همین چند روز پیش بود که خبر سرقت مسلحانه در خور همه جا پیچیده بود. با اینکه سارقان خیلی زود توسط نیروی انتظامی شناسایی شدند و تصاویر بازسازی صحنه جرم آن ها نیز در شبکه های اجتماعی پیچیده بود. نکته جالب تر شاید تصویر تشکر صاحبخانه از نیروی انتظامی بابت شناسایی عاملان سرقت بود. پس از سرقت مسلحانه از بانک تجارت خور، این سرقت بازتاب زیادی در نزد مردم داشت. سرقت مسلحانه بود و همه از وجود یک گروه سارقان خبر می دادند. شاید به نظر برسد وجود انواع سرقت ها در طول سال در شهری که نزدیک به ۸ هزار نفر جمعیت دارد به نسبت زیاد است اما نکته ای که بی شک بیشتر مردم از آن غفلت می کنند توجه بیشتر به ایمنی منازل شان می باشد. منازلی که گاها نزدیک به یک میلیارد تومان ارزش دارند ولی از وجود حتی یک دوربین مداربسته و یا قفل های ایمنی ساده محرومند. اعتماد بیش از حد به دیگران نیز یکی دیگر از عواملی است که باعث می شود همیشه رد پای یک آشنا در میان سرقت های خور به دست آید.
لادستان نیز چندی پیش (۹ شهریور ۹۴) از سرقت یک موبایل فروشی در بخش بیرم لارستان خبر داد که بیش از ۸۰۰ میلیون ریال از این مغازه به سرقت رفت. به گفته صاحب فروشگاه، این سارقان که به احتمال زیاد ۳ نفر بوده اند، از حیاط پشتی موبایل فروشی که یک کارگاه نیمه تعطیل می باشد وارد شده و با بریدن نرده های کولر گازی پنجره ای و کشیدن کولر به بیرون، وارد مغازه شده اند و بالغ بر ۸۰۰ میلیون ریال اعم از وجه نقد و اجناس این فروشگاه را به سرقت برده اند. علاوه بر ۵ میلیون ریال وجه نقد، اجناسی قبیل: ۸۵ عدد گوشی های اپل، سامسونگ، ال جی، هوآوی و نوکیا، ۲ عدد لپ تاپ، یک عدد سیستم رایانه، بیش از ۴۰۰ عدد انواع فلش مموری، ۲۰ عدد تبلت، ۵۰۰ عدد باتری انواع گوشی ها، بیش از ۳۰۰ عدد کیف و بک کاور های مختلف، ۲۰ عدد پایه سلفی و تعداد زیادی شارژر و هندس فری از این فروشگاه به سرقت رفته است.
خبری هم امروز توسط گریشنا منتشر شده که در آن خبر از دو سرقت در طی دو شب داده که چیزی بالغ بر یک میلیارد ریال پول نقد و طلا فقط به سرقت رفته است. نکته جالب اینجاست که یکی از نزدیکان صاحبخانه درباره این حادثه می گوید: «منزل ایشان لب یک خیابان شلوغ و نزدیک مسجد است، و این اتفاق در شلوغترین زمان ممکن رخ داده است. افراد غریب زیادی در آن اطراف بودهاند، ولی چه کسی میتواند حدس بزند چه اتفاقی در جریان است؟»
درباره سرقت های فوق می بایست به چند نکته اساسی توجه کرد:
۱- در ارتباط با مسائل ایمنی منازل خود هزینه کنیم و مطمئن باشیم یک بار هزینه کردن در این باره، می تواند احساس امنیت پایدارتری را در ما به وجود آورد.
۲- به هر کسی اعتماد نکنیم. امروزه در شهرهای ما ساخت و سازهای زیادی صورت می گیرد و کارگران غریبه زیادی نزد ما هستند که خواه ناخواه از وضعیت زندگی صاحبان کار خود اطلاع می یابند. گرچه بیشتر آن ها انسان های شریف هستند و از همشهریان ما نیز با ما صادق ترند.
۳- به آشنایان خود اعتماد کنیم؟ در حقیقت چاره ای جز این نخواهیم داشت و نمی توان تمام عمر خود را در بدبینی و تردید به دیگران گذراند اما، گاهی اوقات، لازم است بعضی مسائل برای همیشه از بعضی افراد پنهان بماند!
۴- از نیروی انتظامی تشکر کنیم؟ بله…چرا که نه! خیلی ها می گویند وظیفه نیروی انتظامی است که این سارقان را در اسرع وقت دستگیر کند و به مراجع قضایی تحویل دهد و انجام وظیفه نیازی به تشکر ندارد! در حالی که ما بیشتر اوقات از کسانی تشکر می کنیم که وظیفه خود را به خوبی انجام داده اند. این تشکر می تواند از یک معلم باشد، یک کارمند بانک و حتی یک نیروی انتظامی که وظیفه خود را به خوبی انجام داده است.
۵- منطقه ما معمولا امکانات تفریحی مناسبی ندارد. اکثرا دو روز آخر هفته را در خارج از شهر و یا برای چند ساعتی خارج از منزل می گذرانیم. ابتدا از وضعیت ایمنی منزل خود اطمنیان حاصل کنیم و سپس به هواخوری برویم.
۶- خیلی از مردان منطقه ما در کشورهای حاشیه خلیج فارس مشغول به کار هستند و برای چندین ماه (و حتی چندین سال) زن و بچه های فرد شاغل می بایست تنها در منزل بمانند. پس بیراه نیست که مقداری از هزینه های حاصله از این همه زحمت و تلاش را به ایمن سازی منازل خود اختصاص دهیم.
۷- ساماندهی و توجه بیشتر به افرادی که در دام اعتیاد گرفتارند را از یاد نبریم. در خیلی از این سرقت ها، رد پایی از این افراد شناسایی شده است. این افراد می توانند همسایه ما و یا از اقوام ما باشند. در وهله نخست برای اشتغال آنان فکری کنیم و در ادامه، برای مداوای آنان هم اندیشی کنیم. بیکاری، فقر و اعتیاد از زمینه های اصلی گرایش افراد به سرقت است.
یک درب ضد سرقت داشتم که ۱۶ تا زبونه ازش میومد بیرون، دزد بازش کرد
قفل درو عوض کردم آلمانی گذاشتم، یک حفاظ آکاردئونی هم جلوی در گذاشتم، دزد بازشون کرد
آهنگری که آکاردئونی را ساخته بود گفت میام مقاومش میکنم، اومد یک عالمه جوشکاری کرد و حتی سه تا جای قفل دیگه از داخل گذاشت، دزد اومد بازم هر دو درو باز کرد و آهنگره هم دیگه جواب تلفنمو نداد وقتی بهش گفتم اینطوری شده
آگاهی نصب یک حفاظ ضد دیلم رو توصیه کرد، هرکاری کردم شماره ندادن، بهم گفتن مسولیت داره برامون و گفتن رو اینترنت بگرد پیدا کن، پیدا کردم اومدن حفاظ آکاردئونی را برداشتن یک حفاظ ضد دیلم گذاشتن که قفل و لولایی روش نداره.
دیگه نمیدونم اون دزدا که سه بار اومدن بازم اومدن یا نه چون خدا رو شکر تا حالا که چیزی ازم نبردن
مطلب آموزشی و نکات جالبی را اشاره و تذکر نمودید.خدا خیرتان دهد.
سپاس به خاطر مطلب ارزشمندتان
در تکمیل صحبت هایتان بگم که تکنولوژی امکان ایجاد کنترل و مانیتورینگ خانه ها را از راه دور فراهم کرده. مثلا به راحتی می توان از راه دور روشنایی های خانه را در ساعات مختلف شبانه روز کنترل کرد و وجود صاحبخانه در خانه را شبیه سازی کرد.
در ضمن من نوشته ای دیدم در یکی از سایت های مطرح کشور، که یکی از نهادهای امنیتی توصیه کرده بود مسافرت خود را به همسایگان اطلاع دهید اما مدت زمان دقیق مسافرت را نه!
الان دیگه تقریبا همه میدونند که درب ضد سرقت یک عنوان متقلبانه است که برای دربهایی که با ماهیت فلزی و قفلهای چندین زبانه در بازار عرضه میشوند استفاده میشه که سارقین به راحتی عین دربهای چوبی بازش میکنند
و همچنین همه میدونن که دوربین و دزدگیر نمیتونن از ورود سارقین حرفه ای پیشگیری کنند
تنها روش پیشگیری از سرقت منازلی که راهی بجز درب ورودی ندارند، نصب حفاظ ضد دیلم یا درب ضد دیلم هستش که نه تنها قابلیت دیلم زنی در طراحی و ساختش غیر ممکن شده بلکه قفلی هم روی اون وجود نداره که سارقین بتونن باز یا تخریبش کنند
برای منازلی که راههای ورود دیگری از جمله بالکن، پنجره، کانال کولر و دودکش شومینه دارند حفاظ فلزی که از داخل نصب شده باشه و فاصله بین اتصالاتش به نوعی باشه که با استفاده از جک قابلیت از هم باز شدن را نداشته باشه و همچنین به نوعی این فاصله ها که در آهنگری به گل معروفه جوش داده شده بانشد که در مقابل فشار جک از جای جوش نشکنن میتونه تا اندازه ای از انگیزه سارق برای ورود پیشگیری کنه و اگر هم سارق قصد ورود به ر قیمتی را داشته باشه راهی براش حز برین حفاظ نخواهد موند