نماز جمعه دومین هفته سال در حالی آغاز شد که بحث هایی بر سر اهمیت نماز جمعه و محول کردن سیزده به در نوروزی به بعد از مراسم نماز در فضای مجازی مورد بحث بود. خطیب نماز جمعه خور نیز در همین مورد صحبت داشت. عین متن خطبه نقل می شود:
نماز عبادتی ریشه دار و پدیده ای مشترک میان همه ی ادیان آسمانی است. قرآن کریم درضمن دعای ابراهیم خلیل بدان اشاره نموده است( (رَبِّ اجْعَلْنِی مُقِیمَ الصَّلَاهِ وَمِنْ ذُرِّیَّتِی ۚ رَبَّنَا وَتَقَبَّلْ دُعَاءِ)ترجمه: پروردگارا ! مرا بر پا دارنده ی نماز قرار بده، و از فرزندانم (چنین فرما) ، پروردگارا ! و دعای مرا بپذیر!.
همچنین پیامبران دیگر هم اهل خانواده وامت خود را به نماز دعوت داده اند. اسلام درکتاب و سنت به نماز توجه و سفارش نموده و مراعات و انجامش را با شدت هر چه بیشتر تاکید نموده است و از ترک آن به سختی بر حذر داشته است. نماز ستون دین و کلید بهشت و بهترین کردار و نخستین چیزی می باشد که در روز قیامت مورد باز خواست قرار می گیرد. خداوند در توصیف بندگانش یکی از ویژگی های آنان را محافظت دائم بر نمازها وخشوع وفروتنی در آن ذکر نموده است.
در واقع نمازی که بحد کافی دارای تأمل و خشیت و حضور قلبى نسبت به عظمت معبود باشد مقبول درگاه خداوند است. و بدان جهت است که هدف نماز، متذکر ساختن انسان و یادآوری پروردگاریست که او را آفریده(اقم الصلاه لذکری) و رسول خدا چشم روشنی خود را در نماز می دید. مثال نماز های پنجگانه طبق فرمایش رسول الله صلى الله علیه وسلم مانند جوی پرآبی است که بر درب منزل یکی از شما جاری باشد و او روزانه در آن پنج بار غسل کند. می فرماید آیا از چرک هایش چیزی باقی می ماند؟…لذا گناهان هم ازبین می برد. در واقع نمازهای پنجگانه هرروز، فرصتهایی هستند که فرد خطاکار به راه رشد خویش باز گردد و از غرور وخواب غفلت بیرون آید.
در رابطه با فضیلت شرکت در نماز جماعت رسول خدا میفرماید که نسبت به نماز تنهایی ۲۷درجه ثواب و فضیلت دارد و همچنین اگر کسی درنماز جماعت عشاء شرکت کند مانند این است که نصف شب به قیام ایستاده و نماز صبح هم مانند این است که تمام شب را به قیام ایستاده باشد. نمازجماعت اظهار عظمت پروردگار و شکوه شعائر اسلامی است. و اجتماع مومنین در واقع به خاک مالیدن بینی شیطان است چرا که شیطان از اجتماع و تعاون وبه هم پیوستگی و اتحاد مسلمانان خشمگین می گردد.
نماز جماعت یک تربیت اجتماعی نیرومند و آموزشگاه عالی انسانی است که اساس آن نظم و فرمانبری است. مسجد مرکز تربیت عملی است و آزادی و برادری و برابری و تواضع را در صف های به هم پیوسته ی نماز جماعت می شود احساس کرد و اگر امام در نماز دچار خطا ولغزش و غفلت گردد او را متذکر می شوند و این درس انتقاد پذیری به صورت نا خود آگاه در خود احساس خواهند کرد. حضوز مستمر در نمازها الفت و مهربانی را گسترش داده و اگر کسی مشکلی داشته باشد از احوال همدیگر مطلع می شویم. بنابراین سعی کنیم که فرزندانمان را هم جهت شرکت در نماز جماعت تشویق نماییم تا پیوسته در همه ی اوقات سال، جماعتی پر شکوه از همه ی طیف های جامعه دوشادوش ودر کنار همدیگر داشته باشیم باعث تقویت روحیه تعاون و تعامل نسبت به همدیگر گردیم.