شنبه ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ ساعت ۲:۱۹
سرویس: گزارش ویژه
 |  9/ دسامبر/ 2015 - 3:30
  |   نظرات: بدون نظر
بازدید

سونامی آنفلوانزا به استان فارس رسید/ علایم بیماری و راه های مقابله

 

آنفلوآنزا نوعی بیماری ویروسی است که اگرچه علائم آن به سرماخوردگی شباهت‌هایی دارد، اما کاملا متفاوت از آن است. این بیماری که معمولا در بزرگسالان با تب‌های بالا، بدن‌درد شدید، لرز و سردرد بروز می‌کند، در کودکان علاوه بر اینها با علائمی مانند دل‌درد و استفراغ ظاهر می‌شود. این ویروس در دستگاه تنفسی جایگزین می‌شود و شروع به تکثیر می‌کند. به همین علت هم بیشترین راه انتقال آن از طریق عطسه و سرفه است که در این فرایند، قطرات ترشحی که می‌تواند حامل ویروس آنفلوآنزا باشد، به دستگاه تنفسی فرد مجاور انتقال می‌یابد. این ویروس همچنین می‌تواند از راه تماس مستقیم (ترشحات و آبریزش دهان) هم منتقل شود. زمان انتقال این ویروس در مواقعی ٢۴ ساعت پیش از شروع بیماری است که در مواردی تا پنج‌ روز یا یک هفته پس از آن نیز ادامه می‌یابد. به عبارتی پیش از شروع علائم حاد بیماری ممکن است ویروس در دستگاه تنفسی وجود داشته باشد و انتقال یابد. بنابراین مجموعه این عوامل باعث می‌شود، آنفلوآنزا بیماری‌ای باشد که به‌راحتی از فردی‌ به فرد دیگر انتقال یابد. متأسفانه از آنجا که بچه‌ها جزء گروه‌های پرخطر محسوب می‌شوند، عوارض این بیماری در کودکان بیش از بزرگسالان است. همچنین این انتقال در بچه‌ها به‌ویژه در فصل پاییز، که فصل شروع بیماری است، شیوع بیشتری می‌یابد. در مهد‌های کودک و مدارس، که بچه‌ها با یکدیگر ارتباط تنگاتنگی دارند، این ویروس با سرعت بیشتری منتقل می‌شود.

آنفلوآنزا به واسطه تکثیر ویروس می‌تواند ریه را درگیر کند، با ورود ویروس به مغز و قلب و تکثیر در این مناطق باعث اختلال در عملکرد این اعضا می‌شود و زمینه را برای ابتلا به عفونت‌های باکتریایی به‌ویژه باکتری خطرناک استافیلوکوک مساعد‌تر می‌کند که این عفونت در مواردی می‌تواند منجر به مرگ بیمار شود. از عوارض دیگر آنفلوآنزا، سینوزیت، درد گوش و پنومونی (ذات‌الریه) است که به علت عوامل باکتریال ایجاد می‌شود و جزء عوارض این بیماری است.


تفاوت بین سرماخوردگی و آنفولانزا

up_ef929ac69ca8ebcf808a351e77a1ef36

علایم و نشانه های آنفلوانزای نوع A

00000000000000010260

کارشناس بیماری های واگیردار معاونت بهداشتی علوم پزشکی شیراز گفت: طی هفته های اخیر در فارس ۴۰ مورد مشکوک مبتلا به آنفلوانزا در فارس بستری شده اند که ابتلای ۱۴نفراز آن ها به تایید رسیده است.

حمید بختیاری بیان کرد: طی هفته های اخیر تا به امروز تعداد موارد بستری مشکوک به آنفلوانزا در فارس ۴۰ نفر بوده که ۲۶ نفر از آنان در شیراز و ۱۴ نفر دیگر نیز در دیگر شهرستان های استان مانند داراب، نی ریز و استهبان بوده اند.

وی ادامه داد: از بین این تعداد ابتلای ۱۴ نفر به آنفلوانزا تایید شده است.

کارشناس بیماری های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با تاکید بر اینکه ابتلا به آنفلوانزا در فارس در مرحله هشدار قرار ندارد، گفت: همه چیز در استان تحت کنترل قرار دارد و مردم باید آرامش خود را حفظ کنند و بدانند که تعداد موارد مبتلا و یا مشکوک و بستری به این بیماری در استان در مقایسه با سال گذشته تفاوت معنی داری ندارد.

بختیاری افزود: ما به طور مداوم پایش ها و ارزیابی ها را انجام می دهیم تا در صورت نیاز هشدارهای لازم را داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه شیوع آنفلوانزا در آذری و دی همواره بیشتر دیگر از ماه های سال است، گفت: افراد مسن، افراد دارای بیماری های زمینه ای مانند قندخون، کودکان زیر پنج سال و مادران باردار بیشتر از سایر افراد در معرض این بیماری هستند و هر ساله مواردی از ابتلا و مرگ در اثر این بیماری وجود دارد.

کارشناس بیماری های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز بیان کرد: دو مورد مرگ بر اثر آنفلوانزا در اواخر مهر امسال و پیش از شروع جریانات شیوع این بیماری رخ داده است که در هر دو مورد بیماران سن بالاتر از ۷۰ سال و بیماری های زمینه ای داشته اند.

بختیاری یادآور شد: از ابتدای سال تاکنون ۲۰۰ مورد مشکوک به آنفلوانزا در فارس شناسایی شده اند که فقط ابتلا ۵۵ نفر از آنان به این بیماری تایید شده است.

وی تب، سرفه، گلودرد، بدن درد، ضعف، بی حالی و خستگی را از جمله علائم اولیه مشکوک آنفلوانزا ذکر کرد و گفت: در برخی افراد این علائم بعد از پنج روز از بین می رود ولی در برخی مانند افرادی که دارای بیماری های زمینه ای و یا مشکلات نقص ایمنی هستند شدت علائم و زمان ابتلا به آن طولانی تر خواهد بود که در صورت بروز موارد شدیدتر مانند تنگی نفس و عفونت ریوی افراد باید به بیمارستان مراجعه کنند.

 

منصور رضایی در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری فارس، در رابطه با راهکارهای تغذیه‌ای پیشگیری از بیماری آنفلوآنزا اظهار داشت:‌ این مسئله به موضوع تغذیه، ایمنی و عفونت مرتبط بوده که باید به مواد مغذی مورد نیاز بدن جهت پیشگیری از بیماری آنفلوآنزا توجه کرد.

وی افزود: مواد مغذی مورد نیاز بدن شامل دو دسته درشت‌مغذی و ریزمغذی بوده که هر دوی این گروه مصرف مواد شامل آنها سبب افزایش سطح ایمنی بدن می‌شود. مواد قندی، چربی‌ها و پروتئین‌ها جزو گروه درشت‌مغذی‌ها بوده که در این میان پروتئین‌ها برای ارتقاء سطح ایمنی بدن بیشتر مورد اهمیت قرار دارد.

متخصص تغذیه بیان داشت:‌ ریزمغذی‌ها شامل انواع ویتامین و املاح همچون ویتامین A،B،C سلنیوم  و روی هستند. در رابطه با درشت‌مغذی پروتئینی نیز این دسته به دو گروه پروتئین‌های حیوانی و گیاهی تقسیم‌بندی می‌شوند که در راستای پروتئین‌های حیوانی غذاهای دریای و ماکیان سرآمد بوده و مصرف آنها بسیار توصیه می‌شود.

رضایی ادامه داد: تخم‌مرغ و لبنیات نیز شامل گروه پروتئین‌های حیوانی بوده و حبوبات و آجیل‌ها جزء پروتئین‌های گیاهی است که بهتر بوده که حبوبات به صورت خیس شده و جوانه زده جهت پیشگیری از نفخ شکم استفاده شود.

وی با تأکید بر اینکه مصرف مواد پروتئینی به میزان چشمگیری سطح ایمنی بدن را افزایش می‌دهد، گفت: ویتامین A و D معروفترین ریز مغذی‌ هستند که مصرف آنها برای همه افراد از دوران نوزادی تا سالمندی توصیه می‌شود به طوری‌که در نوزادان جهت پیشگیری از بیماری‌های عفونی و گوارشی از روز سوم تولد برای آنها ترکیب این دو ویتامین تجویز می‌شود.

متخصص تغذیه با اشاره به اینکه کسانی که کمبود ویتامین D دارند احتمال بروز بیماری‌های عفونی از جمله آنفلوآنزا در آنها بیشتر است، تصریح کرد: شهرهای بزرگ که با آلودگی هوا همراه هستند، بیش از ۸۰ درصد شهروندان آن فقر ویتامین D دارند، تهران نیز از جمله شهرهایی محسوب شده که مردم آن با کمبود ویتامین D و بیماری‌های ناشی از آن مواجه هستند.

رضایی بیان داشت:‌ بر اساس پیشنهاداتی که از وزارت بهداشت اعلام شده همه افراد از نوزادی تا سالمندی بهتر است روزانه هزار واحد ویتامین D مصرف کنند تا از بیماری‌های ناشی از کمبود این ویتامین در امان بمانند.

به گفته وی، سلنیوم، روی، ویتامین C و B6 نیز از جمله معروف‌ترین ریزمغذی‌هایی هستند که سبب تقویت دستگاه ایمنی و پیشگیری از بیماری‌هایی همچون آنفلوآنزا می‌شود.

متخصص تغذیه در مورد اینکه به طور کلی چه غذاهایی بهتر است مصرف شود تا سیستم ایمنی تقویت و در برابر بیماری‌ها مصون بمانیم، گفت: بهترین توصیه غذایی این بوده که افراد در رژیم‌های تغذیه‌ای خود همه ۶ گروه غذایی شامل، پروتئین، لبنیات، حبوبات، سبزی‌ها و میوه‌ها، نان و غلات قرار دهیم به طوری‌که بتوان از همه این گروه‌های غذایی در قالب ۵ وعده سبک و متنوع در شبانه روز بهره‌‌مند شد.

رضایی در پایان با بیان اینکه هر غذا و یا هر گروه غذایی یک خاصیت دارد، توصیه کرد: باید دست از تکراری خوردن غذاها برداشت و در برنامه غذایی تنوع را قرار داد تا بدنی سالم داشته باشیم و از بیماری‌ها در امان بمانیم.


این مطلب را به اشتراک بگذارید sms whatsapp

آخرین نظرات شما
  • سلام. اوقات شرعی خور روزانه در کانال واتساپ و اینستاگرام خورشید قرار داده میشه....
    admin در: ارسال مطلب
  • نباید همه را به یک چشم نگاه کنیم افراد شریفی هم هستند که چندین سال در کنار ما بزرگ شدن و زندگی کردند وما از ایشان هیچ گونه کار خلافی ندیدیم...
    در: ماجرای حضور پرتعداد افاغنه در خور مردم را به دفتر شورای‌شهر کشاند/ شورا: باید قبول کرد که تناسب جمعیتی در شهر برقرار نیست/ جز با همکاری مردم امکان ساماندهی اتباع وجود ندارد.
  • احسنت همکار گرامی قدیمی...
    Seyed در: گفت و گو با مهرنوش فربودی مدیر دبیرستان دخترانه حاج عبدالله خوری
  • با سلام در آن زمان میخانه بود که خانواده ها اسیر بودند اکنون گیم نت ها جایگزین آنها شدند زمانیکه نانوایی سه چهار ساعت کار میکند و می بندد چطور یک گیم نت از اول صبح تا پاس...
    در: گزارش مردمی از وضعیت گیم نت های خور: هیچ کس جوابگو نیست!
  • احسنت بر شما همکار قدیمی...
    سید در: گفت و گو با مهرنوش فربودی مدیر دبیرستان دخترانه حاج عبدالله خوری
  • سلام لطفا اوقات شرعی شهر خور را در سایت بزارید یا آدرس سایتی که اوقات شرعی رو داره در پیوند قرار دهید ضمنا آدرس سایت انجمن خیریه صابرین خور رو که در سایت گذاشتید به نظر ا...
    در: ارسال مطلب
  • با اینکه مدت طولانی ای گذشته اما باز هم به شما تبریم عرض میکنم و امیدوارم به صمت های بالاتر برسید چون شما لیاقتش را دارید . به شما افتخار میکنیم....
    حاجی زاده در: دکتر علی خوشنود عضو شورای پژوهشی دانشگاه پیام نور هرمزگان شد
  • سپاسگزارم از خانم فاطمه گل حقیقت بخاطر زحمات ایشان در امروز و امشب واقعا ایشان من نزدیک مشاهده کردم برای این برنامه چندین روز تلاش کردن و برنامه ریزی کردن برای پرآوازه کر...
    شهروند فیشور در: جشنواره بازی های بومی ومحلی لارستان در اوز برگزار می شود
  • خودش پول از تو کجاش بیاره مقبره بسازه...
    در: چرا این روحانی اسیری، سه بار آرامگاه حافظ را تخریب کرد؟!
  • ممنهه...
    در: قطار ۵ ستاره شیراز به تهران با امکان سرعت ۲۰۰ کیلومتر آغاز به کار کرد + تصاویر
نیازمندی ها
آمار بازدید:

بازدید امروز: 36 بازدید

بازدید دیروز: 142 بازدید

بازدید کل : 5386201 بازدید