در این جلسه که با حضور سروان محسنی نسب رئیس کلانتری ۱۳ شهر لطیفی، اعضای شورای شهر، شهردار و برخی از معتمدین در محل دفتر شورای اسلامی شهر خور برگزار شد، پیرامون مسائل و مشکلات موجود در این شهر بحث و تبادل نظر شد.
محسنی نسب در این جلسه آماری از جرایم و تخلفات ثبت شده در کلانتری تحت مدیریت خود را ارائه کرد و با ابراز نگرانی از تعدد پرونده هایی که مربوط به شهر خور می باشد از شورا و معتمدین خواست برای کاهش این مسائل و مشکلات چاره اندیشی کنند. از جمله مسائلی که محسنی نسب در این جلسه بیان کرد می توان به معضل اعتیاد بین جوانان و فروش مواد مخدر، شرب مشروبات الکی، طلاق عاطفی، عدم رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی در سطح شهر، آلودگی صوتی موتورسواران، مشکلات ناشی از فضای مجازی و دسترسی بی حد و حصر به اینترنت، مشکلات زناشویی به ویژه بین زوج های جوان و جمعیت اتباع افغان اشاره کرد. وی با ابراز تاسف از وجود این همه مشکل در شهری که مذهبی است و جمعیت زیادی هم ندارد گفت: مطمئنا برای کاهش این مشکلات باید همه مردم با هم بسیج شوند و شورا، شهرداری و انجمن های فعال در سطح شهر به یاری پلیس بیایند. یک دست صدا ندارد و اینکه کلانتری به تنهایی بتواند با این حجم از مشکلات مقابله کند منطقی نیست.
رئیس کلانتری شهر لطیفی در ادامه افزود: بسیاری از این مشکلات مربوط به خود خانواده هاست که متاسفانه کمترین کنترلی بر رفتار فرزندان خود ندارند. وقتی شما برای یک کودک ۱۰ ساله موتورسیکلیت می خرید و او را در سطح خیابان رها می کنید دیگر به فکر مشکلاتی که این بچه برای خودش و دیگران ایجاد می کند نیستید. وی با اشاره به طلاق عاطفی برخی از زوج ها گفت: متاسفانه زوج هایی را می شناسیم که با هم زندگی می کنند اما کوچکترین رابطه عاطفی بین آن ها وجود ندارد. این از طلاق واقعی هم بدتر است. ما از همین جا اعلام می کنیم کارشناس و مشاور و روان شناس از طرف ما اما شورا و شهرداری برای برگزاری کلاس های آموزش خانواده با ما همکاری کنند. وی در پایان افزود همه انجمن های فعال سطح شهر، شورا و شهرداری می بایست فعالیت های فرهنگی خود را برای آگاه سازی مردم و کاهش این مشکلات در دستور کار قرار دهند.
در ادامه یونس قانع رئیس شورای اسلامی شهر خور، به مساله آمار و ارقام اتباع افغان در خور اشاره کرد و گفت طبق آماری که ما گرفته ایم حدود ۱۸۰۰ نفر افغانی در این شهر زندگی می کنند و این آمار می تواند بیشتر از این هم باشد. قانع با اشاره به نگرانی مردم از این تعداد افغانی در شهر و بروز مشکلات متعددی که از حضور آن ها ایجاد می شود گفت: مردم از ما خواسته اند برای این مساله چاره اندیشی کنیم و ما نیز این مساله را در شورای شهر بررسی کردیم و مصوب کردیم هر یک از مالکین خوری که بخواهند منزل خود را در اجاره اتباع قرار دهد حداقل بیاید و یک استعلامی از شورای شهر بگیرد که این مصوبه توسط کمیته انطباق فرمانداری تصویب نشد. بنابراین ما راسا از خود فرمانداری لارستان درخواست کردیم که برای حل این مشکل وارد عمل شوند.
حسین صالحی عضو شورای شهر نیز با اشاره به معضل فروش مواد مخدر توسط چند فرد خاص در خور و به تباه کشیدن جوانان گفت: مردم توقع دارند برخورد جدی تری با این افراد صورت بگیرد. همه مردم این افراد را می شناسند. ایوب محمودی مدیر دبیرستان خواجه نصیر و مدیرمسئول نشریه خورشید لارستان نیز با اشاره به وجود مشکلاتی که در شهر وجود دارد گفت: کار فرهنگی شاید تا حدودی بتواند باعث رفع مشکلات شود اما نباید توقع زیادی از آن داشت. آن هم در شهری که هنوز ارزش کار فرهنگی بین مردم جا نیفتاده است. علاوه بر این تا زمانی که همه نهادها چه کلانتری، چه شورا و چه شهرداری وظیفه خود را به خوبی و با هماهنگی هم انجام ندهند نمی توان به حل این مشکلات دل بست. وی با بیان اینکه مشکلات رفتاری همه جا وجود دارد چه در مدارس ما، چه مدارس فوتبال و چه حتی مدارس دینی اما باید برای شناسایی دلایل بروز این مسائل کار کارشناسی کرد. محمودی در ادامه افزود: به نظر شما اگر کلاس های آموزش خانواده تشکیل شود چه کسانی شرکت می کنند؟ عموما افرادی که مشکل چندانی ندارند! بنابراین بهتر است ابتدا مسائل و مشکلات شناسایی شود، به صورت عمیقی دلایل بروز آن ها را ریشه یابی کرد و برایشان راه حل ارائه کرد.
در پایان مهندس حلیمی شهردار خور با تشکر از حضور سروان محسنی نسب و معتمدین شهر گفت: همانطور که اشاره شد نباید توقع زیادی از تاثیر فعالیت های فرهنگی داشت وقتی خود مردم چندان اعتقادی به آن ندارند. وی با اشاره به تخریب برخی از وسائل شهرداری در جشن هفته وحدت آن هم توسط یک فرد بالغ و عاقل گفت آیا با این فرد می توان از راه فرهنگی وارد شد؟ حلیمی هم با اشاره به اینکه طبق آمار حدود ۳۰۰۰ نفر افغانی در شهر خور زندگی می کنند گفت: ساماندهی این افراد باید در دستور کار قرار گیرد اما می توان از این پتانسیل نیز به خوبی استفاده کرد. حلیمی همچنین به این نکته اشاره کرد که پرونده های ثبت شده جرایمی که به نام مردم خور ثبت می شود توسط ۵ درصد مردم این شهر انجام می شود و نباید آن را به همه تعمیم داد. وی در پایان از اصحاب رسانه هم درخواست کرد که به پوشش فعالیت های مثبت شهرداری و شورا هم پرداخته شود و صرفا به انتقاد از مسئولین اکتفا نشود تا خدای ناکرده این شائبه ایجاد نشود که برخی سوالات و انتقادات مغرضانه هست.