️در مورد مساله آب شیرین شهر خور در این چند سالی که بنده در لارستان مسئولیت قضایی دارم تا به حال بنده هیچ خبر یا گزارشی که بیانگر چالش در این مورد باشد نشنیدهام. چه در خود دادگستری و چه شورای تامین شهرستان. با این حال وظیفه اصلی نظارت و کنترل بر این مساله آبفا هست و نباید در همان ابتدا آن را به دستگاه قضایی سپرد. اما اگر از این راه مساله حل نشد از طریق شورای تامین و مجموعه قضایی میتوان ورود کرد. حتی میتوان چند نفر از متولیان این کار را به جلسات شورای تامین جهت بررسی مساله دعوت کرد.
▪️در ارتباط با جمعیت زیاد اتباع در لارستان و خور باید پذیرفت که این یک معضل سراسری هست و منحصر به این منطقه نیست. موافقم که این اتباع مشکلاتی را حتی برای مجموعه قضایی ایجاد کردهاند. حتی میتوان گفت که یک سوم این اتباع قابل طرد به کشور خودشان هستند. اما این نیازمند آن است که در سطح کلان تصمیمگیری شود. طبق آمارهایی که داریم حضور اتباع در منطقه لارستان از نُرم کشوری بالاتر است.