عارف رفیعی: سومین نشست کتاب خوانی در دفتر کمیته دانش پژوهان در حدود ساعت ۱۹:۴۵ روز یکشنبه ۱۰ دی ماه ۹۶ شروع شد. این نشست که حدود ۲ ساعت به درازا کشید. در آغاز نشست، خبر تولد فرزند اسماعیل افتخار شادی بخش فضای نشست شد.
در آغاز، عالیه تاجدار که به تازگی موفق شده بود کتاب آنا کارنینا، اثر شناخته شده تولستوی را بخواند، توضیحاتی در مورد این کتاب و ماهیت داستان ارائه کرد و چند خط از کتاب را برای جمع خواند.
مهدی موسوی، کتاب شکست تابوها نوشته رودلف چرنین را برای معرفی انتخاب کرده بود.
در این کتاب که توسط حسین دامغانی ترجمه و به همت انتشارات امیر کبیر منتشر شده است، نویسنده سعی کرده است از دید خود، دروغ های فاتحان جنگ جهانی دوم علیه هیتلر را فاش کند و تاریخ را به شکل دیگری روایت کند و همچنین نشان دهد که دشمنان هیتلر، جنایت های بسیار بزرگی مرتکب شده اند.
در حاشیه بحث این کتاب، مباحث جذابی در زمینه هولوکاست و نفرت نژادی مطرح شد.
یدالله خرمی که در حال خواندن رمان نامدار “کلیدر” است توضیحاتی در مورد فضای رمان ارائه داد. از آنجا که چند عضو “کافه کتاب” در حال خواندن این رمان هستند یا آن که خواندن آن را به پایان رسانده اند، مقرر شد که نشستی ویژه بررسی این کتاب با حضور یک منتقد خبره در زمانی مناسب برگزاد شود.
همچنین با توجه به این که یدالله خرمی ، این کتاب را به شکل صوتی دنبال می کند، بهانه ای فراهم شد تا سایت و اپلیکیشن “نوار” معرفی شود. این سایت و اپلیکیشن، کتاب های صوتی بسیار با کیفیت تهیه می کند که در آن از هنر صدا پیشه های مطرح بهره برده می شود. البته بیشتر کتاب های این سایت، رایگان نیستند اما اگر اهل کتاب صوتی هستید، قاعدتا “نوار” گزینه بسیار خوبی برای شماست.
مینا پورپلاش، با خواندن شعر معروف “سیب” سروده شاعر نامدار معاصر، حمید مصدق، برای دقایقی فضای نشست را به گفته دوستان، به سمت و سوی انجمن ادبی برد. در ادامه چندین جوابیه زیبا به این شعر نیز، خوانده شد.
بهنام قاسمی، کتاب “زندگی در پیش رو” نوشته نویسنده فرانسوی، رومن گاری که توسط لیلی گلستان ترجمه شده است را معرفی کرد و بخش هایی از آن را خواند. کار جالب وی این بود که نقدهایی در مورد کتاب و نیز دیدگاه شخصی خود را به شکل نوشتاری آماده کرده بود.
داستان این کتاب در مورد زندگی سخت اما پر امید نوجوانی حاصل از یک ارتباط نامشروع است که در فضایی شبیه پرورشگاه بزرگ شده است.
در حاشیه ارائه مطالب این کتاب، بحثی جالب در مورد مکتب اگزیستانسیالیسم که در بخشی از قرن بیستم، مکتب غالب ادبیات فرانسه بود، مطرح شد.
معصومه تکاپوی کتاب معروف ۱۹۸۴ نوشته جورج اورول را برای معرفی در نظر گرفته بود. از این کتاب چندین ترجمه در دست است که وی ترجمه حمید رضا بلوچ که توسط نشر گهبد منتشر شده است را انتخاب کرده بود.
در حاشیه معرفی این کتاب، بحثی در مورد کتاب هایی از این دست که در راستای نقد سیستم های کمونیستی و به طور کلی دیدگاه های آرمانشهری، نوشته شده است، مطرح شد.
یعقوب فاتحی نیز توضیحی کوتاه در مورد رمان معروف “کوری” اثر ژوزه ساراماگو و فضای آن ارائه داد. قرار بر این شد که در نشست های دیگر، در مورد این کتاب بیشتر بررسی انجام شود.
عارف رفیعی، بخش هایی از کتاب “ایران بین دو انقلاب” نوشته یرواند آبراهیمیان را خواند. این کتاب به شرح دگرگونی های اساسی جامعه ایرانی از انقلاب مشروطه تا انقلاب اسلامی می پردازد. البته نگاهی به ایران قرن نوزدهم نیز دارد.
این کتاب با دو ترجمه در بازار کتاب منتشر شده است که کتاب معرفی شده در نشست، توسط نشر نی چاپ شده است.
چهارمین نشست کتاب خوانی گروه کافه کتاب، روزهای پایانی دی ماه یا روزهای آغازین بهمن ماه برگزار خواهد شد.
شرکت کنندگان:
موسی پورپلاش
عاطفه تاجدار
عالیه تاجدار
معصومه تکاپوی
یدالله خرمی
عارف رفیعی
حامد شفیعی
یعقوب فاتحی
بهنام قاسمی
سید مهدی موسوی
و با حضور کتاب خوان خرد سال: مینا پورپلاش.