?️ یکشنبه ۲۸ آذرماه ۱۴۰۰
◾به گزارش خورشید لارستان، وزارت بهداشت ایران امروز اعلام کرده که یک مورد ابتلا به سویه اُمیکرون در تهران به طور قطعی تشخیص داده شده است. طبرسی عضو کمیته علمی کشور نیز هشدار داده چیزی که درباره اُمیکرون وجود دارد، این است که اگر اُمیکرون وارد ایران شود، طی ۱۷ روز تبدیل به گونه غالب میشود که این سرعت برای گونه دلتا ۱۰۰ روز طول کشیده است.
?? و اما چند پرسش مهم درباره گونه جدید اُمیکرون که باید همه از آن اطلاع داشته باشیم:
? اُمیکرون چه علایمی دارد و چه تفاوتی با گونه دلتا دارد؟
?دکتر آنجلیک کوتزیه که برای اولین بار به شیوع این نوع جدید و جهشیافته در آفریقای جنوبی مشکوک شد معتقد است علائم ابتلا به سویه اومیکرون همانند دلتا شدید نیست و غالب بیماران میتوانند در خانه دوره بیماری خود را سپری کنند. او میگوید بیماران مبتلا به سویه امیکرون علاوه بر «خستگی» بهعنوان مهمترین نشانه از «سردرد»، «بدن درد» و خارش گلو نیز رنج میبرند. به گفته وی بیماران مبتلا به سویه امیکرون برخلاف مبتلایان به گونه دلتا تاکنون مشکل از دست دادن حس چشایی و بویایی نداشتهاند و برخلاف سویههای قبلی ویروس کرونا، سطح اکسیژن خون آنها نیز کاهش پیدا نمیکند.
? اگر علایم اُمیکرون خفیفتر از دلتا است پس چرا باید نگران بود؟
?آنچه دانشمندان را نگران کرده سرعت شیوع اُمیکرون است. با گذشت یک ماه بیش از هشتاد کشور جهان به این گونه آلوده شده است. این نگرانی نیز وجود دارد که سویه جدید کرونا در برابر داروها، تستها و واکسنهایی که اکنون در بازار موجود است مقاوم باشد.
? آیا واکسنها در برابر این سویه جدید کارایی دارند؟
?تازهترین مطالعات نشان میدهد که واکسنهای سینوفارم، جانسون اند جانسون و اسپوتنیک بسیار کم در برابر اُمیکرون مصونیت ایجاد میکنند و برای مقابله با این سویه جدید کرونا بسیار ضعیف هستند. محققان دانشگاه واشنگتن و شرکت داروسازی سوئیسی هامباس این تحقیقات را درباره کارآیی شش واکسن مطرح و استاندارد کووید در جهان انجام دادند. بر اساس این تحقیقات تنها ۳ نفر از ۱۳ نفری که که دو دوز سینوفارم را دریافت کرده بودند پادتن هایی علیه اُمیکرون داشتند. واکسن جانسون اند جانسون روی ۱۲ نفر آزمایش شد و تنها یک نفر آنتیبادی داشت و واکسن اسپوتنیک هیچ مصونیت در بدن ۱۱ فرد آزمایش شده ایجاد نکرد. شرکت بیونتک نیز گفته که تزریق دو دوز از واکسن «فایزر-بیونتک» تا حدی در برابر سویه امیکرون مصونیت ایجاد میکند هرچند سطح مصونیت به دنبال تزریق سه دوز از واکسن «بهتر» است.
? آیا اُمیکرون مرگبارتر از گونه دلتا هست؟
?با وجود آنکه اُمیکرون ۷۰ برابر سریعتر از گونه دلتا شیوع پیدا میکند اما به اندازه سویه دلتا مرگبار نیست. با این حال آنچه دانشمندان را نگران کرده سرعت شیوع این سویه است. به طوری که در کمترین زمان ممکن بیش از هشتاد کشور جهان را درگیر کرده است و هنوز هم برای اندیشمندان کاملا شناخته شده نیست.
? و در پایان: برای مراقبت در برابر این سویه جدید چه کنیم؟
?با توجه به سرعت انتشار بالای اُمیکرون و همچنین کارایی اندک واکسنهای موجود به نظر میرسد تنها راه برای مقابله با امیکرون، مراقبت شخصی و جمعی است. در این وضعیت حتی کسانی که دوز سوم واکسن را هم زدهاند از ابتلای مجدد به این سویه در امان نیستند. استفاده مداوم از ماسک در جای شلوغ و پرخطر، عدم حضور در مراکز پر ازدحام و شستن مرتب دستها میتواند مانع انتقال انتشار امیکرون شود.
منبع: euronews