جمعه ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ ساعت ۱۰:۰۳
سرویس: گزارش ویژه
 |  27/ آوریل/ 2016 - 7:58
  |   نظرات: بدون نظر
بازدید

۷۰ درصد بیماران مبتلا به ایدز در فارس از طریق رفتارهای پر خطر جنسی آلوده می شوند

 

بیماری کشنده ایدز دیرگاهی است که عمود خیمه های جامعه بشری را با هر مسلک و مرامی در جای جای دنیای خاکی هدف قرار داده و براساس آمارهای رسمی سازمان بهداشت جهانی طی چندین دهه از ابتدای شیوع بیماری ایدز تاکنون دهها میلیون نفر در دنیا به این بیماری مبتلا شده و دههامیلیون نفر نیز جان خود را از دست داده اند.

 

به گفته کارشناسان امر دامنه تکثیر این بیماری قابل پیشگیری و کنترل نیز طی دو دهه اخیر هم به حدود و ثغور ایران اسلامی نفوذ کرده و در این میان استان پهناور فارس هم بعنوان نقطه ای از این دیار در خلا آموزشهای لازم از آسیب مصون نمانده تا جایی که ناقوس خطر در هدف گیری میانگین سنی ۲۱تا۴۵سال آن نیز به صدا درآمده است .
صاحبنظران در گفت و گو با گزارشگر ایرنا افزودند: مبارزه با این بیماری تنها در گرو اطلاع رسانی ، آموزش و هدایت گروههای آسیب پذیر و دارای رفتارهای پرخطر به سمت مراقبت ، درمان و شناسایی افراد آلوده است.
بر اساس آمارهای رسمی ، بیماری ایدز از ابتدای ظهور آن در کشور در سال ۶۵ تاکنون ۳۱ هزار نفر فرد مبتلا به ایدز شناسایی شده اند و برآورد می شود یکصد هزار نفر در کشور به کام این بیماری مرگبار فرو رفته اند.
مدیرکل بهزیستی استان فارس از مشارکت عمومی به عنوان محور کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی و بیماری ایدز یاد کرد و گفت: باید از اکنون مهدهای کودک، مدارس و دانشگاه ها برای پیشگیری از ایدز و آسیب های اجتماعی بسیج شوند و اقدامات فرهنگی و اطلاع رسانی در دستور کار این مراکز قرار گیرد.
مرتضی موسوی با ظاهار نگرانی از دامنه دار شدن این بیماری بعنوان یک آسیب اجتماعی جدی افزود: ایدز با وجود خطرناک بودن با اقدامات ساده قابل پیشگیری و درمان است و این امر با همکاری همه گروه های جامعه از افراد عادی تا نخبه امکان پذیر است.
وی با اشاره به این که پیش از این تزریق مشترک معتادان در صدر فهرست عوامل ابتلا به ایدز در جامعه قرار داشت، گفت: این الگو در سال ۹۴ در کشور اندکی تغییر یافته است و تزریق مشترک و مسائل کنترل نشده جنسی هر کدام به میزان ۴۰ درصد عامل ابتلا به بیماری ایدز بوده است.
مدیرکل بهزیستی فارس اظهار کرد: هم اینک پنج هزار و ۴۸۹ بیمار مبتلا به بیماری ایدز در فارس شناسایی شده اند.
وی ادامه داد: گرچه آمار مبتلایان به ایدز در کشور نیز ۳۰ هزار و ۱۸۳ نفر اعلام گردیده ولی آمار مبتلایان بیش از این رقم است چرا که برای رسیدن به آمار واقعی، باید هر فرد مبتلا به ایدز را در عدد سه ضرب کنیم زیرا درصدی از افراد با وجود ابتلا از بیماری خود اطلاعی ندارند و یا این که علائم ایدز هنوز در بدن آنها ظاهر نشده است.
مدیرکل بهزیستی فارس گفت: برهمین اساس تاکنون پنج هزار و ۴۸۹ بیمار مبتلا به بیماری ایدز در این استان شناسایی شده اند که با توجه به برآوردها، احتمال ابتلای سه برابر این رقم یعنی افزون بر حدود ۱۵ هزار نفر وجود دارد.
موسوی بهترین راه پیشگیری از ایدز را آگاه سازی مردم دانست وافزود: در گذشته کمتر درباره آسیب های اجتماعی صحبت می شد ولی امروز دیگر آسیب های اجتماعی قابل سرپوش گذاشتن نیستند و باید مردم را درباره آنها آگاه کرد تا بتوانیم در زمینه پیشگیری از آسیب ها و به ویژه بیماری ایدز مشارکت مردم را هم داشته باشیم.
وی اظهار کرد: بر اساس نمونه برداری انجام شده در کشور در سال ۱۳۶۵ ابتلا به ایدز در ۶۷ درصد موارد به خاطر تزریق مواد از طریق سرنگ های آلوده و در ۱۸ درصد موارد به علت مسائل کنترل نشده جنسی بود ولی در سال ۹۴ سهم هر یک از این دو علل به ۴۰ درصد رسیده است که این موضوع هوشیاری و توجه بیشتر همگان را می طلبد.
مدیرکل بهزیستی فارس گفت: باید اطلاعات مردم را درباره بیماری ایدز بالا برد و سعی کرد برخی از باورهای آنها را درباره این بیماری تغییر داد.
وی با بیان اینکه هزینه کردن درباره پیشگیری از بیماری ایدز یک نوع سرمایه گذاری محسوب می شود، گفت: باید افرادی را که امکان ابتلای آن ها به ایدز وجود دارد تشویق کرد تا هر چه سریع تر آزمایش های مربوطه را انجام دهند چرا که هر چه قدر سریع تر بیماری تشخیص داده شود درمان آن راحت تر خواهد بود.
مدیرکل بهزیستی استان فارس از مشارکت عمومی به عنوان محور کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی و بیماری ایدز یاد کرد و افزود: باید از اکنون مهدهای کودک، مدارس و دانشگاه ها برای پیشگیری از ایدز و آسیب های اجتماعی بسیج شوند و اقدامات فرهنگی و اطلاع رسانی در دستور کار این مراکز قرار گیرد.
مدیرکل بهزیستی فارس در ادامه نقش دانشگاه علوم پزشکی، بهزیستی و هلال احمر را در اقدامات پیشگیرانه و آگاهی رسانی به مردم در زمینه پیشگیری از بیماری ایدز را یادآور شد و بر تقویت همکاری های مشترک در این زمینه تأکید کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز هم با بیان اینکه بیماری ایدز مانند سایر بیماریهای عفونی در صورت عدم آگاهی جامعه و عدم رعایت بیماران دامنه اش فراگیر می شود افزود: افزایش تعداد معتادان و رفتارهای پرخطر جنسی عمده ترین موارد خطر به حساب می آید که افراد زیادی را درگیر این بیماری می کند.
محمد هادی ایمانیه ادامه داد: از سوی دیگر شمار مبتلایان به ایدز که از راههای جنسی به این بیماری مهلک آلوده شده اند سیر صعودی را طی می کند که برای کند کردن این روند سیستم بهداشتی بر روی آموزش و آگاهسازی جوانان توان زیادی را گذاشته است اما آمار مبتلایان به ایدز و پایین آمدن سن مبتلایان نگران کننده و حکایت دیگری دارد.
ایمانیه گفت : مبارزه و پیشگیری از ایدز لزوم همکاری دست اندرکاران آموزش رسمی کشور در توانمندسازی جوانان و نوجوانان را دو چندان کرده و باید آموزشهای اساسی در برنامه های رسمی گنجانده شود.
وی اضافه کرد: سیستم بهداشتی به تنهایی قادر نخواهد بود تا علیه این بیماری مبارزه کند و این مهم در گرو مشارکت همگانی همه دستگاه هاست.
بگفته وی ، بسیاری از کشورهای پیشرفته در چند سال اخیر با مشارکت و همکاری سازمانها و نهادهای مختلف و مردم موفق به کنترل و مهار این بیماری شده اند .
مدیر پیشگیری و کنترل ‘اچ آی وی’ ایدز دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: به طور متوسط سالانه بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ مورد جدید مبتلا به ایدز در استان فارس شناسایی می شود که ۷۰ درصد از آنان از طریق رفتارهای پر خطر جنسی به این بیماری آلوده می شوند.
پروین افسر کازرونی اظهار کرد: انتقال ایدز از طریق جنسی بالاترین آمار را نسبت به سایر موارد دارد و این مهم هشدار بزرگی است.
وی افزود: موارد شناسایی شده مبتلایان به ایدز در فارس پنج هزار و ۴۸۹ نفر است که ۸۷ درصد آنان مرد و بقیه زن هستند.
افسر کازرونی بیان کرد: ۷۰ درصد از مبتلایان به ایدز از ابتلا خود به این بیماری اطلاعی ندارند و در سیستم بهداشتی نیز ثبت نشده اند.
به گفته وی، ۷۷ درصد مبتلایان به ایدز در سنین بین ۲۱ تا ۴۵ سال قرار دارند و این مهم بیانگر رسوخ این بیماری در میان قشر جوان و فعال جامعه است.
این کارشناس بهداشت گفت: اعتیاد تزریقی یکی از راه های عمده انتقال ایدز در فارس است و ۶۷درصد از مبتلایان استان از این طریق آلوده شده و ۱۸درصد افراد نیز از طریق رابطه جنسی مبتلا شده اند .
افسر کازرونی بیان داشت: افزایش چشمگیر زنان مبتلا به ویروس اچ آی وی، کاهش سن ابتلا، تغییر راه انتقال از اعتیاد تزریقی به سمت روابط جنسی و شیوع بیماری های مقاربتی مهم ترین معضلات در گسترش اچ آی وی ایدز است.
افسرکازرونی ادامه داد: اعتیاد، گستردگی مصرف روان گردان ها و شیشه در میان جوانان یکی دیگر از معضلاتی است که راه را برای گستردگی ایدز باز می کند.
وی، بهره گیری ازتوان و آموزش نوجوانان و جوانان دراختیار آموزش و پرورش، دانشگاه ها و پادگان ها را در کنترل و پیشگیری از ایدز موثر دانست.
به گفته رئیس مرکز پژوهش های ایدز دانشگاه علوم پزشکی شیراز زنگ خطر نگرانی برای ایدز در جامعه ما به صدا در آمده و می طلبد تا با برنامه ریزی جمعی راهکارهای پیشگیرانه برای این بیماری تقویت شود.
دکتر حسن جولایی می گوید : کاهش سن ابتلا به ایدز و شیوع در رده سنی جوانان و نوجوانان در جامعه مهمترین موضوعی است که باید مد نظر مسوولان بهداشتی و آموزشی قرار گیرد .
وی معتقد است : افراد آسیب پذیر جامعه مانند زنان تن فروش ، معتادان ، کودکان و زنان بی سرپرست و بدسرپرست نیاز به چترهای حمایتی ویژه دارند تا در این مسیر از بار آسیب های اجتماعی و افزایش دامنه شیوع بیماریهای جنسی کاسته شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: متاسفانه برخی از افراد مبتلا به ایدز بیماری خود را پنهان می کنند و این معضل بار افزایش این بیماری را بیشتر می کند.
دکتر محسن مقدمی افزود: شمار افراد مبتلا به این بیماری در کشور حدود یکصد هزار نفر است در حالیکه تاکنون ۳۱ هزار نفر از آنان شناسایی و تحت درمان قرار گرفته اند.
وی گفت: جامعه باید نگاه خود به بیماری ایدز را تغییر دهد و این بیماری را همانند سایر بیماری های عفونی و به عنوان یک واقعیت بپذیرد و تلاش را بر تقویت راهکارهای پیشگیرانه متمرکز کند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز اظهار کرد: موج جدید ابتلای به این بیماری از طریق تماس جنسی در جامعه ما رو به افزایش است و این زنگ خطری جدی برای سلامت جامعه است.
مدیرکل بهزیستی استان فارس گفت: پنج هزار و ۴۸۹ بیمار مبتلا به بیماری ایدز در این استان شناسایی شده که با توجه به برآوردها، احتمال ابتلای سه برابری این رقم به افزون بر حدود ۱۵ هزار نفر می رسد.
مرتضی موسوی اظهار داشت: اگرچه بیماری ایدز خطرناک و کشنده تلقی می شود اما با اقدامات ساده قابل پیشگیری است و جامعه باید در امر پیشگیری مشارکت همه جانبه داشته باشد.
وی معتقد است : آسیب های اجتماعی قابل سرپوش گذاشتن نیستند و باید مردم را درباره آنها آگاه کرد تا در زمینه پیشگیری از آسیب ها و به ویژه بیماری ایدز گامهای موفق تری برداشت.
وی اظهار کرد: بر اساس آمارهای ثبت شده ، در سال ۱۳۶۵ ابتلا به ایدز در ۶۷ درصد موارد بدلیل اعتیاد تزریقی و سرنگ های آلوده و ۱۸ درصد بدلیل رفتارهای پرخطر جنسی بوده است .
موسوی بیان کرد: در حالیکه در سال ۹۴ سهم هر یک از این دو علل به ۴۰ درصد رسیده که این مهم هوشیاری و توجه بیشتر همگان را می طلبد.
وی گفت: باید افرادی را که امکان ابتلای آن ها به ایدز وجود دارد تشویق کرد تا هر چه سریع تر آزمایش های مربوطه را انجام دهند تا در درمان آنها گامی به جلو برداشت.
مدیرکل بهزیستی استان فارس اضافه کرد: آموزش ، اطلاع رسانی و پیشگیری باید از مهدهای کودک، مدارس و دانشگاه ها انجام شود تا جامعه برای پیشگیری از ایدز و آسیب های اجتماعی بسیج شود .
بیماری ایدز نوعی بیماری است که توسط ویروس نقص ایمنی (HIV) در دستگاه ایمنی انسان ایجاد می شود.
ویروس عامل بیماری ایدزاز طریق سوزن و سرنگ مشترک، خون آلوده، رابطه جنسی غیر ایمن و مادر مبتلا به جنین منتقل می شود، این ویروس بعد از ورود به بدن ممکن است تا سال ها هیچ علامتی را در فرد ایجاد نکند و فرد ناقل سال ها به عنوان یک فرد سالم اما ناقل می تواند این عفونت ویروسی را به دیگران منتقل کند.
ایدز (Acquired immune deficiency syndrome) به معنی نشانگان نقص ایمنی اکتسابی است. ایدز یک بیماری پیشرونده و قابل پیشگیری است، این بیماری حاصل تکثیر ویروسی به نام HIV در بدن میزبان است که باعث تخریب جدی دستگاه ایمنی بدن (معروف به نقص ایمنی یا کمبود ایمنی) انسان می شود که خود زمینه ساز بروز عفونت های موسوم به فرصت طلب است و در نهایت پیشرفت همین عفونت ها منجر به مرگ بیمار می شود
این بیماری در سال ۱۹۸۲ ایدز نامیده شد، از سال ۱۹۸۸با هدف بهبود آگاهی، آموزش و مبارزه با این بیماری اول دسامبر هر سال (۱۰آذر) به عنوان روز جهانی ایدز معین شده است و همه ساله برای این روز شعاری نیز در نظر گرفته می شود.
در سال ۱۹۹۶ سازمان ملل متحد ایدز را نه تنها به عنوان یک مشکل سلامتی مورد توجه قرار داد بلکه آن را یک مساله بر سر راه پیشرفت بشری برشمرد.
بر اساس آمارهای موجود بیش از ۹۰ درصد موارد ابتلا به بیماری ایدز متعلق به کشورهای جهان سوم و در حال توسعه است. 


این مطلب را به اشتراک بگذارید sms whatsapp

آخرین نظرات شما
  • سلام. اوقات شرعی خور روزانه در کانال واتساپ و اینستاگرام خورشید قرار داده میشه....
    admin در: ارسال مطلب
  • نباید همه را به یک چشم نگاه کنیم افراد شریفی هم هستند که چندین سال در کنار ما بزرگ شدن و زندگی کردند وما از ایشان هیچ گونه کار خلافی ندیدیم...
    در: ماجرای حضور پرتعداد افاغنه در خور مردم را به دفتر شورای‌شهر کشاند/ شورا: باید قبول کرد که تناسب جمعیتی در شهر برقرار نیست/ جز با همکاری مردم امکان ساماندهی اتباع وجود ندارد.
  • احسنت همکار گرامی قدیمی...
    Seyed در: گفت و گو با مهرنوش فربودی مدیر دبیرستان دخترانه حاج عبدالله خوری
  • با سلام در آن زمان میخانه بود که خانواده ها اسیر بودند اکنون گیم نت ها جایگزین آنها شدند زمانیکه نانوایی سه چهار ساعت کار میکند و می بندد چطور یک گیم نت از اول صبح تا پاس...
    در: گزارش مردمی از وضعیت گیم نت های خور: هیچ کس جوابگو نیست!
  • احسنت بر شما همکار قدیمی...
    سید در: گفت و گو با مهرنوش فربودی مدیر دبیرستان دخترانه حاج عبدالله خوری
  • سلام لطفا اوقات شرعی شهر خور را در سایت بزارید یا آدرس سایتی که اوقات شرعی رو داره در پیوند قرار دهید ضمنا آدرس سایت انجمن خیریه صابرین خور رو که در سایت گذاشتید به نظر ا...
    در: ارسال مطلب
  • با اینکه مدت طولانی ای گذشته اما باز هم به شما تبریم عرض میکنم و امیدوارم به صمت های بالاتر برسید چون شما لیاقتش را دارید . به شما افتخار میکنیم....
    حاجی زاده در: دکتر علی خوشنود عضو شورای پژوهشی دانشگاه پیام نور هرمزگان شد
  • سپاسگزارم از خانم فاطمه گل حقیقت بخاطر زحمات ایشان در امروز و امشب واقعا ایشان من نزدیک مشاهده کردم برای این برنامه چندین روز تلاش کردن و برنامه ریزی کردن برای پرآوازه کر...
    شهروند فیشور در: جشنواره بازی های بومی ومحلی لارستان در اوز برگزار می شود
  • خودش پول از تو کجاش بیاره مقبره بسازه...
    در: چرا این روحانی اسیری، سه بار آرامگاه حافظ را تخریب کرد؟!
  • ممنهه...
    در: قطار ۵ ستاره شیراز به تهران با امکان سرعت ۲۰۰ کیلومتر آغاز به کار کرد + تصاویر
نیازمندی ها
آمار بازدید:

بازدید امروز: 63 بازدید

بازدید دیروز: 106 بازدید

بازدید کل : 5386086 بازدید