به گزارش پایگاه اطلاع رسانی انجمن خیریه صابرین شهر خور، در این نشست که با دعوت عمومی همراه بود، مدیرعامل انجمن و مسئولین کمیتههای زیرمجموعه، با ذکر آمار دقیق واریزیها، هزینهها و پرداختیهای خود در سال ۹۵ به ارائه گزارش کار خود پرداختند.
در ابتدا یونس قانع مدیرعامل انجمن با ذکر خوش آمدگویی به حضار، در ارتباط با دغدغه اصلی انجمن یعنی کمبود بودجه سخن گفت و اعلام کرد در سال گذشته به ۱۳۱ نفر از کمیته فقرا و نیازمندان، ۱۰۷ نفر از کمیته قرض الحسنه، ۴۱ نفر از کمیته ایتام به صورت مستمری ماهیانه، ۹ نفر از ائمه مساجد به صورت مستمری ماهیانه، ۳ نفر برای کمک هزینه تنظیف روزانه مساجد، و ۵ نفر کارمند این انجمن که ماهیانه به آنها پرداخت شده است. این آمار فقط پرداختیهای برخی از بخشهای انجمن بوده است و هزینههای امور اداری مانند هزینه تهیه نقشه ساختمان شهرک عمران (زمین اهدایی آقای داریوش اکرمی) و تهیه نقشه زمین اهدایی مرحوم یونس مهرآوران و … را نیز باید به آن افزود که از بودجه اندک انجمن کم میشود. وی همچنین به سه مورد از مهمترین فعالیتهای انجمن در سال گذشته نیز اشاره کرد و گفت: کسب مجوز مسجد جمالآباد از اداره اوقاف و امور خیریه لارستان و شورای اداری اهل سنت، تخریب منزل خیریه مرحوم حاج یونس مهرآوران و تهیه نقشههای معماری، سازه و تاسیسات آن و آمادهسازی آن برای ساخت، پیگیری جهت تهیه نقشه و مجوز ساخت ساختمان امام مسجد جامع قدیم که مقرر شده در دو طبقه تجاری و یک طبقه اداری برای انجمن و کمیتههای زیر مجموعه ساخته شود. تهیه نقشههای معماری و سازه ساختمان مسکونی چهار واحدی در شهرک عمران که زمین آن توسط خیر محترم آقای داریوش اکرمی واگذار شده است و برای ساخت آن نیازمند بودجه و حمایت خود خیرین عزیز هستیم. وی افزود: یکی دیگر از فعالیتهای ما در سال گذشته، تلاش و رایزنیهای زیاد برای منصرف کردن اداره اوقاف و امور خیریه از پیگیری شکایت از انجمن خیریه برای تملک ساختمان این انجمن (جنب میرعبدالله) بود و درخواست داده شد که این ساختمان از خود اوقاف به انجمن واگذار شود که در حال پیگیری است و هنوز پاسخ نهایی به ما داده نشده است. قانع همچنین از تعامل با سایر موسسات خیریه خبر داد و اعلام کرد که در سال گذشته با همکاری و تعامل با کمیته امداد امام خمینی موفق به جذب بودجه برای نیازمندان این انجمن شدهایم. وی همچنین به برگزاری یازدهمین مجمع عمومی انجمنهای خیریه اهل سنت جنوب اشاره کرد که از سه استان فارس، هرمزگان، و بوشهر سال گذشته در خور و به میزبانی انجمن خیریه صابرین برگزار شده است.
در ادامه هر یک از مسئولین کمیتههای زیرمجموعه به شرح فعالیتهای خود در سال گذشته پرداختند.
رضا فتحی مسئول کمیته آموزشگاه های دینی نیز به ذکر فعالیتهای دارالتحفیظ خور اشاره کرد و عنوان کرد ما تلاش داریم به جای آنکه افرادی صرفا حافظ قرآن تربیت کنیم، افرادی را پرورش دهیم که اصول شهروندی را بدانند، نماز بخوانند، با تکنولوژی روز آشنا باشند و از قرآنی که آموختهاند به طور عملی در زندگی روزمرهشان استفاده کنند. وی پس از ذکر برخی تنگنظریها و بدبینیها نسبت به انجمن خیریه صابرین گفت: متاسفانه یک عده فقط تخریب میکنند و به جای آنکه به انجمن کمک کنند دیگران را نیز به بهانهها و تهمتهای واهی از این کار باز میدارند. تهمتهایی که ذهنیت مردم را نیز خراب کرده است.
عبدالحمید امانی مسئول کمیته مساجد با بیان اینکه بودجه این کمیته برای تامین بخشی از حقوق ائمه مساجد شهر در نظر گرفته شده است اعلام کرد در سال گذشته ۷۹.۲۸۰.۰۰۰ تومان به عنوان مستمری امامان مساجد پرداخت شده است.
حامد شفیعی، مسئول کمیته قرضالحسنه با ذکر این نکته که در سال گذشته به ۱۰۷ نفر واجدالشرایط وام قرضالحسنه اعطا شده است گفت: متاسفانه درخواستها بسیار زیاد است و ما با بودجه اندک ۲۰۰ میلیون تومانی که در اختیار داریم ( که بخش اعظم این بودجه را نیز خیرین محترم به ما قرض داده اند) قادر نیستیم به بسیاری از درخواستها پاسخ دهیم.
جاوید اکرمی نیز با اشاره به اینکه در سال گذشته به ۱۳۱ نفر از فقرا و نیازمندان کمک هزینه بلاعوض داده شده است گفت: ۶۱ مورد بیمارانی بودهاند که واقعا نیازمند بوده و ما فقط توانستیم بخش اندکی از مشکلات آنها را مرتفع سازیم.
شهرام صالحی مسئول کمیته دانشپژوهان نیز به فعالیتهای این کمیته در سال گذشته اشاره کرد و گفت: عمده تلاش ما حمایت از دانشآموزان و دانشجویان نیازمند است تا هیچ دانشپژوهی بخاطر مشکل مالی از تحصیل باز نماند. برگزاری جشن تقدیر از دانشآموزان برتر و موفق خور، پرداخت ۸ مورد وام قرضالحسنه به مبلغ ۱۳.۸۰۰.۰۰۰ تومان و پرداخت کمک بلاعوض به ۲۱۳ نفر به مبلغ ۲۵.۱۵۰.۰۰۰ تومان، پرداخت کمک های موردی بابت تجهیز و تعمیرات مدارس به مبلغ بیش از ۲۶ میلیون تومان و برگزاری کلاسهای مختلف مشاوره کنکور، کلاسهای تقویتی مدارس نمونه و تیزهوشان و… از جمله فعالیتهای این کمیته عنوان شد. صالحی افزود: هزینه کردن برای امور تحصیلی و پشتیبانی از دانشآموزان امروز، در واقع سرمایهگذاری بلند مدت برای تامین نیروی انسانی فردای شهر است.
منصور خشنود مسئول کمیته ایتام نیز با اعلام اینکه ما در این کمیته ماهیانه به ۴۱ نفر از ایتام شهر کمک هزینه ماهیانه پرداخت میکنیم گفت: متاسفانه بودجه ما اندک است و پرداختی ما به این عزیزان نیز باید با حمایت شما عزیزان و خیرین بیشتر باشد. اگر هر یک از خیرین خوری کمک هزینه سالیانه یک نفر از این ایتام را عهدهدار شود، بسیاری از مشکلات این کمیته نیز برطرف میشود.
رسول فتحی مسئول کمیته صندوقهای خیریه با بیان اینکه حدود ۶۰۰ صندوق در سطح شهر داریم که سالیانه به طور متوسط ۲۵ تا ۳۰ میلیون تومان جمعآوری میشود گفت: به زودی پرسشنامههایی به مالکین صندوقها داده میشود تا خودشان اعلام کنند دوست دارند پول صندوقهای خیریه در چه قسمتی هزینه شود.
دکتر سیداحمد هاشمی نیز در پایان با تاکید بر مساله اعتماد مردم به انجمن خیریه، هشدار داد که با وجود این همه نیازمند در شهر خور، وقتی بودجه انجمن را شنیدم شگفتزده شدم. یک انجمن خیریه با این همه نیازمند و متقاضی آن هم در خور، چگونه میتواند با نهایتا دویست، سیصد میلیون تومان بچرخد؟ در حالی که در همین شهر، زکات مال برخی از سرمایهداران معمولی شهر فقط ۵۰ میلیون تومان است. وی با اشاره به تهمتها و بدگوییهایی که برخی افراد مغرض علیه انجمن خیریه صابرین راه انداختهاند گفت: در یک مجموعه که انسانهای فرهیخته و پاکی دور هم جمع شدهاند تا گرهی از مشکلات مردم را باز کنند چرا باید انگ دزدی به آنها زده شود؟ ما باید در برابر تمام این تهمتها پاسخگو باشیم.