خطبه های نماز جمعه این هفته (۲۷ شهریور ۹۴ ) را سید محمدنور دانش، امام جمعه و مدرس مدرسه دینی خور با توصیه همه نمازگزاران به تقوی و عمل صالح آغاز کرد.
وی ضمن تبریک به مناسبت فرارسیدن دهه ی اول ذیحجه و برشمردن فضیلت این ایام که جزء بهترین روزهای سال به حساب می آید، توصیه کرد که شایسته ی هر بنده ی مومن است تا قدر این ایام را بداند و با انجام کارهای شایسته مانند نماز و روزه و دعا و تکبیر، فضیلت این ایام را بدست آورد. او سپس به روایتی اشاره کرد که وقتی عبدالله بن عمر و ابوهریره رضی الله عنهما در دهه ی اول ذیحجه وارد بازار می شدند تکبیر می گفتند و مردم هم به تکبیر آنها تکبیر می گفتند. هرکاری که انسان در جهت تقرب به درگاه خداوند متعال انجام می دهد ذکر الله است. ایشان همچنین بر گرفتن روزه ی روز عرفه که دارای فضیلت خاصی هست، تاکید کرد.
یکی از سنت هایی که از زمان پیامبر ابراهیم علیه السلام باقی مانده سنت قربانی است که این دارای شرایط و احکام خاص خودش هست. قربانی یا أضحیه عبارت است از چهارپایانی که به منظور تقرب به خداوند در روز عید قربان تا عصر ۱۳ ذیحجه ذبح و سر بریده می شود و می تواند آنرا به سه قسمت تقسیم کند. صدقه برای فقرا و نیازمندان و هدیه به دوستان و اقوام و در نهایت می تواند روزی خود او نیز بشود. قربانی از جمله شعایر الهی است که ما آنرا زنده نگه می داریم. البته همانطور که در سوره حج آمده است: گوشت وخون هایی که قربانی می شود هرگز به خدا نمی رسداما پرهیزکاری واخلاص شماست که به خدا می رسد و در نزد خداوند ارزش دارد و پذیرفته می شود.
قربانی در مذهب امام شافعی سنت موکده است. اما در مذهب امام مالک وامام ابوحنیفه برای کسانی که مالشان به حد زکاتی رسیده باشند واجب می باشد. بعضی از شهرها و روستاها بصورت دسته جمعی در قربانی کردن شرکت می کنند بدین صورت که موسسات و انجمن های خیریه به مقدار مشخصی از افراد وجه نقد جمع آوری می کنند و حیوان مد نظر را خریداری کرده و ذبح و توزیع می کنند. مثلا برای ذبح شتر یا گاو هفت نفر مشارکت می کنند. سفارش و توصیه در رابطه با آداب عیدقربان که بهترین روشی که شرع اجازه داده را انتخاب کنیم برای این عید و شروطی که در قربانی لازم است رعایت گردد. توضیح داده شد مثلا احسان و نیکوکاری در هنگام ذبح برحیوان فراموش نشود. باتوجه به اینکه رسول خدا (ص)فرمودند…چاقویتان هنگام ذبح حیوان باید تیز باشد تا به راحتی جان دهد وچاقو را مقابل حیوان زبان بسته تیز نکنید. سن و سال حیوان هم باید در نظر گرفته شود. و اینکه حیوان از سلامت لازم برخوردار باشد و مریض و زیاد لاغر وکور و لنگ هم نباشد.
آقای دانش در پایان خطبه با توجه به شروع سال تحصیلی نکاتی در رابطه با تعلیم وتربیت گفت و اینکه هرگز از مسیر علم و آگاهی غفلت نورزیم. همانطور که رسول خدا(ص) میفرماید: هنگامی که انسان از دنیا رفت، عملش از او قطع می شود مگر از سه طریق: صدقه جاریه، علمی که برای دیگران سودمند واقع شده باشد و فرزند صالح و شایسته که در حق والدین دعا کند و بعد از آنها کارهای خوب انجام دهد.
تقریبا در این حدیث همه ی اقشار مختلف جامعه را به نحوی تشویق می کند که برای دیگران مفید واقع شوید تا نفعش به خودتان هم برسد. وی در پایان به ثبت نام کلاس های دینی جهت دانش آموزان دوره ی متوسطه و طلاب مدرسه علوم دینی اشاره کرد و گزارشی از فعالیت های کمیته ی دانش پژوهان انجمن خیریه صابرین خور نیز بیان شد.
♻
آمار کلی وام های قرض الحسنه و کمک های بلاعوض پرداختی توسط کمیته دانش پژوهان از سال ۱۳۸۸ تاکنون:
………………………
تعداد وام پرداختی: ۷۹نفر
جمع پرداخت: ۵۰.۳۰۹.۰۰۰تومان
…………………….