مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس گفت : ۲۵ پرونده ثبتی آثار تاریخی استان فارس در فهرست ملی جای گرفت. به گزارش سایت خور و به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری فارس دکتر مصیب امیری در این باره گفت: از ۲۵ پرونده ارسالی به تهران تمامی آثار در فهرست ملی قرار گرفتند که از این تعداد ۱۲ پرونده متعلق به خانه های تاریخی در شیراز می باشد.
وی افزود: خانه های تاریخی موسوی، احمد حجت، بذر افشان، شاهوران، شکرا… زمانی شافی، اعتماد غلامی، کامکار، کریم طالبان فرد، کشمیری، منصوری و صیفی در شیراز و همچنین خانه آیت الهی در لارستان هم اینک ثبت ملی شدند.
به گفته وی، از دیگر آثاری که در فهرست ملی جای گرفتند می توان به بقعه پنج شیر و تپه بتر بایگان در فیروز آباد، تپه بئرگال در گراش، تل سپیدک یا خانه اربابی در زرین دشت، تل قلات مشایخ و جدول شیرین و فرهاد در ممسنی، همچنین حمام گازرون در جهرم، طاق اسکرو در شیراز، مجموعه سر چاه تلخ در جهرم و محوطه دشت قنبری سروستان و محوطه و بقایای چهار طاقی تنگ آب شیراز و نقوش صخره ای کوه کهتون و خاتون بوانات اشاره کرد.
به گزارش سایت خور، بئرگال، تپهای است که برخی کارشناسان آن را به دوره پیش از تاریخ و برخی نیز از آثار دوره ساسانی تا قرون میانه نسبت می دهند و تپه ای است سنگی با خاکی قرمز رنگ که اکنون در سمت جنوب غربی شهر گراش واقع است و اطراف آن را نخلستانها پوشش میدهند. آثار و بناهای برجای مانده از گذشته، در اطراف این تپه، نشان دهنده وجود آبادی و سکونت مردمانی است که به احتمال قوی، ساکنان اولیه گراش بودهاند. امتداد آثار و بناهای برجای مانده از دو سوی این تپه در جهت جنوب غربی تا ابتدای دشت بالا و در جهت جنوب شرقی تا محله فخی ادامه دارد و دست ساختههای سنگی و سفالی با قدمت بیش از چهارصد سال که در این نواحی پیدا شده است، خود گویای وجود زندگی متفاوت با زندگی مردم گراش در قرنهای اخیر است.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس اضافه کرد: با ثبت این ۲۵ اثر تاریخی در فهرست ملی تعداد آثار ملی شده فارس به ۲ هزار و ۸۹۱ اثر می رسد که همچنان فارس رتبه نخست کشوری را در تعداد آثار ثبتی دارد.