◾به گزارش خورشید لارستان، خبر ارتقا شهرداری جویم به درجه ۵ طی روزهای گذشته و ارتقا شهرداری لطیفی از درجه ۳ به درجه ۵ در سال ۹۸ باعث شد تا به بررسی دلایل عدم موفقیت شهرداری خور برای کسب درجه ۵ طی هفت سال گذشته بپردازیم.
▪️بر اساس دستورالعمل درجهبندی شهرداریهای کشور، تعیین درجه شهرداریها و ارتقاء درجه آنها، بر مبنای سه شاخص «درآمد مستمر و خالص شهرداری»، «جمعیت شهر» و «موقعیت شهر از لحاظ تقسیمات کشوری» انجام میشود.
▪️اگر مقایسهای بین شهرداریهای خور، لطیفی و جویم داشته باشیم متوجه میشویم که شهرداری جویم در سال ۱۳۶۹ مستقر شده و این شهر طبق آمار رسمی سال ۹۵ حدود ۸۰۱۰ نفر جمعیت دارد. شهرداری خور در سال ۱۳۸۲ مستقر شده و جمعیت این شهر طبق آمار رسمی سال ۹۵ حدود ۷۳۳۸ نفر اعلام شده است. شهرداری لطیفی نیز در سال ۱۳۸۷ تاسیس شده و جمعیت این شهر بر اساس آمار رسمی سال ۹۵ حدود ۷۳۰۰ نفر بوده است.
▪️طبق جدول شماره ۱ تخصیص امتیازات بر حسب جمعیت، هر سه شهر جویم، خور و لطیفی چون بین ۶۵۷۰ تا ۹۰۰۰ نفر جمعیت دارند به طور مساوی ۷ امتیاز کسب میکنند. بنابراین از نظر شاخص جمعیت هر سه شهر موقعیت یکسانی دارند. با ذکر این نکته که جمعیت خور از لطیفی بیشتر است و جویم از خور و لطیفی جمعیت بیشتری دارد.
▪️از نظر شاخص سوم یعنی موقعیت شهر از لحاظ تقسیمات کشوری نیز هر سه شهر وضعیت مشابهی دارند.
▪️اما آنچه باعث تفاوت بین درجات این سه شهرداری شده شاخص دوم است. یعنی تخصیص امتیازات بر حسب درآمد که بر اساس دستورالعمل فوق، این درآمد بر حسب تفریغ بودجه و محاسبه متوسط سرانه درآمد شهرداری بررسی میشود که میانگین درآمد سه سال منتهی به درخواست ارتقا درجه مورد بررسی قرار میگیرد. این درآمدها البته شامل فروش اموال منقول، اسقاط و غیرمنقول شهرداری و کمکهای بلاعوض، هدایا و وام و استفاده از موجودیهای قبل نمیشود.
▪️به نظر میرسد از سال ۱۳۹۳ دوره محمدسعید دستپاک که شهرداری خور از درجه سه به ۴ ارتقا یافته، وضعیت شهرداری خور از نظر کسب درآمد و جذب اعتبارات طی هفت سال گذشته موفقیتآمیز نبوده است.
▪️ناگفته نماند که درجه بندی شهرداریها در تعیین حقوق و مزایای خود شهرداران نیز موثر است و حقوق و مزایای شهرداران براساس قانون نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت با توجه به درجهبندی شهرداریها محاسبه و تعیین میشود. همچنین شرایط احراز سمت شهردار، به تناسب درجه شهرداری متفاوت میباشد.