سید محمدنور دانش، خطبه ۱۶ بهمن ماه ۹۴ را با تبریک فرارسیدن سالگرد ایام باشکوه دهه فجر انقلاب اسلامی و پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی و دعوت به مشارکت عمومی در راهپیمایی ایام الله ۲۲بهمن و تقدیر وتشکر از خدمت گزاران این نظام آغاز کرد. ایشان در ادامه به مباحثی اشاره کرد که عینا نقل می شود:
یکی از مظاهر ربوبیت خداوند متعال نعمت ها و خوراکی های پاکیزه ای است که در اختیار انسان ها قرار داده است با توجه به آیه ۶۴ غافر. و همچنین خداوند از روی لطف و کرمش روزی همه جنبندگان روی زمین را متعهد شده است(سوره هود آیه۶)
و با این حال سنت خداوند بر این قرار گرفته که انسان بدون سعی و تلاش به روزی خود نمی رسد و تنها در سایه ی تلاش و کوشش است که به نعمت های خداوند دسترسی پیدا می کند. باتوجه به آیه سوره ملک.
به همین دلیل اسلام مردم را به فعالیت های اقتصادی گوناگون مانند کشاورزی، دامداری، صیادی، صنعت و تجارت و… فرا می خواند و به هر کاری که منجر به تولید شود و رفاه وامنیت و آراستگی را در زندگی عمومی ایجاد کند، مردم را به آن دعوت می کند. و اسلام این فعالیت های اقتصادی و دنیوی را مبارک دانسته و چنانچه با قصد و نیت خالص انجام گیرد و حدود خداوند در آن رعایت شود و باعث غفلت و فراموشی از یاد خدا و مسئولیت های دینی نگردد، اسلام بر پیکر مادی آنان لباس معنوی پوشانده و عبادت محسوب می گردد. زیرا بوسیله فعالیت های اقتصادی است که افراد جامعه این امکان را پیدا می کنند که با کسب درآمد، از حرمت و کرامت خویش و بی نیازی خانواده پاسداری، و نسبت به خویشان نیکی کنند و نیازمندان جامعه را یاری دهند. و درجهت تأمین مصالح اجتماعی مشارکت نمایند، و به تبلیغ دین و اعتلای کلمهالله و گسترش دامنه ی اسلام کمک کنند. همه این ها ارزش ها و فضایلی است که دین اسلام به چشم احترام و تقدیر به آن نگاه می کند و تنها از طریق مال وثروت، تحقق آن ها امکان پذیر خواهد بود و بدست آوردن مال وثروت بدون کار و تلاش تحقق نمی یابد.
با این که اسلام برای کار و فعالیت های اقتصادی بسیار ارزش قائل استواز انسان بیکار اعلام انزجار می کند اما به پیروانش اجازه نمی دهد که هر طور بخواهند و از هر طریقی که برایشان میسر شد کسب مال کنند. بلکه لازم است به حدود حلال و حرامی که خداوند حکیم بیان کرده است پایبند باشند. بنابراین انسان مسلمان به دنبال کسب حرام نمی رود و از راه های حرام برای ازدیاد ثروت استفاده نمی کند و به دایره حرام نزدیک نمی شود و در جهت پاسدارای از دینداری و کرامت و حیثیت و آخرت خود، از امور مشکوک هم در حد توان پرهیز می کند. پیامبر خدا(ص) می فرماید: (اموری که تو را به شک وتردید می اندازد ترک کن وآنچه که در آن سک نداری انجام بده.) از نظر شرعی هر گونه فعالیت اقتصادی که زیان هایی را متوجه جسم و عقل کند حرام و نامشروع است و همچنین اسلام تجارتی که مشتمل بر ظلم، فریب و احتکار باشد و یا ترویج امور حرام کند، را حرام دانسته است.
از جمله فعالیت های اقتصادی حرام که در سال های اخیر شیوع پیدا کرده و متاسفانه توانسته است بوسیله تبلیغات و شگردهای فریبنده، تعدادی از افراد جامعه، بالاخص جوانان راجذب خود کند، بازاریابی شبکه ای یا بازار یابی چند سطحی می باشد که در آن پورسانت دهی به یکی از شاخه های فروش، معلق و مشروط به فعالیت سایر شاخه ها می باشد.
هیات فتوای اهل سنت و جماعت جنوب حرام بودن فعالیت در این شرکت ها را اعلام نموده است و جا دارد که همشهریان عزیز نیز از هرگونه فعالیت اقتصادی هرمی و شبهه انگیز خودداری کنند.