خلاصه خطبه های نماز جمعه هفته پیش که توسط سید محمد نور دانش، امام جمعه خور ایراد شده را در ادامه می خوانید:
به شکرانه باران رحمتش در این هفته، موضوع این هفته در مورد نمونه ای از رحمت خداوند نسبت به بندگانش بیان می کنیم.
خداوند متعال در آیات متعددی درمورد نشانه های قدرت و لطف و کرمش نسبت به بندگانش بیان می فرماید تا شکر گزار نعماتش باشیم .و یکی از این ها باران رحمتش هست که چگونگی نزول آن و توجه به آن را در قرآن کریم بیان می فرماید:
(وَاللَّهُ الَّذِی أَرْسَلَ الرِّیَاحَ فَتُثِیرُ سَحَابًا فَسُقْنَاهُ إِلَىٰ بَلَدٍ مَیِّتٍ فَأَحْیَیْنَا بِهِ الْأَرْضَ بَعْدَ مَوْتِهَا ۚ کَذَٰلِکَ النُّشُورُ)سوره فاطر۹
و الله کسی است که بادها را فرستاد، آنگاه (آن بادها) ابرها را بر می انگیزند، پس آن (ابرها) را به سوی سرزمین مرده راندیم، آنگاه بوسیله ی آن زمین را بعد از مردنش زنده کردیم، بر انگیختن (مردگان از گورها نیز) چنین است.
الله متعال بادها را به عنوان مژده رسان های رحمت خود پیشاپیش می فرستد تا ابرهای سنگین را جا به جا کند و سوق دهد به سرزمین ومناطقی که خشک است و بوسیله ی آن باران را نازل کنیم و گیاهان ودرختان برویند .باران و سر سبز شدن دوباره زمین، ما را به یاد قیامت وزنده شدن دوباره انسان می اندازد.
ودر آیه ای دیگر می فرماید( (وَهُوَ الَّذِی أَرْسَلَ الرِّیَاحَ بُشْرًا بَیْنَ یَدَیْ رَحْمَتِهِ ۚ وَأَنْزَلْنَا مِنَ السَّمَاءِ مَاءً طَهُورًا) الفرقان۴۸
او کسی هست که بادهای مختلف را در مناطق مختلف روانه می سازد به همراه باران رحمتش که نازل می کند.
توجه کردن به رحمت خداوند برای این است که انسان شکر گزار نعمت الهی باشد.
(وَهُوَ الَّذِی یُنَزِّلُ الْغَیْثَ مِنْ بَعْدِ مَا قَنَطُوا وَیَنْشُرُ رَحْمَتَهُ ۚ وَهُوَ الْوَلِیُّ الْحَمِیدُ) الشورى ۲۸
خداوند خود را معرفی می فرماید که بر بندگانم باران رحمت می فرستم بعد از اینکه آنها نا امید شدند و رحمتم را همه جا می گسترانم. و همه چیز را در بر می گیرد و این ها قسمتی از آن صد رحمتی هست که الله بر بندگانش در آن دنیا دارد. نمونه ی دیگر از رحمت الهی در این دنیا، لطف و رحمت والدین هست نسبت به فرزندان که از آنها از زمان نوزادی تا جوانی مراقبت و محافظت می کنند و عفو وگذشت انسانها نسبت به همدیگر. یا رحمی که حیوانات به نسبت بچه های خود دارند. و یا نمونه های دیگر.
و در حدیثی رسول الله صلی الله علیه وسلم می فرماید که شما در هر حالتی که باشید تا آخرین لحظه عمرتان (حسن ظن)گمان نیک به الله داشته باشید که به لطف و کرمش، رحمتش را شامل حال شما می گرداند. همانطور که ما رحمت خداوند را بوسیله باران احساس و لمس می کنیم همانطور هم خداوند به سبب رحمتش گناهان ما را می بخشد و هیچ وقت از رحمت خداوند نا امید نباشیم.
در پایان خطبه تذکراتی در مورد بعضی از آداب عروسی که لازم است هر کسی آن را رعایت کند تا اسباب اذیت و آزار همدیگر را ایجاد نکنیم. اول آن چیزی که خدا و رسولش به ما دستور داده سر لوحه ی این مراسم ها قرار دهیم. کلیاتی که همه ما بر آن اتفاق نظر داریم بر آن تاکید می کنم.
طبیعتا هر کسی در خوشحالی و شادی دیگران خوشحال می شود و دوست دارد که مشارکت کند و حضور فعال داشته باشد. اما آنچه که باعث اذیت و آزار دیگران شود هیچ کس نمی پذیرد چه صاحب عروسی باشد چه همسایه ها و همشهری های دیگر و این واقعیت است که همه ما قبول داریم و سعی نماییم ادامه عروسی و شادی ها را تا دیر وقت از آن بپرهیزیم و زمانش را محدود نماییم.
از اسراف کردن در عروسی ها بپرهیزیم. اسراف در دین ما جایگاهی ندارد. آداب و رسوماتی که احساس می شود اسراف در آن هست و بر خانواده ها فشار می آورد دوری کنیم. چیزهایی که در عرف عروسی های ما نیست آن را رواج ندهیم. چیزهایی که مانع ازدواج جوانان می شود از آن دوری نماییم، تا اسباب ازدواج آسان جوانان فراهم شود. خصوصا کسانی که تمکن مالی دارند اگر آغاز گر این سنت حسنه باشند زمینه را برای جوانان فراهم می سازد که زودتر به فکر تشکیل خانواده باشند.
امیدواریم که به برکت این باران رحمت، دل های ما به همدیگر نزدیکتر و حس همکاری و تعاون در میان ما هر روز بیشتر گردد. آمین.